Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΛΤΕΡ!


    « Η κατάσταση στο ΑΛΤΕΡ όσο πάει και επιδεινώνεται ! Μετά την Γενική Συνέλευση εργαζομένων ΑΛΤΕΡ το Σάββατο 21/5/2011 και γνωρίζοντας όλοι μας το τραγικό συμβάν του διαπληκτισμού ανάμεσα σε τεχνικούς και δημοσιογράφους , τώρα που το περιστατικό αυτό θεωρείται λήξαν (μας το διαβεβαίωσε αντιπρόσωπος εργαζομένων) μπορούμε να κάνουμε μια πιο ψύχραιμη ανάλυση των δεδομένων. Τα πράγματα λοιπόν  έχουν ως εξής : Η εταιρία μέσω του κ Τάσσου Καζίνου (μελλοντικού Διευθύνοντος Συμβούλου ΑΝ το κανάλι υπαχθεί στο Άρθρο 99) ανακοίνωσε στους αντιπρόσωπους εργαζομένων ότι μπορεί να διαθέσει αυτή την στιγμή 1,7 εκ ευρώ (χρηματικό ποσό που διαθέτει η οικογένεια Κουρή) για πληρωμές μισθών. Αν γίνει άρση της επίσχεσης και ο σταθμός δουλέψει έχει γίνει ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ συμφωνία με διαφημιστικές εταιρίες να αναλάβουν ουσιαστικά την μισθοδοσία των μηνών Ιουνίου , Ιουλίου και Αυγούστου και ίσως και του Σεπτεμβρίου αν η απόφαση του δικαστηρίου για την αίτηση υπαγωγής δεν έχει βγει μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου, και αν φυσικά οι διαφημιστικές δεν έχουν προβλήματα ρευστότητας και αθετήσουν την προφορική αυτή συμφωνία. Με λίγα λόγια η ARGO FUNDS θα πληρώσει για μισθοδοσία στο σταθμό ΑΝ και εφόσον γίνει αποδεκτή από το κράτος η αίτηση υπαγωγής στο Άρθρο 99 και ΑΦΟΥ βγει η απόφαση!

Τι θα γινόταν με τον Μάιο όμως? Από την στιγμή που το 1,7 εκ ευρώ θα είχε διατεθεί άμεσα και με δεδομένο πως οι εργαζόμενοι θα είχαν αποδεχθεί την πρόταση που τους μεταφέρθηκε από την Πέμπτη και  το κανάλι θα είχε ανοίξει , ίσως οι διαφημιστικές να έβαζαν περίπου 500 χιλιάδες ευρώ (που ισοδυναμεί με λιγότερο από μισό μισθό). Τώρα όμως που δεν έχει συμβεί αυτό , δύσκολα οι διαφημιστικές θα βάλουν λεφτά για λιγότερο από μία εβδομάδα διαφημίσεων ακόμα και αν ο σταθμός ανοίξει άμεσα. Και όταν λέμε άμεσα τι εννοούμε? Οι δημοσιογράφοι και οι διοικητικοί έχουν αποφασίσει πως αν γίνει απλή διαίρεση του ποσού δια τους 700 εργαζόμενους  (που κάποιοι λένε πως είναι 660) τους ικανοποιεί και θα κάνουν αναστολή της επίσχεσης τουλάχιστον μέχρι το τέλος του μήνα. Είναι η «ισόποση» λύση που πρότεινε ο περισσότερος κόσμος και σημαίνει περίπου 2400-2500 ευρώ σε κάθε υπάλληλο (αναλόγως ποιος θα είναι ο αριθμός τους τελικά) ασχέτως από το ύψος του μισθού του καθενός.
     Οι τεχνικοί όμως φαίνεται να μην συμφωνούν με αυτή την λύση. Και αυτό γιατί θεωρούν πως έτσι δεν ικανοποιείται το αίσθημα δικαίου μιας και επί της ουσίας εκείνοι είναι αυτοί που «ανάγκασαν» την εταιρία να διαθέσει αυτά τα λεφτά μέσω των αγώνων τους και των επισχέσεων εργασίας που εκείνοι έκαναν δύο μήνες τώρα (και όχι την τελευταία εβδομάδα λόγω φήμης ότι θα πληρωθούν οι επισχέσαντες μόνο),εκθέτοντας τους εαυτούς τους και υπό τον φόβο «εργασιακού στιγματισμού» και πιθανόν εκδικητικών απολύσεων!
     Συν τοις άλλοις οι τεχνικοί έχουν και έναν άλλο λόγο που δεν δέχονται την συγκεκριμένη πρόταση. Και αυτός είναι ο εξής : Τόσο καιρό το σύνθημα τους και η εικόνα που περνούσαν σε όλον τον κόσμο ήταν πως δεν γυρνούσαν στην δουλειά αν δεν εξοφληθούν ΟΛΑ τους τα δεδουλευμένα! Το Σάββατο λοιπόν σε μια προσπάθεια να μην δείξουν αδιαλλαξία κατέβασαν μία πρόταση «περίεργη». 850 χιλιάδες ευρώ για τους τεχνικούς και 850 χιλιάδες ευρώ για τους υπόλοιπους. Πρακτικά αυτό σήμαινε σχεδόν 2,6 μισθούς για τους τεχνικούς και 1,8 μισθούς για τους υπολοίπους. Η προσπάθεια αυτή όμως γύρισε «μπούμερανγκ» μιας και ακόμη και μη τεχνικοί συνάδελφοι που μέχρι τώρα ενθάρρυναν τους τεχνικούς και τους επικροτούσαν για την σταθερή τους και ανυποχώρητη θέση παραξενεύτηκαν γιατί θεώρησαν ότι εκτός του ότι έκαναν πίσω στα αιτήματα τους , προσπάθησαν να «ρίξουν» τους συναδέλφους τους! Κάτι τέτοιο βέβαια δεν υφίστατο μιας και όπως μας διαβεβαίωσαν συνδικαλιστικά στελέχη των τεχνικών ήταν απλά μια προσπάθεια να δεχτεί το σώμα των τεχνικών μια υποχώρηση με απώτερο σκοπό το κοινό καλό , και η προσπάθεια αυτή παρεξηγήθηκε (ίσως και να διατυπώθηκε με λάθος τρόπο) και αμέσως αποσύρθηκε!
      Οι τεχνικοί λοιπόν δείχνουν ότι έχουν επανέλθει στην αρχική τους θέση της εξόφλησης δηλαδή ΟΛΩΝ των δεδουλευμένων και αύριο Δευτέρα 23 Μαιου στις 1 το μεσημέρι έχουν νέα Συνέλευση Εργαζομένων Τεχνικών ΑΛΤΕΡ στο αίθριο του σταθμού. Τι θα συζητηθεί? Μάλλον θα γίνει μια συζήτηση για την συνέλευση του Σαββάτου , το σκεπτικό της «περίεργης» πρότασης που αναφέραμε πριν και φήμες λένε πως θα προταθεί η συνέχιση της πρόσφατης κινητοποίησης για μια ολόκληρη εβδομάδα! Η κινητοποίηση αυτή αφορούσε μη προβολή διαφημίσεων και μη προβολή κινουμένων σχεδίων που αποτελούν έμμεση διαφήμιση των άλλων εταιριών του κ Γιαννίκου από την Πέμπτη που είχε αποφασιστεί αυτό μέχρι αύριο το πρωί! Άρα αν αποφασιστεί αυτό θα πάμε μέχρι την Δευτέρα 30 Μαιου 2011 χωρίς διαφημίσεις στο ΑΛΤΕΡ και αντί αυτών παίζεται η γνωστή κάρτα των εργαζομένων (που την έχουν συντάξει και «επιβάλλει» τεχνικοί !!). Εκτός φυσικά αν υπάρξει νέα πρόταση από την πλευρά της εταιρείας και νέος κύκλος διαπραγματεύσεων.
Όπως όλα δείχνουν όμως δύσκολα θα βρεθεί η χρυσή τομή , και όπως μας ανέφεραν πολλοί τεχνικοί : « Αν μέχρι τις 15 Ιουνίου που εκδικάζεται η αίτηση υπαγωγής δεν έχουμε εξοφληθεί , στο δικαστήριο θα βρεθούν χωρίς υπερβολή πάνω από χίλια άτομα (εργαζόμενοι στο ΑΛΤΕΡ και μη) και θα πιέσουμε να μην υπαχθεί το κανάλι στο Άρθρο 99 και ας πτωχεύσει και χάσουμε τα λεφτά μας δεν μας νοιάζει πια! Η κοροϊδία έχει και τα όριά της!»
Εμείς με την σειρά μας ευχόμαστε να τελειώσει αίσια αυτή η ιστορία και να μην βρεθεί κόσμος άνεργος , αλλά από την άλλη να μην βρεθεί και κόσμος να δουλεύει και να μην πληρώνεται και να μην κάνει και τίποτα για αυτό!»
Το κείμενο αυτό έχει συνταχθεί από τεχνικό του ΑΛΤΕΡ που έχει κάνει ασφαλιστικά μέτρα και επίσχεση εργασίας από τις 21 Μαρτίου ,  πλένεται ,  δεν είναι αμόρφωτος ,δεν κάνει ορθογραφικά λάθη, που θεωρεί ότι είναι αντικειμενικός και δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους δημοσιογράφους. Απλά θέλει ΚΑΙ αυτός να ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου