Σάββατο, 21 Μαΐου 2011

Εκλογές με μπουνιές και όμηρο

Όπου δεν πίπτει πολιτικός λόγος πίπτει ράβδος και αυτό οι φοιτητές της ΔΑΠ αλλά και της ΠΑΣΠ στην Λάρισα το γνωρίζουν μάλλον πολύ καλά.

Μετά τις εκλογές στην επαρχιακή πόλη, τα πνεύματα ανάμεσα σε σπουδαστές και φοιτητές των αντιμαχόμενων παρατάξεων άναψαν, με αποτέλεσμα να υπάρξει αρχικά ένταση, μετά συμπλοκές με μικροτραυματισμούς, ακόμα και ομηρία.


Όλα ξεκίνησαν μετά τη συντριπτική νίκη της ΔΑΠ, της οποίας περίπου 15 μέλη πήγαν σε ταβερνάκι να γιορτάσουν τη μεγάλη νίκη τους.

Αλλά στην ίδια ταβέρνα μπήκαν μετά λίγη ώρα περίπου τέσσερα στελέχη της ΠΑΣΠ, τα οποία και ζήτησαν τον λόγο από εκείνα της ΔΑΠ, για φθορές που σημειώθηκαν στ "τραπεζάκι" της παράταξής τους, αργά το βράδυ των εκλογών.

Σημειώθηκε έντονη λογομαχία αλλά το επεισόδιο φάνηκε να λήγει, καθώς οι της ΠΑΣΠ αποχώρησαν.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα επέστρεψαν μαζί με περίπου άλλους 30 συντρόφους τους, οπότε και η νέα λεκτική αντιπαράθεση εξελίχθηκε σε συμπλοκές σώμα με σώμα.

Από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν ελαφρά τέσσερις σπουδαστές, ενώ υπήρξαν ζημιές στον περιβάλλοντα χώρο, σε τραπέζια και καθίσματα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες από τα στελέχη της ΔΑΠ, οι σπουδαστές της ΠΑΣΠ πήραν μαζί τους συμφοιτητή τους ως όμηρο και κατευθύνθηκαν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, όπου παρέμειναν για αρκετή ώρα.

Η απάντηση υπήρξε άμεση. Λίγη ώρα μετά μέλη της ΔΑΠ συγκεντρώθηκαν κάτω από το γραφεία αλλά τελικά επικράτησε η ψυχραιμία και ο φοιτητής αφέθηκε να φύγει.

Πηγή: Ελευθερία eleftheria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου