Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Συγκινημένος ο Γιώργος Αυτιάς για το δράμα των πρώην συνεργατών του δίνει μαθήματα...ανθρωπιας! ΜΕΡΟΣ Α'

(Ναι,το ξέρω είναι λίγο μεγάλο και χωρίζεται σε δύο μέρη, αλλά πιστέψτε με αξίζει και δείχνει πως ακόμα και σήμερα υπάρχουν...άνθρωποι!)

Αν και η δήλωση του "Ρομπέν των Συνταξιούχων" έγινε πριν καναδυό μέρες, εμείς θα την βάλουμε τώρα αφού...

...ουσιαστικά είμαστε από εχθές στο διαδίκτυο. Γιαυτό ζητάμε προκαταβολικά συγνώμη αφού είμαστε ακόμα σε πειραματικό στάδιο. Θα προσπαθήσουμε όμως, με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε θα προσπαθούμε μέρα με τη μέρα να γίνουμε καλύτεροι(όταν λέμε πενιχρά μέσα εννοούμε ότι ούτε χρηματοδότες μας τα ακουμπάνε έχουμε, ούτε είμαστε παιδιά γνωστού φαρμακοβιομήχανου που του αγόρασε ο μπαμπάς το μισό διαδίκτυο για να κάνουμε το κομμάτι μας). Περισσότερα θα σας πούμε στο Editorial που θα ακολουθήσει σε λίγο.

Θέλουμε την κατανόηση, την αγάπη σας και φυσικά το "κράξιμο" σας όταν βλέπετε ότι χάνουμε τον έλεγχο. Αυτό που δε θα διαπραγματευτούμε όμως με τίποτα είναι τα εγκλήματα (εντός και εκτός εισαγωγικών) που βλέπουμε να γίνονται καθημερινά στον Έντυπο αλλά και στον Ηλεκτρονικό τύπο, αφού κάποιοι "μεγαλοεργολάβοι" πάσης φύσεως, αφού χρησιμοποίησαν τα μέσα τους ως μοχλό πίεσης για να μπορούν να συντηρούν τις άλλες "μπίζνες" τους, έπαιρναν θαλασσοδάνεια, πίεζαν τους εργαζόμενους τους προκειμένου να εκβιάσουν τις καταστάσεις ανάλογα με τα συμφέροντα τους (όχι βέβαια ότι και οι υπάλληλοι των 800 και των 1000ευρώ είναι άμοιροι ευθυνών, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία με την οποία θα καταπιαστούμε κάποια στιγμή, ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΛΩΒΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΥΘΥΝΗ ΜΑΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ)...και τώρα που σφίξαν οι...κ..λοι το πάρτι των μεγαλολαμογιών των ΜΜΕ ξεκίνησε με απολύσεις, λουκέτα, μειώσεις σε μαγαζιά όπως Alter, Ελευθεροτυπία, Τυποεκδοτική και αλλού.

Σχόλιο Αναγνώστη: Μας έπρηξες pressarismene, προχώρα στο παρασύνθημα!

Είπε λοιπόν ο πρώην αντιμνημονιακος Γιώργος Αυτιας, ο οποίος δέχτηκε να πάει στον Σκάι του φίλου της Τρόικας Γ.Αλαφούζου, ο οποίος μάλιστα έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, όταν κάποιος "τηλεθεατής" εξέφρασε το παράπονο του ότι ο κύριος "Καλημερούδιασας" δεν ταιριάζει στο υψηλό επίπεδο του Σκάι.

(Σχόλιο Pressarismenou: Για χαλαρώστε εκεί στο Φάληρο, το ότι βάζετε ντοκιμαντέρ για τα ζευγάρωμα του μπαμπουίνου δε σας έκανε ξαφνικά...discovery channel. Μη πω για το 1821 των (ΑΝ)ιστορικών Τατσιόπουλου- Βερέμη, που το σενάριό του δε θα το σκεφτόταν ούτε ο Ερντογάν. Είπαμε και εμείς δεν είμαστε τίποτα φανατικοί Ελληνάρες, αλλά αν σε κάποιους άρεσε τόσο πολύ η εφαρμογή του Οθωμανικού δίκαιου, ας δηλώσουν εθελοντικά ότι θέλουν να γίνουν "γιουσουφάκια" στα σαράι του Πασά. Θα πάρουν και την ανάλογη...Οθωμανική επιδότηση έχουν και τα μεμέτια ΜΚΟ.(Καλά στα έγραψε πάντως ο "pitsirikos" Tατσιόπουλε, ενώ για τις επιδοτήσεις στην ΕΛΙΑΜΕΠ του κ. Βερέμη, αυτά είναι γνωστά)

Στο θέμα μας τώρα και σόρυ αν μακρηγορήσαμε. Διαβάστε τι δήλωσε ο Αυτιάς για τους πρώην συναδέλφους του στο Αλτερ:


«Ειλικρινά δεν μπορείτε να φανταστείτε τι ζήσαμε εκεί πέρα έναν χρόνο απλήρωτοι! Υπήρχαν στιγμές που βάλαμε από την τσέπη μας για να κινηθεί π.χ. ένα βαν. Πώς να παλέψεις έτσι; Συνάδελφος ήταν ζήτημα χρόνου να χάσει το σπίτι του ενώ άλλος περίμενε το εφάπαξ της μητέρας του για να ζήσει την οικογένειά του» δηλώνει ο δημοσιογράφος και συνεχίζει:


«Εγώ στάθηκα τυχερός, και ελπίζω όλα τα παιδιά του Alter που αγωνίζονται ακόμα και στους οποίους είμαι κοντά και τους υποστηρίζω, ευχόμενος να δικαιωθούν και να έχουν επίσης τύχη, γιατί αυτό που έγινε στο Alter είναι ανήθικο, παράνομο και με νομικές ελπίζω συνέπειες».


Λοιπόν άκου Γιώργο: αρχικά να σου ευχηθώ και εγώ καλημερούδια -όπως εσύ κάνεις κάθε πρωί στη γιαγιά μου-. Είναι συγκινητικό που θυμήθηκες τους πρώην συνεργάτες σου και το δράμα που περνάνε και το κατά πόσο τους βοήθησες προσφέροντάς τους δουλειά εκεί στο νέο σου αφεντικό για να μας πείσετε όλους πόσο καλό είναι να παραμείνουμε στο ευρώ, σε πόσο καλό θα μας βγει η υπογραφή του μνημονίου και άλλα Αλαφουζοοικολογικά κόλπα, ειδικά τώρα που εκεί στο Σκάι...ανέβηκες επίπεδο.

Δε θα ξεχάσω όμως ένα πράγμα ρε Γιώργο Αυτιά: Σε εκείνη τη συνέλευση που σε είχε σύρει κυριολεκτικά με το ζόρι να παραβρεθείς ο Χαρδαβέλας, ο οποίος μάλιστα πήρε ανοικτά το μέρος του Κουρή (Οι εργαζόμενοι του Alter θυμούνται πως για κάνα χρόνο...ο ρεπόρτερ μέσα από το site του το newsbomb...έκλεινε το κανάλι μέρα πάρα μέρα και έσπερνε τον πανικό σε 700 συναδέλφους του) και ανάγκασε ακόμα και πρώην συνεργάτη του να τον ταπώσει μπροστά σ όλους τους παρευρισκόμενους στην συνέλευση των εργαζόμενων...Όταν ο βετεράνος ρεπόρτερ...τα βρήκε μπαστούνια, ζήτησε από τον Γιώργη τον Αυτιά να πει και αυτός τη γνώμη του। Ο Γιώργος όχι απλά βούλωσε τα...αυτιά του (έχει το επίθετο αλλά όχι τη χάρη), αλλά αρνήθηκε ακόμα και το στόμα του να ανοίξει! Μάλιστα είχες πολύ πλάκα Γιώργο αφού ανεβοκατέβαζες πάνω κάτω το κεφάλι σαν το μπέμπη που του λέει η μαμά: "Γιωργάκη, θα φας τη φασολάδα σου", "Όχι μαμά εγώ θέλω να μου φτιάξεις κεφτεδάκια."

Αλλά το ρεσιτάλ συναδελφικότητας του "Ρομπεν των συνταξιούχων" συνεχίστηκε, μετά τη συνέλευση όταν ο διοπτροφόρος παρουσιαστής, έλεγε σε διάφορα πηγαδάκια: "Καλά τι μας λέει ο μ...κας, είναι δυνατόν να είναι τόσο ηλίθιος". Ναι φίλε συνταξιούχε τηλεθεατή του Αυτιά, ο καλούλης και γλυκούλης "καλημεράκιας" δεν τα έλεγε για κάποιο πολιτικό που σου έκοβε τη σύνταξη, αλλά για ένα παλαιότερο συνάδελφο του -που αν και είναι στη δύση της καριέρας του κυριολεκτικά και μεταφορικά- του ζήτησε να πεις δύο λόγια αλληλεγγύης αλλά αυτός την έκανε λίγο πριν ολοκληρωθεί η συνέλευση. Τώρα Γιώργο, λες ότι λυπάσαι για τους συναδέλφους -που παρεμπιπτόντως πούλησες για τα "30 αργύρια" του Αλαφούζου-Εκείνη τη μέρα όμως δεν τόλμησες να πεις κουβέντα ούτε για Γιαννίκο, ούτε για Κουρή. Τότε απλά περίμενες Γιώργο γιαυτό δε πήρες θέση αφού δεν ήθελες να τους κακοκαρδίσεις μήπως γίνει κάτι και σου χάσουν κανα φράγκο, ξέρεις να μαζέψεις κανα φραγκάκι για τη συνταξούλα σου, που λες και εσύ!

Βέβαια ο Γιώργος (ότι και αν σας λέει αυτός ο εμπαθής ο pressarismenos), όχι μόνο δεν ξεχνάει του συνεργάτες του, αλλά τους αποκατέστησε παίρνοντας τους...καλύτερους απ' αυτούς, στο Αλαφουζέικο...Γιατί ο Γιώργος ξέρει να εκτιμά...

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΡΟΥΣ, ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΩΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΥΤΙΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΕΙ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΕΚΤΙΜΑΕΙ ΤΟΥΣ...ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΕΡΟΣ Β' ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ... ΕΔΩ

pressarismenos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου