Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Καλεσμα για συμμετοχη-αλληλεγγυη στη απεργια Wind για αυριο & μεθαυριο. Τα ραντεβου ειναι για λ. αθηνων, μαρουσι & Θεσ/κη (Ωραιοκαστρο)

Mε αφορμη τις απεργιακες κινητοποιησεις που θα πραγματοποιηθουν αυριο και μεθαυριο λογω των προσφατων απολυσεων, χρειαζομαστε την στηριξη και την αλληλεγγυη απο εργαζομενους, σωματεια και συλλογικοτητες.
Τα ραντεβου ειναι για λ Αθηνων ωρα 6πμ, Μαρουσι 7πμ και Ωραιοκαστρο Θεσ/κης 6πμ.
Για λεπτομερειες μπορειτε να επικοινωνησετε:
για λ.Αθηνων Στεφανος Μαλαμας 6932333305
για Μαρουσι Σταυρος Σκευος 6932239468
για Ωραιοκαστρο Θεσσαλονικης Κωστας Ζλατκος  6936092178

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για να γυρίσουν πίσω οι απολυμένοι συνάδελφοι
18-19 ΜΑΪΟΥ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ



Τον τελευταίο χρόνο δεχόμαστε το ανελέητο σφυροκόπημα των επιλογών της διοίκησης της WIND να μειώσει το κόστος λειτουργίας της - και συγκεκριμένα:
- Μείωση μισθών με την μη εφαρμογή της σύμβασης του ΣΤΕΒ.
- Μη καταβολή του επιδόματος ξένης γλώσσας σε τμήμα της Εξυπηρέτησης Πελατών.
- Μεταφορά 300 συναδέλφων από το Μαρούσι στην Λ.Αθηνών χωρίς να πληρούνται οι αναγκαίες προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας.
- Προσπάθεια δυσμενούς αλλαγής της ετοιμότητας (standby) των τεχνικών, με συνέπειες τόσο στην εντατικοποίηση της εργασίας όσο και στους μισθούς τους. Είχε προηγηθεί η μονομερής εφαρμογή άδικου και απαράδεκτου καθεστώτος standby στους συναδέλφους που εργάζονται για το δίκτυο της ΤΕΛΛΑΣ.
- Απολύσεις δεκάδων συναδέλφων με συμβάσεις εργασίας αορίστου και ορισμένου χρόνου, με το πρόσχημα της «κακής αξιολόγησης» ή και χωρίς καμία αιτιολογία. Παρά τις επίσημες διαβεβαιώσεις του CEO στο ΔΣ του Σωματείου αλλά και στα ΜΜΕ πως το 2011 δεν θα μειωθούν θέσεις εργασίας.
Αυτές οι επιλογές της διοίκησης της WIND δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, αφού η επιχείρηση είναι απαλλαγμένη από δάνεια και οι ιδιοκτήτες έχουν δεσμευτεί πως θα επενδύσουν 430 εκ. € για την ανάπτυξή της. Επίσης, η εταιρία είναι κερδοφόρα, οπότε δεν είναι δικαιολογία η επίκληση της οικονομικής κρίσης. Αλλά και την πτώση διάφορων μεγεθών (που την επικαλούνται ενώ είναι γενική σε πολλές επιχειρήσεις), γιατί πρέπει να την πληρώσουμε εμείς οι εργαζόμενοι; Μήπως μοιραστήκαμε τα τεράστια κέρδη των προηγούμενων χρόνων; Απλώνουν τα χέρια τους στους μισθούς και στις συνθήκες εργασίας μας, αυτοί που τσέπωσαν τα παχυλά μπόνους τις πρόσφατες εποχές των τεράστιων κερδών. Ακόμη και σήμερα, τα στελέχη της εταιρίας έχουν προκλητικά προνόμια όπως λιμουζίνες, πιστωτικές κάρτες για καύσιμα.
Ας μην παριστάνει το θύμα του σωματείου η διοίκηση της εταιρίας. Αν κοιταχτούν στον καθρέφτη, θα δουν ποιοι οδήγησαν το σωματείο μας σε διαρκείς αγώνες για την υπεράσπιση των μισθών και των συνθηκών εργασίας.
Για την αγωνιστική μας στάση έχουμε δικαιωθεί ως Σωματείο. Ο δρόμος δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικός. Χάρη στους αγώνες μας, στην αυξανόμενη συμμετοχή των συναδέλφων και στην υποστήριξη της τεράστιας πλειοψηφίας τους, με αποκορύφωμα τις πρόσφατες κινητοποιήσεις επιτεύχθηκαν πολλά. Ανακόπηκαν  οι απολύσεις, δεν προχώρησαν οι άδικες αλλαγές στην ετοιμότητα (standby) στους τεχνικούς, υπήρξαν βελτιώσεις στις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας αλλά και θέσεις στάθμευσης στην Λ. Αθηνών, φαίνεται να πηγαίνει προς επίλυση το θέμα του ΣΤΕΒ.
Όμως, αυτά δεν αρκούν για να υπερασπιστούμε τις θέσεις εργασίας. Ο αγώνας μας πρέπει να είναι διαρκής. Μπορεί να ανακόπηκε το κύμα των απολύσεων, όμως έχουμε ανεκπλήρωτα αιτήματα. Επίσης, έχουμε δύο συναδέλφισσες που με αξιοπρέπεια διεκδικούν την ανάκληση των απολύσεών τους: την Ελένη Δεμέναγα, 10 χρόνια συνάδελφο, και την Έλενα Στεφανίδου, συμβασιούχο.
Μην έχουμε αυταπάτες πως η μπόρα πέρασε. Η διοίκηση περιμένει να εφυσηχάσουμε για να χτυπήσει με νέα μέτρα.  Με την ομπρέλα των απανωτών μνημονίων και της κρίσης, θα επιχειρήσει νέες απολύσεις, μειώσεις μισθών, επιδομάτων και συνθηκών εργασίας. Ιδιαίτερα ενόψει των αλλαγών στον τεχνικό πάροχο (vendor), που δημιουργούν τεράστιους κινδύνους για τις θέσεις εργασίας.
Η μοναδική μας  ελπίδα για να αντιμετωπίσουμε αυτή την λαίλαπα, το σεληνιακό τοπίο που θέλει να δημιουργήσει η διοίκηση της εταιρίας είναι η συσπείρωση στο σωματείο, νέοι πιο δυναμικοί και ενωτικοί αγώνες. Γι αυτό πρέπει να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις νέες κινητοποιήσεις με ενεργή συμμετοχή στις διαδικασίες περιφρούρησης του αγώνα μας από τις απεργοσπαστικές προσπάθειες της εταιρίας που θα γίνουν πιο έντονες.
Καταγγέλουμε ιδιαίτερα τις κινήσεις της εταιρίας να στήσει νέους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, βάζοντας συναδέλφους να συμπληρώνουν φόρμες για να μπορούν να εργάζονται από το σπίτι! Συνάδελφοι, αυτό δείχνει ακόμα περισσότερο πόσο σημαντικό και δυνατό είναι το όπλο της απεργίας. Να μην τους κάνουμε τη χάρη, να πέσει στο κενό και αυτή η απεργοσπασία.
 
Το αγωνιστικό μας πρόγραμμα είναι:
=> Δευτέρα 16 Μαϊου, στις 6 μ.μ. συγκρότηση Επιτροπής Αλληλεγγύης από σωματεία και συλλογικότητες στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Μάρνη και 3ης Σεπτέμβρίου)
=> Τρίτη 17 Μαϊου στάση εργασίας 7 το πρωί με 12 το μεσημέρι. Στις 9 π.μ. συγκέντρωση του Σωματείου στην Επιθεώρηση Εργασίας (οδ. Αχαρνών και Σουρμελή), όπου θα συζητηθεί η καταγγελία της Ελένης Δεμέναγα για την ανακληση της απόλυσής της.
=> Τετάρτη 18 Μαϊου και Πέμπτη 19 Μαϊου, ΑΠΕΡΓΙΑ.
=> Νέα Γενική Συνέλευση την Τρίτη 24/5
 
ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΔΕΜΕΝΑΓΑ ΚΑΙ ΕΛΕΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ
ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ
 
Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων ΤΙΜ (WIND)-ΠΑ.Σ.Ε.ΤΙΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου