Παρασκευή, 8 Απριλίου 2011

« Τελικά ποιος είναι ο υπεύθυνος για την πώληση Ελληνικών νησιών μέσω Διαδικτύου; .»

Μεγάλη έκταση παίρνει το θέμα με την πώληση Ελληνικών νησιών στο διαδίκτυο, θέμα που αποκάλυψε και έφερε στην Βουλή ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς του ΛΑ.ΟΣ. Γιώργος Ανατολάκης. Συγκεκριμένα η καναδέζικη ιστοσελίδα www.privateislandsonline.com, δημοπρατεί 12 ελληνικά νησιά στο Αιγαίο και στο Ιόνιο Πέλαγος.
Μερικά από τα νησιά που πωλούνται είναι :

‘’Καρδιώτισσα’’ στο Κεντρικό Αιγαίο με τιμή πώλησης 6.500.000 ευρώ, “Mικρή Αμοργός” 6.100.000 ευρώ, “Ναυσικά” 6.100.000 ευρώ καθώς και πολλά άλλα! Ο Γ. Ανατολάκης είχε αρχικά καταθέσει Ερώτηση προς το Υπουργείο Εξωτερικών και ζητούσε να μάθει:

α) Τίνος ιδιοκτησία είναι τα παραπάνω νησιά που προσφέρονται για πώληση;

β) Είναι νόμιμη η δραστηριότητα τέτοιων ιστοσελίδων και εάν όχι, με τι τρόπο θα εξασφαλίσετε την νομιμότητα ;
και
γ) Με ποιους τρόπους θα προστατευθούμε από κακόβουλους που δυσφημούν την κυριαρχία της Πατρίδας μας σε Ελληνικά νησιά;

Δυστυχώς η απάντηση που εισέπραξε ο Βουλευτής από το Υπουργείο Εξωτερικών είναι περίεργα ελλιπής, καθώς το μόνο που αναφέρει το Υπουργείο είναι ότι δεν έχει αρμοδιότητα για το θέμα..!! Μετά από αυτό ο Γιώργος Ανατολάκης επανέρχεται και καταθέτει την Ερώτηση πλέον προς σχεδόν όλα τα Υπουργεία. Δηλαδή προς τα Υπουργεία Οικονομικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Εσωτερικών, Θαλασσίων Υποθέσεων και Νήσων, Πολιτισμού και Τουρισμού, Δικαιοσύνης καθώς και προς τον Υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για τις επενδύσεις. Ελπίζουμε αυτήν την φορά να βρεθεί εάν υπάρχει Κρατικός Φορέας που είναι υπεύθυνος ή ενήμερος ή τουλάχιστον ευαίσθητος για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που αφορά την κυριότητα Ελληνικών νησιών!

Ανατολάκης Γεώργιος

http://www.eglimatikotita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου