Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Οι θρησκευτικοί ηγέτες για το Πάσχα

Σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος αναφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.
Στην καταστροφή που συντελέστηκε στην Ιαπωνία αλλά και

στους πολέμους και τις τρομοκρατικές ενέργειες, που μαζί με την οικονομική κρίση συγκροτούν μια εφιαλτική εικόνα για τον πλανήτη, αναφέρεται ο Oικουμενικός Πατριάρχης, στο πασχαλινό μήνυμά του. Ο κ. Βαρθολομαίος χαρακτηρίζει «υπερφίαλη» την ανθρώπινη διάνοια που επιχειρεί να τιθασεύσει τις απείρως μεγαλύτερες δυνάμεις των φυσικών φαινομένων.
Στη δυσμενή συγκυρία και στα δεινά που περνά ο τόπος, αναφέρεται ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, υπογραμμίζοντας ότι «όσες φορές το γένος μας έφθασε στα όρια της εξουθένωσης, η ελπίδα της Αναστάσεως το ανέδειξε πάλι ρωμαλέο και αναστημένο».
Ο πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα. Ο κ. Ιερώνυμος ευχήθηκε κουράγιο στον πρωθυπουργό και ευόδωση των προσπαθειών του, ενώ συμφώνησαν να έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις τους.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου