Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Περιπολικά χωρίς καύσιμα και δραματική έλλειψη αστυνομικών στην Αρκαδία!!!

Ακινητοποιημένα είναι πολλά αυτοκίνητα της Αστυνομίας στο νομό Αρκαδίας. Εκτιμάται ότι έχει ακινητοποιηθεί περίπου το 25-30% των οχημάτων της ΕΛΑΣ κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ...έχει «παγώσει» το κονδύλι για τη συντήρησή τους, από την υπηρεσία δημοσιονομικού έλεγχου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.



Πρόβλημα με τα καύσιμα στην Τρίπολη, προς το παρόν, δεν υπάρχει, αφού η αστυνομία προμηθεύεται καύσιμα από το στρατό. Στην επαρχία όμως και σε γειτονικούς νομούς της Πελοποννήσου, ήδη παρουσιάζεται οξύτατο πρόβλημα έλλειψης καυσίμων.
Αλεξίσφαιρα υπάρχουν για τους αστυνομικούς της Αρκαδίας, αλλά όχι ατομικά. Βέβαια, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Παναγιώτης Καγκαράκης δήλωσε στη Δημοτική Ραδιοφωνία ότι τα αλεξίσφαιρα αυτά είναι δύσχρηστα, δεν παρέχουν την ασφάλεια που πρέπει, είναι βαριά και δεν καλύπτουν τις ανάγκες των αστυνομικών.

Τεράστιο όμως είναι και το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στις αστυνομικές υπηρεσίες της Αρκαδίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή μας, έπρεπε να υπάρχουν 390 αστυνομικοί υπάλληλοι και υπάρχουν μόνο 285, δηλαδή η έλλειψη προσωπικού φτάνει το 25-30%!

Το πρόβλημα επιδεινώνεται και από το γεγονός ότι αστυνομικοί από την Αρκαδία μεταβαίνουν συχνά στην Αθήνα, για να κάνουν υπηρεσίες στην Πρωτεύουσα, ενώ άλυτο παραμένει και το ζήτημα της απασχόλησης εκατοντάδων αστυνομικών σε αθλητικά γεγονότα.

Σε όλα αυτά, πρέπει να προστεθεί ότι –μέχρι σήμερα- ο μισθός των αστυνομικών έχει μειωθεί κατά περίπου 20%, ενώ δεν είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν και νέες περικοπές, αφού ένα μεγάλο μέρος του μισθού τους είναι επιδόματα, τα οποία η Κυβέρνηση θέλει να περικόψει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου