Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Χανιά: Κτηνοτρόφοι απέκλεισαν το δημαρχείο

Σε συμβολικό αποκλεισμό του δημαρχείου Χανίων για το θέμα των δημοτικών σφαγείων Χανίων,

προχώρησαν το μεσημέρι μέλη του συλλόγου κτηνοτρόφων.

Οι κτηνοτρόφοι που νωρίτερα, είχαν πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων διαμαρτυρόμενοι για την γενικότερη κατάσταση στον κτηνοτροφικό κλάδο, αμέσως μετά πήγαν στο δημαρχείο, το οποίο και απέκλεισαν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Γιώργο Βενετάκη είναι η πρώτη φορά που τα σφαγεία παραμένουν κλειστά την περίοδο του Πάσχα.« Ενώ υπήρχε η δέσμευση ότι το σφαγείο θα άνοιγε για λίγες ημέρες για να εξυπηρετηθούν οι κτηνοτρόφοι αλλά και οι καταναλωτές εν όψει του Πάσχα αυτό δεν έγινε και γίνεται για πρώτη φορά από τότε που άνοιξε το σφαγείο. Πάντα υπήρχαν προβλήματα στην λειτουργία του σφαγείου ωστόσο σε περίοδο εορτών πάντα λειτουργούσε για να καλυφθούν οι ανάγκες του νομού», είπε ο κ Βενετάκης.

Όπως είναι γνωστό τα δημοτικά σφαγεία έκλεισαν με απόφαση της υφυπουργού αγροτικής ανάπτυξης Μιλένας Αποστολάκη, καθώς δεν πληρούσαν τους όρους που θέτει η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Ο δήμος Χανίων ως μοναδική λύση για τον εκσυγχρονισμό και την επαναλειτουργία των δημοτικών σφαγείων, έχει προτείνει την σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας με την συμμετοχή της δημοτικής επιχείρησης «Κύδων» σε ποσοστό 20%, των κτηνοτρόφων σε ποσοστό 40% και του συλλόγου κρεοπωλών σε ποσοστό 40%. Ωστόσο μέχρι σήμερα, η λύση αυτή δεν έχει προχωρήσει.

http://www.blog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου