Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Γραβιέρα στους απόρους της χώρας από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου

Πάνω από τετρακόσιους τόνους γραβιέρας θα διαθέσει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Ρεθύμνου, σε άπορους και δικαιούχους όλης της χώρας...


Η ΕΑΣ Ρεθύμνου ήταν η μοναδική Ένωση που μειοδότησε στο διεθνή διαγωνισμό για την ανάδειξη του φορέα εκτέλεσης του έργου "Δωρεάν Διανομή Τυριού Γραβιέρα Κρήτης" από τον ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων).

Χρόνια τώρα, η ΕΑΣ Ρεθύμνου έχοντας επίγνωση -μεταξύ άλλων- του κοινωνικού της ρόλου, συμμετέχει ενεργά στις πρωτοβουλίες που έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση όλων σε κοινωνικά θέματα, στηρίζοντας ιδρύματα και φορείς που προσφέρουν κοινωφελές έργο.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ρεθύμνου Νίκος Μπιρλιράκης, η διανομή θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο του 2011 και πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου.
«Η γραβιέρες θα τεμαχιστούν σε τεμάχια του ενός κιλού, θα συσκευασθούν και θα παραδοθούν σύμφωνα με τους πίνακες απόρων, αλλά και άλλων δικαιούχων (π.χ. πολύτεκνοι) στους ανά νομούς υπεύθυνους φορείς διανομής, όπως Μητροπόλεις, σύλλογοι ΑΜΕΑ, Πολύτεκνοι, Ιδρύματα Απόρων κ.ά.», σημείωσε.
Για το τυπικό της παραλαβής και της διάθεσης αρμόδια υπηρεσία θα είναι η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης των Περιφερειών.
 http://www.express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου