Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Σε απεργιακό «πυρετό» η χώρα

Παραλύει η χώρα στις 28 και 29 Ιουνίου λόγω της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, εν όψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του εφαρμοστικού του νόμου. 

Στις 11:00 το πρωί της Τρίτης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και συλλαλητήριο στο Πεδίον του Άρεως, ενώ την Τετάρτη η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 19:00.

Απεργούν τα Μέσα Μεταφοράς

Ακινητοποιημένες θα παραμείνουν οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού για 48 ώρες, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε να συμμετάσχει στη 48ωρη πανελλαδική απεργία.
Επιπλέον, λόγω της απεργίας το μετρό δεν θα εκτελεί δρομολόγια από τη Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το Αεροδρόμιο.
Σε ότι αφορά στα υπόλοιπα μέσα, οι εργαζόμενοι δεν έχουν αποφασίσει ακόμη το πρόγραμμα των κινητοποιήσεών τους, αλλά πιθανότατα θα πραγματοποιήσουν ολιγόωρες στάσεις εργασίας, προκειμένου να εξυπηρετηθεί το κοινό που θα θελήσει να πάρει μέρος στις συγκεντρώσεις της Τρίτης και της Τετάρτης.

Πλοία-Αεροπορία


Προβλήματα και στα δρομολόγια των πλοίων αναμένεται να δημιουργηθούν την επόμενη εβδομάδα, καθώς τα ναυτεργατικά σωματεία θα απεργήσουν, όπως άλλωστε θα κάνουν και εργαζόμενοι στα λιμάνια. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει με 24ωρη απεργία στις 29 Ιουνίου και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού. Σε απεργία προσανατολίζεται και η Ομοσπονδία Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας.

Υγεία

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι υπηρεσίες Πρόνοιας στις 28 και 29 Ιουνίου.

Μέσα ενημέρωσης

Τετράωρες στάσεις εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα, θα πραγματοποιήσουν στις 28 και 29 Ιουνίου και οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης.


Πηγή : star

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου