Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Στο σκαμνί για υπεξαίρεση 25 άτομα στη Θεσσαλονίκη

Κλήσεις για να απολογηθούν μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου απέστειλε σε 25 κατηγορούμενους που εμπλέκονται στην υπόθεση υπεξαίρεσης στο δήμο Θεσσαλονίκης ο γ' ειδικός ανακριτής Θεσσαλονίκης Κ. Αλεξίου.


Ο ανακριτής ολοκλήρωσε τη σύνταξη του κατηγορητηρίου και ανάμεσα σε όσους καλούνται να περάσουν το κατώφλι του γραφείου του είναι ανώτεροι υπάλληλοι, διευθυντές τμημάτων, πρώην αντιδήμαρχοι, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μ. Λεμούσιας, ακόμη και ο πρώην δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος.

Οι κατηγορίες για τις οποίες, κατά περίπτωση, καλούνται να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι, αφορούν τα κακουργήματα της υπεξαίρεσης σε βάρος του Δημοσίου και της πλαστογραφίας, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς επίσης το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

Το κατηγορητήριο στηρίζεται στο πολυσέλιδο πόρισμα που παρέδωσε στις δικαστικές αρχές η οικονομική επιθεωρήτρια, Αναστασία Τσεμπερά, η οποία είχε αναλάβει τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης.

Σύμφωνα με το πόρισμα, το έλλειμμα στα ταμεία του δήμου ανέρχεται σε 51,4 εκατ. ευρώ, ενώ στον δήμαρχο Β.Παπαγεωργόπουλο απέδωσε πλημμελή έλεγχο και παραλείψεις στον εποπτικό μηχανισμό.

Ήδη για την υπόθεση έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος ο πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου Παναγιώτης Σαξώνης, ο οποίος καλείται εκ νέου σε απολογία.
http://www.tovima.gr

1 σχόλιο:

  1. ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΟΤΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΑΝ ΑΛΛΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΕΡΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
    http://papageorgopoulos.wordpress.com/
    Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα έκανε την ακόλουθη δήλωση:
    «Από την τελική «Πορισματική Έκθεση» της Οικονομικής Επιθεωρήτριας κ.Τσεμπερά είναι γνωστό ότι οι υπεξαιρέσεις χρημάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης με παραλήπτες την Εφορία και 58 Ασφαλιστικά Ταμεία γινόταν από το 1993 με την μέθοδο της πλαστογράφησης.
    Είναι γνωστό επίσης ότι την υπεξαίρεση αυτή ανεκάλυψε, απεκάλυψε και έστειλε την υπόθεση στον Εισαγγελέα την 22α Φεβρουαρίου 2008 η «Διοίκηση Παπαγεωργόπουλου».

    Ενώ λοιπόν θα περιμέναμε συγχαρητήρια προς την Διοίκηση εκείνη η οποία ανεκάλυψε αυτό που δεν είχε ανακαλύψει κανείς από το 1993 και βεβαίως ούτε το Ελεγκτικό Συνέδριο στον έλεγχο που διεξήγαγε στον Δ.Θ., ούτε οι Ορκωτοί Λογιστές που υπέγραφαν τους ισολογισμούς του Δ.Θ. από το 1993 έως το 2007, ούτε η Θ’ ΔΟΥ που έδιδε κάθε μήνα φορολογική ενημερότητα στον Δ.Θ. από το 1993 έως το 2007, ούτε 58 Ασφαλιστικά Ταμεία που έδιδαν ασφαλιστική ενημερότητα στον Δ.Θ. από το 1993 έως το 2007 κλπ κλπ, τελικά καλούνται σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων, και στελέχη της «Διοίκησης Παπαγεωργόπουλου» – και μόνον – για κατάθεση ενώπιον του Ανακριτή!….

    Συγχρόνως με ιδιαίτερη χαρά πληροφορούμαι από τον Τύπο, ότι παρά το ότι στην τελική έκθεση της Οικονομικής Επιθεωρήτριας δεν συμπεριλαμβάνεται στα «εξετασθέντα πρόσωπα», ούτε στα «εμπλεκόμενα πρόσωπα» ο Δήμαρχος που απεκάλυψε την υπεξαίρεση, ο Ανακριτής θα τον καλέσει για κατάθεση!…
    Ίσως ορισμένοι θέλουν να κάνουν υποδείξεις και να δώσουν κατεύθυνση στην Ελληνική Δικαιοσύνη, κάτι το οποίο βεβαίως δεν θα κάνω εγώ διότι τρέφω απόλυτη εμπιστοσύνη προς αυτή.

    Ελπίζω οι διαδικασίες να κινηθούν σύντομα – όπως τρεις φορές εγγράφως έχω ζητήσει τα τελευταία 3 χρόνια – έτσι ώστε επιτέλους να αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια και να σταματήσει η γκεμπελική προσπάθεια κατασυκοφάντησης μιας ενέργειας της «Διοίκησης Παπαγεωργόπουλου» την οποία οι πάντες έπρεπε να χειροκροτούν.
    Τέλος θα ήθελα να προσθέσω ότι οι γνωστοί κύκλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το έργο της «Διοίκησης Παπαγεωργόπουλου» δεν αμαυρώνεται με τίποτε.
    Είναι γνωστό στους Θεσσαλονικείς, το βλέπουν κάθε μέρα μπροστά τους και το χαίρονται.
    Και βεβαίως κάνουν συγκρίσεις και με το σήμερα…»

    ΑπάντησηΔιαγραφή