Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Στο 1,709 ευρώ το λίτρο σήμερα η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης


   Στο 1,709 ευρώ το λίτρο διαμορφώνεται σήμερα, στις παραμονές της Πασχαλινής εξόδου, η μέση τιμή της αμόλυβδης με τις υψηλότερες τιμές ως συνήθως στα νησιά και τις χαμηλότερες στα αστικά
κέντρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Όσοι ταξιδέψουν στην Κεντρική Ελλάδα και τη Μακεδονία θα πληρώσουν επίσης συγκριτικά χαμηλότερες τιμές για να εφοδιαστούν με καύσιμα καθώς οι νομοί Πέλλας, Κιλκίς, Ξάνθης, Ημαθίας, Πιερίας, Σερρών είναι (μεταξύ άλλων) από τους φθηνότερους στη χώρα. Στον αντίποδα η Κρήτη, τα Επτάνησα, οι Κυκλάδες και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Οι τιμές της αμόλυβδης ξεκινούν σήμερα από 1,617 ευρώ και κλιμακώνονται έως 1,899 ευρώ το λίτρο.

    Αντιστροφή τάσης καταγράφεται στο πετρέλαιο θέρμανσης, η τιμή του οποίου υποχώρησε οριακά, στα 92 λεπτά το λίτρο από 92,1 χθες. Οι τιμές του πετρελαίου κυμαίνονται από 86 λεπτά έως 1,03 ευρώ. Η επόμενη είναι η τελευταία εβδομάδα κατά την οποία το πετρέλαιο θέρμανσης θα διατίθεται με μειωμένο φόρο, ενώ απομένει να διευκρινιστεί η φορολογική πολιτική για την επόμενη χειμερινή περίοδο, αν δηλαδή θα προχωρήσει η εξίσωση του φόρου με το πετρέλαιο κίνησης ή θα επιλεγούν άλλες λύσεις για την αύξηση των δημοσίων εσόδων.
http://www.express.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου