Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Συνδικαλισταράδες ξεπούλησαν σωματείο και εργαζόμενους στην G4S, υπογράφοντας

Ερήμην εκατοντάδων εργαζομένων στην εταιρεία «G4S» (ιδιωτική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και διαχείρισης αξιών ΑΕ», το επιχειρησιακό σωματείο με την εργοδοσία συμφώνησαν σε νέα επιχειρησιακή σύμβαση με την οποία σφάζονται μισθοί και δικαιώματα.

Εκπρόσωποι του σωματείου χωρίς να έχουν ενημερώσει και συζητήσει με τους εργαζόμενους υπέγραψαν μια σύμβαση σύμφωνα με την οποία οι μισθοί πέφτουν στα κλιμάκια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με τα οποία, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, ο βασικός ξεκινά από 586 ευρώ μεικτά για τους εργαζόμενους άνω των 25 και 510 για τους κάτω των 25.

Εργοδοσία και συνδικαλιστές – προσπαθώντας να εφησυχάσουν τους εργαζόμενους – «βάφτισαν»… «οικειοθελή παροχή» (σ.σ. της εταιρείας) τη διαφορά που προκύπτει μεταξύ «νέων» και «παλιών» μισθών και συμφώνησαν αυτή να συνεχίσει (προς το παρόν βέβαια…) να καταβάλλεται αλλά μειωμένη σε ποσοστό 5%.

Εδώ λοιπόν είναι το μεγάλο «κόλπο»: εργοδοσία και σωματείο συμφώνησαν και υπέγραψαν να καταργηθούν (όπως ρητά αναφέρεται πλην του δώρου Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα αδείας) όλα τα επιδόματα που προβλέπονταν στην προηγούμενη σύμβαση (γάμου, παιδιών, επικίνδυνης εργασίας κλπ) τα οποία πλέον (όπως και η όποια διαφορά προκύπτει σε σχέση με τους προηγούμενους βασικούς μισθούς) θεωρούνται κι αυτά «οικειοθελή παροχή που δίδεται εξ ελευθεριότητας και η εταιρεία μπορεί ελεύθερα μονομερώς και οποτεδήποτε να τη μεταβάλει ή να την καταργήσει»!

Δηλαδή, η εργοδοσία μπορεί τον επόμενο μήνα να καταργήσει πλήρως την «οικειοθελή» παροχή και αυτόματα οι εργαζόμενοι μένουν με το μισθό της ΕΓΣΣΕ και με μειώσεις των εισοδημάτων τους που θα αγγίξουν το 45%. Μάλιστα η σύμβαση προβλέπει πως «η επιχείρηση διατηρεί το δικαίωμα να διαμορφώνει το ύψος της οικειοθελούς παροχής κατά περίπτωση, σε συνάρτηση με την επιχειρησιακή απόδοση κάθε εργαζόμενου»!…

Η αποφασιστικότητα μελών του ΔΣ του σωματείου να υπερασπίσει τη συμφωνία που υπέγραψε, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες κερδοφορίας της επιχείρησης, που έφτασε να ακυρώσει την απόφαση της τελευταίας γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στην οποία οι εργαζόμενοι σε ποσοστό 80% ψήφισαν την πρόταση της ΔΑΣ (ΚΚΕ). Δηλαδή να ακυρωθεί αυτή η κατάπτυστη συμφωνία και το σωματείο να δηλώσει στην εργοδοσία ότι οι εργαζόμενοι δεν αποδέχονται καμία μείωση στους μισθούς τους. Σε περίπτωση άρνησης της εργοδοσίας να αποδεχτεί αυτό το αίτημα, να προκηρυχθούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Οταν η διοίκηση του σωματείου διαπίστωσε ότι έσπασε τα μούτρα της στην άρνηση των εργαζομένων να θυσιάσουν τα δικαιώματά τους, έβγαλε ανακοίνωση αφού η συνέλευση ολοκληρώθηκε για να πει στους εργαζόμενους ότι έβαλε δικηγόρο να κάνει έλεγχο και αυτός τους ενημέρωσε ότι η απόφαση της ΓΣ «είναι άκυρη»!…

ΑΠΟ: rizospastis

Προφανώς οι ενέργειες συγκεκριμένων συνδικαλισταράδων δεν εκπροσωπούν όλους και πολύ περισσότερο τη γενική συνέλευση των εργαζόμενων. Αξιοσημείωτη είναι πάντως η πρεμούρα να συμφωνήσουν σε κατώτερες αμοιβές τη στιγμή που διεκδικείται σε επίπεδο ΓΣΕΕ επίπεδο αμοιβών στα επίπεδα της προηγούμενης συλλογικής σύμβασης. Η G4S είναι πολυεθνική εταιρεία σιωνιστικών συμφερόντων που πρόσφατα βρέθηκε ανίκανη να διεκπαιρεώσει το έργο της φύλαξης ολυμπιακών χώρων στο Λονδίνο.

ΠΗΓΗ: ergasiakodeltio

1 σχόλιο:

  1. Η G4S ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.ΠΕΡΑΣΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΩ.ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ,ΑΣΧΗΜΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΕ ΑΠΟΛΥΕΙ ΟΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΕΛΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ.ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ,ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή