Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΟΥΤΕ ΤΕΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΕΞΟΔΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ, ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ Ο Γ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ



Ούτε τέθηκε ούτε τίθεται θέμα εξόδου της χώρας από το ευρώ, δήλωσε κατηγορηματικά το απόγευμα του Σαββάτου ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε έκτακτη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους, μετά τον θόρυβο που προκάλεσε δημοσίευμα του γερμανικού Der Spiegel με αφορμή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Λουξεμβούργο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του γερμανικού μέσου, η Ελλάδα είχε θέσει θέμα εξόδου της από το ευρώ, το οποίο βρέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση της Παρασκευής στο Λουξεμβούργο.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου ξεκαθάρισε ότι στη συνάντηση του Λουξεμβούργου συζητήθηκε η πορεία του ελληνικού προγράμματος στην παρούσα περίοδο που οι αγορές δυσπιστούν.


«Πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του προσωρινού μηχανισμού στήριξης (EFSM) για το δανεισμό της χώρας το 2012 και το 2013» είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου και χαρακτήρισε επικίνδυνα τα σενάρια που διακινούνται για την οικονομική κατάσταση της χώρας.
«Ούτε τέθηκε ούτε τίθεται θέμα εξόδου από το ευρώ» δήλωσε κατηγορηματικά ο υπουργός.
Συνέχισε λέγοντας πως στη σύσκεψη του Λουξεμβούργου κλήθηκε για να μιλήσει για την οικονομική κατάσταση της χώρας. «Η συνάντηση ανακοινώθηκε μόνο διότι δημοσιοποιήθηκε από τα γερμανικά ΜΜΕ» κατέληξε ο κ. Παπακωνσταντίνου.


ΠΡΕΖΑ TV
7-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου