Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΣΟΚ!!! ΑΝΑΓΚΑΖΑΝ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΝΑ ΖΗΤΙΑΝΕΥΟΥΝ!!!

Δύο άνδρες 30 και 38 ετών καθώς και μία 38χρονη, όλοι από την Βουλγαρία, συνελήφθησαν από το Τμήμα Δίωξης Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής γιατί τα τελευταία 5 χρόνια εντόπιζαν στην χώρα τους άτομα με αναπηρία ή διανοητικά προβλήματα και τα έφερναν στην Ελλάδα αναγκάζοντάς να τα επαιτούν!
Οι αστυνομικοί περιγράφουν: "Για 4 χρόνια μετέφεραν έναν 28χρονο νεαρό, διανοητικά καθυστερημένο, στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και μετά στην Αθήνα, προκειμένου να επαιτεί για εκείνους. Τον πήγαιναν και τον έφερναν, τον είχαν κάνει "μπαλάκι". Ενα άλλο θύμα ήταν σε αναπηρικό καροτσάκι, άλλο είχε κομμένα δάχτυλα, ενώ σε ένα από τα θύματα με πρόσθετο μέλος σε ακρωτηριασμένο κάτω άκρο, το έπαιρναν όταν τον έβαζαν στο πόστο του, προκειμένου να μην διαφύγει, και του το έδιναν όταν τελείωνε η "βάρδια" του. Το φρικτό "ωράριο εργασίας" τους ξεκινούσε από τις 6:00 και τελείωνε στις 21:00 το βράδυ, ενώ τα καθημερινά κέρδη κυμαίνονταν περίπου στα 1000 ευρώ".
Αυτούς τους ανθρώπους τους κρατούσαν φυλακισμένους κάτω από άθλιες συνθήκες, τους ξυλοφόρτωναν και κρατούσαν όλα τα χρήματα δίνοντάς τους μόνο τροφή.
Κατασχέθηκαν 2.395, ατζέντες με τα κέρδη του κάθε επαίτη ξεχωριστά καθώς και ένα αυτοκίνητο που το χρησιμοπιούσαν για την μεταφορά τους από και προς τη Βουλγαρία. Δύο από τα θύματα κατέθεσαν για τη δράση του κυκλωματος, ένα ζήτησε να επαναπατριστεί, ενώ τα υπόλοιπα αρνήθηκαν να καταθέσουν λόγω φόβου. Ανάμεσα στα θύματα είναι και 2 ανήλικα παιδιά. Τα θύματα εξετάστηκαν από γιατρούς μη κυβερνητικής οργάνωσης και τους δόθηκαν ρούχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου