Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Μιχ. Ανδρουλιδάκης: Ακόμη και καταδικασμένος δεν μπαίνει φυλακή

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: ergasiakodeltio

Ο πρώην εκδότης Μιχάλης Ανδρουλιδάκης για τον οποίο υπήρχε ένταλμα σύλληψης πέρασε χρόνια χωρίς να συλλαμβάνεται αφού το Αστυνομικό Τμήμα Ψυχικού δεν μπορούσε να τον εντοπίσει παρόλο που η οικία του βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτό.

Ο κ. Ανδρουλιδάκης συνέχιζε να κάνει δημόσιες εμφανίσεις και να συχνάζει στα πιο γνωστά εστιατόρια.

Όταν στις 30 Ιουλίου ο πρώην εκδότης Μιχάλης Ανδρουλιδάκης καταδικάστηκε τελεσίδικα σε κάθειρξη πέντε χρόνων για υπεξαίρεση 4.200.000 ευρώ, ξεκίνησε ένα νέο σήριαλ. Έκτοτε νοσηλεύεται με διάφορες προφάσεις σε διαφορετικά νοσοκομεία χωρίς να μπαίνει φυλακή δείχνοντας πως κάποιοι έχουν τον τρόπο τους.

Τη μέρα που το δικαστήριο εκδίδει την απόφαση του ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης αποχωρεί από την αίθουσα για να συλληφθεί αργότερα την ίδια μέρα από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Ψυχικού και οδηγείται στο Λαϊκό Νοσοκομείο επικαλούμενος καρδιολογικά προβλήματα. Δύο μέρες αργότερα και αφού υποβάλλεται σε στεφανιογραφία του δίνεται εξιτήριο χωρίς να υπάρχει καρδιολογικό πρόβλημα.

Στις 3 Αυγούστου επικαλείται ψυχολογικά προβλήματα και μεταφέρεται στο Αιγινήτειο Ψυχιατρικό νοσοκομείο όπου οι γιατροί αποφαίνονται ότι δεν χρήζει νοσηλείας.

Στις 4 Αυγούστου επικαλείται τάσεις αυτοκτονίας και μεταφέρεται στο Αττικό νοσοκομείο και από εκεί στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Παρότι το Αιγινήτειο Νοσοκομείο αρμόδιο για ψυχιατρικά περιστατικά του έδωσε εξιτήριο κρίνοντας ότι δεν χρήζει νοσηλείας ο κ. Ανδρουλιδάκης νοσηλεύεται έκτοτε στο Θριάσιο φρουρούμενος από τρεις αστυνομικούς.

Εντύπωση προκαλεί η ευνοϊκή μεταχείριση την οποία τυγχάνει ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης σε αντιδιαστολή με αυτή της Βίκυς Σταμάτη, που ενώ δεν έχει καταδικαστεί και είναι μητέρα ενός παιδιού παραμένει προφυλακισμένη αφού η Δικαιοσύνη θεωρεί ότι το όποιο ψυχολογικό πρόβλημα αντιμετωπίζει μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσα από τη φυλακή.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με το Διοικητή του Θριάσιου Νοσοκομείου Άγγελο Λιόση μας επιβεβαίωσε ότι ο κ. Ανδρουλιδάκης νοσηλεύεται στη ψυχιατρική κλινική και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με παραπεμπτικό ιδιώτη ψυχιάτρου. Ο ίδιος ενημερώθηκε από δημοσιογράφους στις 10 Αυγούστου για το συγκεκριμένο γεγονός και όπως μας είπε του έχει ζητηθεί αναλυτική ενημέρωση και ο φάκελος από την Εισαγγελία χωρίς όμως να είναι σε θέση να προσδιορίσει πότε θα πάρει εξιτήριο ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης.


Θυμίζουμε μερικά κατορθώματα του απατεώνα:

«Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε χθες το απόγευμα ο εκδότης και ιδιοκτήτης καναλιού Μιχάλης Ανδρουλιδάκης, κατηγορούμενος για μη καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του τηλεοπτικού του σταθμού, τους τελευταίους έξι μήνες. Ο εκδότης συνελήφθη στη 1 το μεσημέρι, όταν δύο επιθεωρητές της επιτροπής του υπουργείου Εργασίας επισκέφτηκαν -ύστερα από καταγγελία εργαζομένων- τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού Tempo, στη λεωφόρο Κατεχάκη και ζήτησαν τη συνδρομή της Αστυνομίας. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μόλις ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης αντιλήφθηκε την παρουσία τους, προσπάθησε να ξεφύγει. Παρ’ ότι διέφυγε όμως από την..πίσω πόρτα δεν τα κατάφερε, αφού οι αστυνομικοί του τμήματος Ψυχικού τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν κρυμμένο σε μια αυλή παρακείμενου σπιτιού, στην οποία τον είχαν εγκλωβίσει εργαζόμενοι του καναλιού.»!!! (Ελευθεροτυπία 3/9/2002)

http://sxoliastisepiea.blogspot.gr/2012/07/blog-post_3701.html


“Καμία ουσιαστική δέσμευση δεν έχει υπάρξει για την εξόφληση των δεδουλευμένων δύο και πλέον μηνών, ούτε φυσικά των αποζημιώσεων. Αντίθετα συνεχίζονται οι διεργασίες από τον Μιχάλη Ανδρουλιδάκη για την έκδοση κυριακάτικου πολιτικού εντύπου, το οποίο τόσο εμείς, όσο και η ΕΣΗΕΑ θεωρεί αδιανόητο να κυκλοφορήσει, αν δεν τακτοποιηθούν πρώτα όλα τα ανοιχτά ζητήματα της «Εξέδρας». (Από εργαζόμενους στην εξέδρα πριν 4 μήνες)

http://allismedia.blogspot.gr/2012/04/blog-post_6215.html

O Ανδρουλιδάκης θυμίζουμε ότι είναι ένας από τους «φερέγγυους» αγοραστές-εκδότες με τους οποίους διαπραγματεύεται οΦώτης Μπόμπολας για να πουλήσει τη Goal News, εκβιάζοντας και απειλώντας τους εργαζόμενους…
Ο γνωστός και μη εξαιρετέος εκδότης Ανδρουλιδάκης δικαζόταν μετά από μήνυση του πρώην λογιστή του, Αθανασίου Παύλοβιτς. Ο Παύλοβιτς υποστήριξε ότι ήταν πραγματικός ιδιοκτήτης του 25% του τηλεοπτικού σταθμού ΤΕΜΠΟ (προ 12 ετών) και ζητούσε να του επιστραφούν περίπου 5εκατομμύρια ευρώ, που όπως έλεγε, είχε καταβάλει για την αγορά και λειτουργία του σταθμού.
Με ανακοίνωσή του ο Ανδρουλιδάκης, που αναζητείται, σχολίασε ως πρωτοφανή την απόφαση του 5μελούς Εφετείου Αθηνών ενώ δηλώνει ότι θα προσφύγει στον Άρειο Πάγο.

http://sxoliastisepiea.blogspot.gr/2012/07/blog-post_3701.html#more

Η τελευταία πράξη του κακόγουστου σόου, που έχει στήσει από τον περασμένο Ιούνιο ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης, έφτασε χθες στο αναμενόμενο τέλος της. Η ιδιοκτησία της εφημερίδας «ΕΞΕΔΡΑ» ανέστειλε χθες την έκδοσή της για οικονομικούς λόγους, χωρίς ο εκδότης να δεσμευτεί για την εξόφληση των οφειλών προς τους 70 εργαζομένους του εντύπου. Επιπλέον, κρατά όμηρους τους εργαζόμενους μιας και ποτέ δεν ανακοίνωσε την πρόσληψή τους στον ΟΑΕΔ και έτσι φυσικά ποτέ δεν θα ανακοινώσει και την απόλυση τους!!
Ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης έχει καταπατήσει κάθε έννοια νομιμότητας καθώς κατάφερε να εκδίδει μια εφημερίδα για εννέα μήνες, να εισπράττει τα έσοδα της και να μην αποδίδει τίποτα στο κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία. Για τους εργαζόμενους έκανε τη «χάρη» να πληρώνει πετσοκομμένες κατά το δοκούν τις αμοιβές τους μέχρι το Δεκέμβριο του 2011, ενώ έκτοτε θεώρησε ως υποχρέωσή τους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν.

Η περίπτωση του εκδότη θα ήταν μοναδική στα χρονικά, αν ο ίδιος δεν είχε επαναλάβει τη συγκεκριμένη πρακτική και στο παρελθόν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ( SPORTIME , TEMPO κ.λπ.). Είναι αξιοσημείωτο ότι για αυτή του τη συμπεριφορά δεν έχει καμία επίπτωση, ενώ ο ίδιος φημολογείται ότι σκέφτεται να συνεχίσει τα «εκδοτικά» και «εργοδοτικά» του σχέδια με την έκδοση νέας εβδομαδιαίας πολιτικής εφημερίδας!!!

Είναι ολοφάνερες οι τεράστιες ευθύνες των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους, οι οποίες επιτρέπουν σε ανεύθυνους, ασύδοτους και συστηματικούς κακοπληρωτές, όπως ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης, να ασχολούνται με τα ΜΜΕ.

Απαιτούμε από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους να ασκήσουν το έργο τους, ενώ είναι αυτονόητο ότι δεν θα επιτρέψουμε την έκδοση νέου «πειρατικού» εβδομαδιαίου φύλλου.
(ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ)

http://katalipsiesiea.blogspot.gr/2012/03/blog-post_7388.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου