Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 21/9


ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Των ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΠΟΣΠΕΡΤ-Ε.Ι.Ν.–Π.Ο.Θ.Α.–Π.ΟΜ.Ε.Ε.Α.–Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε.
Και των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΟΣΚ–ΙΓΜΕ–ΟΔΔΥ–ΕΟΜΜΕΧ–ΕΘΙΑΓΕ–ΟΠΕΓΕΠ
-ΔΗΜΗΤΡΑ-ΕΛΟΓΑΚ–ΗΔΙΚΑ–ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ–ΘΕΜΙΣ-Ο.Κ.Α.Α.–ΕΛΟΤ ΕΓΝΑΤΙΑ–ΔΕΠΑΝΟΜ–ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ-

       Οι εργαζόμενοι Δημοσίων Οργανισμών και Φορέων που καταργούνται η συρρικνώνονται και οδηγείται το προσωπικό τους στην απόλυση άμεσα η έμμεσα      (με την εργασιακή εφεδρεία και την «επαναξιολόγηση»), τονίζουμε ότι τα πρωτοφανή αυτά μέτρα εντάσσονται στα πλαίσια του εφιαλτικού για τους εργαζόμενους Μεσοπρόθεσμου και έχουν δύο στόχους : 
1. την δραστική συρρίκνωση και διάλυσή τους, την παράδοση του αντικειμένου τους στα μεγάλα επιχειρηματικά κερδοσκοπικά συμφέροντα και τη μετακύλιση βασικών υποχρεώσεων του Κράτους και του αντίστοιχου κόστους στο λαό και πάλι.
2. Την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων στον ευρύτερο αλλά και το στενό Δημόσιο τομέα, είτε με άμεση απόλυση (για τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου και έργου), είτε με έμμεση απόλυση για τους «αορίστου χρόνου» μέσω της απαράδεκτης διαδικασίας της εργασιακής  εφεδρείας!! Αυτούς τους στόχους εξυπηρετεί και η εκστρατεία κατασυκοφάντησης των εργαζομένων στο Δημόσιο, αλλά και της αντιπαράθεσης με τους συναδέλφους μας στον ιδιωτικό τομέα.

    ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :


·       Καμία κατάργηση –συρρίκνωση Δημόσιου κοινωφελή Οργανισμού και Φορέα. Διασφάλιση και αναβάθμιση του Δημόσιου χαρακτήρα και του έργου τους.
·       Καμία άμεση η έμμεση απόλυση εργαζόμενου. ΟΧΙ στο αντιδραστικό μέτρο της εργασιακής εφεδρείας - απόλυσης. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
·       Κάτω τα χέρια από τους μισθούς, τις συντάξεις, τις Συλλογικές συμβάσεις εργασίας,  τα δικαιώματά μας συνολικότερα.
·       Να σταματήσει πια η φορολογική «καταιγίδα» εις βάρος μας. Δεν πληρώνουμε τα νέα «χαράτσια», αλλά τους τα επιστρέφουμε μέσω των Σωματείων μας.

Την κρίση να πληρώσουν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και οι πολιτικοί τους υποστηρικτές που την προκάλεσαν.

·       ΟΛΟΙ την ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στις       1 μμ. στην πλατεία ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ και πορεία στη ΒΟΥΛΗ, σε συνδυασμό με αποφάσεις για πολύμορφες κινητοποιήσεις στους χώρους δουλειάς(Απεργίες, Στάσεις εργ.)

·       ΣΥΣΚΕΨΗ του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/9 στις 1μμ. στον ΟΣΚ.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλα τα Σωματεία των Δημόσιων Οργανισμών και φορέων που βρίσκονται στο στόχαστρο κυβέρνησης – Τρόϊκας για κατάργηση, συρρίκνωση, απολύσεις και εργασιακή εφεδρεία, να  πάρουν αποφάσεις για κινητοποιήσεις και συμμετοχή στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ώρα 1 μμ. στην πλ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ και την πορεία στη ΒΟΥΛΗ.ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην  ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Π.ΟΜ.Ε.Ε.Α.
ΤΜΗΜΑ ΓΣΕΕ. Αναγνωρισμένη με την υπ’ αριθμό 2111/79 απόφαση Πρωτοδικείου Αθήνας
Χαλκοκονδύλη 13, 104 32  ΑΘΗΝΑ |  ΤΗΛ. 210 5238148 |  FAX: 210 5230819
Αρ. Πρωτ.: 1462
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη 2011
 13:00 το μεσημέρι

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και Διαδηλώνουμε
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην πλατεία ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ
και πορεία στη ΒΟΥΛΗ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ  με όλα τα Σωματεία των Δημόσιων Οργανισμών και Φορέων που βρίσκονται στο στόχαστρο κυβέρνησης–Τρόικας για κατάργηση, συρρίκνωση, απολύσεις και εργασιακή εφεδρεία.

Στη χώρα μας, σχεδόν 40 χρόνια, η εκπαίδευση, η κατάρτιση και η αποκατάσταση των Ατόμων με Αναπηρία βασίζεται και γίνεται ουσιαστικά από τα φιλανθρωπικά Ιδρύματα και τα Σωματεία γονέων Ν.Π.Ι.Δ. των οποίων τα λειτουργικά έξοδα καλύπτονται εν μέρη από την Πολιτεία.
Με αυτό το «άλλοθι» οι αρμόδιοι «βολεύονταν» γιατί τους επέτρεπε να γυρίζουν την πλάτη στις πραγματικές ανάγκες αλλά και στα
Συνταγματικά δικαιώματα των ΑμεΑ και των οικογενειών τους.
Σήμερα με πρόσχημα την οικονομική κρίση :
·       Αφήνουν τα Ιδρύματα στην τύχη τους, με μειωμένες κατά πολύ επιχορηγήσεις
·       Αδιαφορούν για τους 185.000 ανάπηρους που βρίσκονται εκτός ειδικής αγωγής
·       Παραβλέπουν το γεγονός ότι οι εκατοντάδες εργαζόμενοι στα Ιδρύματα/Σωματεία /Κέντρα εργάζονται απλήρωτοι έως και 7 μήνες
·       Κλείνουν ειδικά σχολεία και δημόσιες δομές
·       Διαλύουν το χώρο της ψυχικής υγείας
·       Απολύουν ή υποχρεώνουν σε εργασιακή εφεδρεία και αυτό είναι η απάντηση στον κίνδυνο κλεισίματος ιστορικών δομών όπως το «Μαργαρίτα», το «Ερμής», το «Θεοτόκος», κ.ά.
·       Συρρικνώνουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τα ΑμεΑ και επιβάλλουν απλή φύλαξη των εξυπηρετούμενων και όχι εκπαίδευση ή κατάρτιση
·       Ζητούν επιπλέον χρήματα από τις οικογένειες ανεξάρτητα από τα νοσήλια που εισπράττουν


Οι εργαζόμενοι δεν ευθύνονται για την κρίση και δεν έχουν άλλη ανοχή

Η κυβέρνηση μαζί με  την τρόικα προχωρούν ακάθεκτα,  φορολογούν, «αρπάζουν» εισοδήματα, μισθούς, συντάξεις τη ζωή ολόκληρη του εργαζόμενου Έλληνα πολίτη.

Απεργούμε και απαιτούμε:

Εργασιακή ασφάλεια

Εξόφληση όλων των δεδουλευμένων

Πάγια χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων

Πλήρη κάλυψη λειτουργικών και μισθοδοτικών δαπανών

Διάλογο για τη δημιουργία ενιαίου θεσμικού πλαισίου για όλα τα Ν.Π.Ι.Δ.

Κατάργηση οικονομικής συνδρομής των οικογενειώνΤο Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου