Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Ανακοίνωση‏ απο την Ανεξάρτητη Κίνηση Δημοσιογράφων του Διαδικτύου

Άλλη μια φαρσοκωμωδία είναι έτοιμη να εξελιχθεί μπροστά στα μάτια μας. Άλλη μια φορά που θα γίνουμε πρωταγωνιστές στο θέατρο του παραλόγου. Είναι από τις λίγες ημέρες του χρόνου, που η ηγεσία της ΕΣΗΕΑ λογίζει τους δημοσιογράφους του διαδικτύου ως μέλη της και απαιτεί να την ακολουθήσουν. Έχουμε κουραστεί να ζούμε με την αδιαφορία σας και να θυμάστε τους χιλιάδες δημοσιογράφους του διαδικτύου μονάχα τις ημέρες της απεργίας.

Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει πλέον και θα μας βρείτε απέναντί σας. Η Ανεξάρτητη Κίνηση Δημοσιογράφων του Διαδικτύου, καλεί όλους τους συναδέλφους του ίντερνετ, να δουλέψουν κανονικά και να μην συμμετέχουν ούτε σ' αυτήν την απεργία, ούτε σε καμία άλλη που θα κηρύξει η ΕΣΗΕΑ. Ας τους προσφέρουμε, όσα μας προσφέρουν.

Τη στιγμή που εκατοντάδες συνάδελφοί μας χάνουν τη δουλειά τους δίχως αποζημιώσεις, δουλεύουν για 300-400 ευρώ, είναι ανασφάλιστοι και δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει, εμείς είμαστε αναγκασμένοι να δώσουμε τη μάχη μας. Μια μάχη απέναντι σε εργοδότες που νομίζουν πως η δουλεία επέστρεψε, αλλά και απέναντι στην ΕΣΗΕΑ που τους έχει δώσει αυτό το δικαίωμα και τους κάνει το έργο τους πιο εύκολο, με τη μη αναγνώρισή μας ως μέλη της.

Ξεκαθαρίζουμε, πως
είμαστε δίπλα σε κάθε συνάδελφο σε όποιο Μέσο κι αν δουλεύει ή δούλευε, που επιβιώνει με μισθούς της πείνας και της ανέχειας, που βλέπει καθημερινά να καταπατούνται τα εργασιακά του δικαιώματα και ζει με τον εκβιασμό της απόλυσης και της μείωσης στο μισθό του. Στηρίζουμε τον αγώνα κάθε εργαζόμενου στα ΜΜΕ, όπως αυτόν στο Alter, αλλά και όλους αυτούς που γίνονται καθημερινά όπως στην Χαλυβουργία.

Η αποχή μας από τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΕΣΗΕΑ δεν είναι εύκολη απόφαση, αφού θέλουμε να βρεθούμε στο πλευρό κάθε συναδέλφου που αντιμετωπίζει δυσκολίες με την κρίση στα ΜΜΕ, όμως δυστυχώς η ηγεσίας της και η αδιαφορία που επιδεικνύει δεν μας αφήνει άλλη επιλογή. Η στήριξη μας προς τους συναδέλφους θα εκφραστεί με άλλους τρόπους. Να είστε σίγουροι.

Κλείνοντας, καλούμε για άλλη μια φορά την ΕΣΗΕΑ να αναλάβει τις ευθύνες της και να ασχοληθεί με τους δημοσιογράφους που εργάζονται στο διαδίκτυο. Ελπίζουμε από τη νέα διοίκηση σαφώς περισσότερα πράγματα, όχι όμως στα λόγια αλλά στην πράξη. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε διάλογο και περιμένουμε πρόσκλησή σας. Σε διαφορετική περίπτωση θα μας βρείτε απέναντι. Το γεγονός πως μας αγνοείτε, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουμε. Κι αυτό θα το διαπιστώνετε σε κάθε ευκαιρία.

Ανεξάρτητη Κίνηση Δημοσιογράφων του Διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου