Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011

Δώρον... άδωρον το δώρο του Πάσχα για πολλούς εργαζόμενους

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι , με τις επιχειρήσεις να τους εκβιάζουν με την απειλή της απόλυσης να υπογράψουν ότι πήραν το δώρο Πάσχα χωρίς...  να τους έχει καταβληθεί και άλλες να το δίνουν σε είδος με τα προϊόντα που παράγουν. Υπό το φόβο μάλιστα της απεργίας, οι εργαζόμενοι ενημερώνουν τους συνδικαλιστές, αλλά αποφεύγουν τις καταγγελίες.
Η εικόνα με τη μη καταβολή δώρου Πάσχα, σύμφωνα με τα Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα, εκτιμάται ότι μπορεί να είναι και χειρότερη από την περίοδο των Χριστουγέννων.
Για παράδειγμα, από τις 410 καταγγελίες που έγιναν στην επιθεώρηση εργασίας της Θεσσαλονίκης, βρέθηκε λύση για 300 περιπτώσεις και καταβλήθηκε το δώρο σε 2.120 εργαζόμενους (2.100.000 ευρώ), ενώ για τις 110 (αφορούν 587 εργαζόμενους και 554.000 ευρώ), σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία”, υποβλήθηκαν μηνύσεις και ορίστηκαν δίκες.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ειδικού γραμματέως του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, Μιχ. Χάλαρη, «τα επιδόματα εορτών δεν επιτρέπεται να καταβληθούν σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα. Για την καθυστέρηση καταβολής του δώρου Πάσχα, με την προθεσμία να έχει λήξει τη Μεγάλη Τετάρτη, επισύρονται ποινικές κυρώσεις.
 http://www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου