Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Οι καναλάρχες επέβαλλαν την κατάργηση των "εργαζομένων"

Τα πράγματα τελικά είναι πολύ σοβαρότερα. Η απεργία των τεχνικών στην τηλεόραση είναι μόνο η αρχή σε μια μεγάλη-όπως διαφαίνεται-μάχη.Δεν είναι μόνο η αγωγή των ιδιοκτητών για την (πρόωρη) λήξη της συλλογικής σύμβασης της ΕΤΙΤΑ στην τηλεόραση. Αυτό είναι το πρώτο κύμα επίθεσης. Ούτε πρόκειται μόνο για τις μαζικές προσεχώς απολύσεις τεχνικών, καταρχήν στο Star, με τη λειτουργία των καναλιών σε μια μόνο βάρδια. Έρχεται, αν δεν ήρθε ήδη, το τρίτο κύμα και σαρωτικό κύμα επίθεσης. Το οποίο συμπαρασύρει και τους δημοσιογράφους.
Και εξηγούμαστε.
Η κυβέρνηση υπακούοντας σε όλες τις εντολές των ιδιοκτητών της τηλεόρασης καταργεί όλες τις διατάξεις που όριζαν το επάγγελμα του τεχνικού σε τηλεόραση, κινηματογράφο, οπτικοακουστική παραγωγή.
Με υπουργική απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος εφεξής:

-Τα τηλεοπτικά συνεργεία θα μπορούν να είναι με ένα μόνο άτομο(χωρίς ηχολήπτη). Αίτημα των καναλαρχών.
-Καταργείται η υποχρέωση πτυχίου
-Οι δημοσιογράφοι θα μπορούν να γίνονται τεχνικοί
-Ο καθένας θα μπορεί ή θα αναγκάζεται να μεταπηδά από ειδικότητα σε ειδικότητα χωρίς καν να χρειαστεί η ενημέρωση της επιτροπής που εκδίδει τις άδειες ασκήσεως επαγγέλματος.
Οι συνέπειες από όλα τα παραπάνω νομίζουμε πως είναι φανερές. Η επίθεση στον κόσμο της εργασίας στη βιομηχανία των media είναι ολοκληρωτική. Και έχει ονοματεπώνυμα.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: greektv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου