Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Αποκλεισμός υποκαταστημάτων Alphabank στο Χολαργό και στου Παπάγου

Το πρωί σήμερα, προχωρήσαμε σε αποκλεισμό 2 υποκαταστημάτων της alphabank στη Λ. Μεσογείων στο Χολαργό και στην 25ης Μαρτίου στον Παπάγο. Μοιράστηκε το κείμενο που ακολουθεί, φωνάχθηκαν συνθήματα και ενημερώθηκε ο κόσμος για το ποιόν του “κ.” Μάνεση.

Συνέβη επίσης το εξής:

Για κακή τους τύχη, μια συμμορία δημοτομπατσόπουλων που δε μας είχε δει, την έπεσε σε μικροπωλητή μετανάστη στη Μεσογείων και του κατέσχεσε την πραμάτεια του. Η αντίδραση ήταν άμεση. Υπήρξε λεκτικός διαπληκτισμός με τους ρουφιάνους του δημάρχου, ανοίχτηκε το πορτ μπαγκάζ του οχήματος και τα πράγματα επεστράφησαν στο μικροπωλητή χωρίς πολλές κουβέντες.

Το κείμενο:



ΦΤΟΥ ΞΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Τρεις μήνες πια που οι εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε., απεργούν για το αυτονόητο.

Για την τιμή και την αξιοπρέπεια, το ψωμί και το μέλλον των παιδιών τους. Η εργοδοσία, που το παντελόνι της έχει ξεχειλίσει από την υπεραξία της εργασίας των χαλυβουργών, κρυμμένη πίσω από το αδιανόητο και ληστρικό νομικό πλαίσιο των Α.Ε. (όπου ο επιχειρηματίας είναι ζάπλουτος και η εταιρεία «πτωχεύει»), έχει ήδη απολύσει 65 εργάτες.

Τους εργάτες, που με το αίμα τους τροφοδότησαν το χλιδάτο τραπέζι του Μάνεση και των ομόσταυλών του. Που δουλεύοντας μέσα στη φωτιά και το σίδερο ανέβασαν την παραγωγή της υψικαμίνου από τους 196.000, στους 266.000 τόνους για να ικανοποιήσουν την απληστεία του αφεντικού τους. Που καλούνται τώρα να δουλεύουν με μείωση αποδοχών 40%, (για 500€ δηλαδή…).

Ο απεργοσπαστικός μηχανισμός στο εργοστάσιο της Ελλ. Χαλυβουργίας στο Βόλο ας πάρει την απάντησή του διά στόματος του προέδρου του σωματείου στον Ασπρόπυργο, Γιώργου Σιφωνιού: «…Αν συμμετείχαν στην απεργία, θα είχαμε κερδίσει…» και πιο κάτω «…Αν περάσουν τα μέτρα από εδώ, έχουν σαρώσει μετά όλη την εργατική τάξη…»

Ας αναλογιστούν λοιπόν το μεγάλο μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί… Ο καθένας πια κρίνεται από τις πράξεις του…

Με βάση τα πεπραγμένα του θα κριθεί κι ο Μάνεσης! Τόσο στην Ελλ. Χαλυβουργία, όσο και στην AlphaBank στην οποία είναι μεγαλομέτοχος και συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Το «ευαγές» αυτό ίδρυμα των κ.κ. Κωστόπουλου, Μάνεση και λοιπών λήσταρχων, προσπαθεί να μας πείσει (διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα) ότι τα ξεφτιλισμένα μέτρα είναι δίκαια και η εκμετάλλευση και εξαθλίωση της ζωής μας, λογικά (!) αιτήματα της «αριστοκρατίας».

Ιδού η εμετική τους ανάλυση, όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ:

«Σοβαρό εμπόδιο στην ομαλή λειτουργία της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα, αποτελεί η ύπαρξη νομοθετημένου κατώτατου μισθού, επισημαίνει σε ανάλυσή της η AlphaBank και χαρακτηρίζει αδιανόητη τη στάση της πολιτείας να συνεχίζει να επιβάλλει με νόμο τους κατώτατους μισθούς.

Η AlphaBank χαρακτηρίζει ως εξαιρετικά υψηλό το επίπεδο του κατώτατου μισθού που ισχύει για μια οικονομία σε κρίση όπως η ελληνική και επισημαίνει ότι έχει χαθεί πλέον η σύνδεση μεταξύ του νομοθετικά προσδιορισμένου κατώτατου ημερομισθίου και της πραγματικής αμοιβής στην αγορά»
Τέτοιες λύσεις προτείνουν οι πάσης φύσεως -άρχες (π.χ. εργοστασι-άρχες) όταν στενεύουν τα περιθώρια της κερδοφορίας τους. Το «περιττό βάρος», οι εργάτες, πρέπει να μάθουν να δουλεύουν τσάμπα. Κι ας εξασφαλίζει η «ζήτηση» την κανονική και πλήρη πληρωμή τους.

Ίσως τα αμύθητα κέρδη τους να μην τους φτάνουν για να συντηρήσουν τις πολυτελέστατες ζωές τους.

ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ!

Για το έμπειρο αυτί, ο αχός από τα ποδοβολητά των εξεγερμένων, είναι εκκωφαντικός!

ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ!!!



ergasiakodeltio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου