Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Νίκη για συμβασιούχους του δήμου Αθήνας, παραμένουν στη δουλειά μέχρι 9/10

Στην εργασία τους θα επιστρέψουν μέχρι την 9ηΟκτωβρίου 2012, οι 154 συμβασιούχοι της ΔΑΕΜ και οι 78 διοικητικοί υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων, σύμφωνα με έκδοση προσωρινής διαταγής. Προσωρινή διαταγή για επιστροφή στην εργασία τους μέχρι 9/10/2012 εξέδωσε το δικαστήριο στις 23/7 για 265 συμβασιούχους του Δήμου Αθήνας, διοικητικούς και εργαζόμενους στην Επιχείρηση Μηχανοργάνωσης.

Είχαν απολυθεί πέρυσι 30 Ιούνη χάνοντας τότε ασφαλιστικά μέτρα στο δικαστήριο, και διεκδίκησαν επιστροφή στην εργασία τους καταθέτοντάς τα εκ νέου. Η υπόθεση ήταν να εκδικαστεί προχτες μετά από τρεις αναβολές, ωστόσο αναβλήθηκε πάλι, για τις 9/10. Τουλάχιστον, ως τότε το δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή επιστροφής τους στη δουλειά.

Σημειωτέον, ότι η Νομική Υπηρεσία του δήμου, εμφανιζόμενη στο δικαστήριο με τρεις δικηγόρους, εκτελώντας προφανώς εντολές της προσκείμενης σε ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ/Οικολόγους/ΔΡΑΣΗ δημοτικής αρχής, πήρε σαφή θέση να μην επιστρέψουν.

«Είναι μία μεγάλη νίκη για όλους εμάς που συνεχίζαμε να πιστεύουμε στον σκοπό μας παρόλες τις ατυχίες και τις απογοητεύσεις! Οι συνάδελφοι θα ενημερωθούν πιθανότατα από τετάρτη από την διεύθυνση προσωπικού για να επιστρέψουν στις θέσεις τους», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο blog των συμβασιούχων της ΔΑΕΜ.

«Οι συμβασιούχοι της ΔΑΕΜ, της Υποδιεύθυνσης Αλλοδαπών και άλλων υπηρεσιών είναι απολύτως αναγκαίοι για την εξυπηρέτηση των δημοτών, κάτι που αμφισβήτησε προκλητικά η νομική υπηρεσία προκαλώντας την οργισμένη κατάθεση μου με το ερώτημα γιατί άραγε αμφισβητούσαν την συμβολή τους με τέτοια μανία», αναφέρει ο Πέτρος Κωνσταντίνου Σύμβουλος Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας.

«Σε περίοδο κρίσης χιλιάδες άνθρωποι αναζητούν κάλυψη στις δημοτικές υπηρεσίες και για αυτό απαιτείται ενίσχυση των δομών και όχι διάλυση. Αυτό χρειάζεται να απαιτεί ο Δήμαρχος Αθήνας και όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης για tους μετανάστες», προσθέτει.

Συνδιασμένες πληροφορίες από το “Ριζοσπάστη” και το “tvxs.gr”

ΠΗΓΗ: ergasiakodeltio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου