Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ο Κουρής θυσιάζει τα 'παιδιά του'...με φόντο την επαναλειτουργία του Alter!

Φαινομενικά η αποχώρηση Χίου από το Kontra μετά την...πρόσληψη (και τις πιέσεις που δέχτηκε από τον 'άσπονδο' του) Γιάννη Παπαγιάννη, δεν έχουν καμία άμεση σχέση. Ο Σ. Χίος, κάνοντας τα θελήματα του Γ.Κουρή, δημοσιοποιώντας σε πρόσφατη εκπομπή του τους μισθούς των "Golden Boys" του Alter,...
...δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι λίγες εβδομάδες αργότερα θα βρισκόταν σε παρόμοια μοίρα με τους 700 απλήρωτους του Μπουρναζίου, που έπεσαν θύματα του "δαιμόνιου" Κεφαλονίτη. (ο οποίος εμφανίστηκε αρχικά ως "από μηχανής θεός", τάζοντας στους εργαζόμενους ότι θα τους πληρώσει αν 'βάλουν πλάτη' στο κανάλι μετά τις ατασθαλίες Γιαννίκου...ενώ τώρα τους ζητάει 'κούρεμα' στα δεδουλευμένα τους).
Ο Χίος έκανε τη δουλειά που εξυπηρετούσε τον Κουρή, αν το έκανε εν αγνοία του ή εσκεμμένα, δεν είναι του παρόντος. Ο Κουρής εμφανίζεται ως ένας τιμωρός των 'τιμητών του μνημονίου', αλλά -όπως σας έχουμε γράψει εδώ και εβδομάδες, μόλις πάρει τα ανταλλάγματα από την κυβέρνηση...θα χαμηλώσει τους τόνους...

...Και το μεγάλο αντάλλαγμα είναι η αρωγή που θα του προσφερθεί από τους ίδιους 'τιμητές του μνημονίου' που κατηγορεί μέσα από το Kontra και την (εφημερίδα των επίσης απλήρωτων) Αυριανή, θα είναι η ένοχη σιωπή τους, προκειμένου να ξανάνοιξει το Alter. Σε λίγες ημέρες τελειώνει η προθεσμία που έχει δοθεί στον διορισμένο από την Ελληνική δικαιοσύνη, Γιάννη Καταγή για την -θετική ή αρνητική- εισήγηση του, για την υπαγωγή του σταθμού του Μπουρναζίου, στο άρθρο 99.
Αν λάβουμε υπόψη μας το γεγονός ότι ο κ.Καταγής, έκανε προ εβδομάδων 'εντυπωσιακή' εμφάνιση στο Alter (σας είχαμε γράψει σχετικά εδώ) και ουσιαστικά προέτρεπε τους εργαζόμενους "να μην πιστέψουν τους δικηγόρους τους, που τους κοροϊδεύουν και επειδή θα ακολουθήσει 'σφαγή' σε όλα τα ΜΜΕ, πάρτε αυτό το...κουρεμένο ξεροκόμματο που σας δίνει ο Κουρής και επιστρέψτε στις δουλειές σας". Μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε το μέγεθος της διαπλοκής μεταξύ Κυβέρνησης και καναλαρχών (του Κουρή εν προκειμένω) και το απίστευτο αλισβερίσι στις πλάτες των εργαζομένων του στιλ: "Θα κάνουμε τα στραβά μάτια για τη σφαγή των εργαζομένων, φτάνει εσείς να...έχετε μια πιο soft ενημέρωση χωρίς πολλές...αντιμνημονιακές κορώνες!".
Οι πρόσφατες εξελίξεις με τις περικοπές μισθών, αλλά και τις επικείμενες απολύσεις σε Mega, Ant1 και Star, απλά ενισχύουν τα παραπάνω

Πως θυσιάστηκε ο Χίος για...το καλό του Παπαγιάννη


Ο Στέφανος Χίος μέσα από την εκπομπή του "ΜΑΚΕΛΕΙΟ", είχε πάρει μια σαφή θέση εναντίων όσων στηρίζουν τη νέα δανειακή σύμβαση, όμως με τη στάση του...να μην δώσει έκταση στο δράμα των επί δέκα μήνες απλήρωτων του Alter, στήριξε -άθελα του θέλουμε να πιστεύουμε- τις πρακτικές του μέχρι πρότινος αφεντικού του.
Ο Κεφαλονίτης μπορεί να τα βάζει με τους δανειστές αλλά εφαρμόζει στα μέσα που διαθέτει κατά γράμμα τις μεθόδους τους: περικοπές μισθών, απολύσεις, 'haircut" στα δεδουλευμένα κ.λ.π.
Ο "Μακελάρης" είχε έρθει σε δίλημμα όταν πριν αρκετούς μήνες αναγκάστηκε να διαβάσει μήνυμα τηλεθεατή στην εκπομπή του που έγραφε: "Χίο, ωραία τα λέτε εσύ και ο Κουρής για αυτούς που πίνουν το αίμα του Ελληνικού λαού, αλλά για το θέμα των απλήρωτων του Alter, που ευθύνεται ο Γιαννίκος και το αφεντικό σου (σ.σ: ο Κουρής), δεν λες κουβέντα. Για να πάρει την απάντηση του Χίου που πρώτα διάβασε το μήνυμα: "Να ρε φιλαράκο...το διάβασα το mail σου...ας περάσουμε τώρα στο επόμενο θέμα(!)"

Ο Παπαγιάννης βάζει...fimotro στην φωνή των εργαζομένων του Alter


Ο φερόμενος ως διαχειριστής του μπλογκ fimotro Γιάννης Παπαγιάννης, από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε το πρόβλημα με τις στάσεις πληρωμών στο κανάλι του Μπουρναζίου, μας είχε 'φλομώσει' (ή μάλλον fimosei) στα αποκλειστικά του τύπου: "Συνεχίζεται το έγκλημα από την εργοδοσία στις πλάτες των εργαζομένων του Alter".
Εσείς πιστεύετε ότι το fimotro θα συνεχίσει να γράφει για το εργοδοτικό έγκλημα στους εργαζόμενους του Alter με τον ίδιο ζήλο, ή μήπως τώρα που το νέο του αφεντικό του έκανε το χατίρι και..."σούταρε" τον 'Μακελάρη' Χίο, θα fimosei την κραυγή αγωνίας των απλήρωτων του Alter, για να μην...κακοκαρδίσει το νέο του αφεντικό;

Μεγάλο ρόλο στην όλη ιστορία θα παίξει και η...στάση του φίλου του Παπαγιάννη, Νίκου Χατζηνικολάου (του οποίου τις κινήσεις στηρίζει, δείτε στην αρχική σελίδα του fimotro, το τεράστιο 'μπάνερ' του enikos.gr...και θα καταλάβετε).
Ως γνωστό ο γνωστός ανκορμαν προέτρεψε τους εργαζόμενους μέσα από τη ραδιοφωνική εκπομπή του, να δεχτούν την όποια...κουρεμένη πρόταση τους έκανε ο πατέρας του συνεταίρου του (Ο Ανδρέας Κουρής κατέχει το 35% του Realfm). Ενώ σύμφωνα με τον Χατζηνικολάου: μόνος υπεύθυνος είναι...ο Γιαννίκος. Εξάλλου ως γνωστό:

Ο κόσμος το έχει τούμπανο και οι...Realιστές κρυφό καμάρι:


Τις τελευταίες ημέρες στους διαδρόμους του Real, έχει αναπτυχθεί έντονα η φημολογία ότι σύντομα το Alter θα ανοίξει και θα μπορέσει να καλύψει τις ερχόμενες εκλογές. Κάτι που αποτελεί 'διακαή πόθο' τόσο του Χατζηνικολάου, όσο και του..συνεργάτη του Γιώργου Κουρή.
Ο τελευταίος μάλιστα για να μπορέσει να διασπάσει το απεργιακό μέτωπο των εργαζομένων του Alter, εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο τις επιστολές 'αγανακτισμένων' εργαζομένων με τους συνδικαλιστές του σταθμού, σε συγκεκριμένο ιστότοπο.
Οι "αντικαταληψίες" (ή ο "αντικαταληψίας") μέσω επιστολών στο εν λόγω μπλογκ, πιέζουν (τους συναδέλφους τους, να αποδεχτούν την (εξευτελιστική κατά τη γνώμη μας) πρόταση Κουρή που ζητάει από τους ΄κατευθυνόμενους καταληψίες', όπως τους χαρακτηρίζει: να 'γυρίσουν στη γαλέρα', ακόμα και με περικοπές της τάξης του 60% και με την προοπτική απόλυσης του μισού προσωπικού του σταθμού!

Ποιος μπορεί όμως να εμπιστευτεί τον Γιώργο Κουρή ο οποίος...έδιωξε ακόμα και τον 'άνθρωπο του' Στέφανο Χίο, προκειμένου να μην συναντηθεί στους διαδρόμους του Kontra με το νέο παρουσιαστή του δελτίου του καναλιού Γιάννη Παπαγιάννη. Αυτό λοιπόν που συστήνουμε ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους του Alter (φιλοκουρικούς και αντικουρικούς), είναι να κάνουν υπομονή και πριν δεχτούν την οποιαδήποτε πρόταση του Κουρή, να...μελετήσουν την συμπεριφορά του Κεφαλονίτη, στο μέχρι πρότινος 'βαρύ πυροβολικό' του kontra Στέφανο Χίο. Στον οποίο ο Κουρής εφάρμοσε το ρητό: "Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν".


Θα επανέλθουμε.......

ΠΗΓΗ: pressarismenos.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. ΑΣ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΩΣΗΣ ΛΟΓΩ ΓΗΡΑΤΟΣ. ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή