Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

«Θερμή» υποδοχή Παπανδρέου από φοιτητές στο Βερολίνο 27.9.2011 (Βίντεο και φωτογραφίες)

Με συνθήματα κατά της πολιτικής της ελληνικής κυβέρνησης και εναντίον της λιτότητας που εξαπλώνεται στην Ευρώπη, έλληνες και γερμανοί φοιτητές «υποδέχτηκαν» τον Γιώργο Παπανδρέου στη γερμανική πρωτεύουσα


Του ανταποκριτή μας στο Βερολίνο Μάκη Τσαμαλίκου

Σήμερα επισκέφτηκε το Βερολίνο ο Γ. Παπανδρέου, προκειμένου να μιλήσει στο συνέδριο του Συνδέσμου Γερμανικής Βιομηχανίας και να συζητήσει με την Άγκελα Μέρκελ.

Η ομάδα Real Democracy Now Berlin/Gr οργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας το πρωί, έξω από το συνεδριακό κέντρο. Η προσέλευση (περίπου 30 άτομα) ήταν μικρή για τέτοιο γεγονός, αλλά ικανοποιητική, αν ληφθούν υπόψη οι αντικειμενικές δυσκολίες (οργάνωση την τελευταία στιγμή, εργάσιμη ημέρα και ώρα, βροχή, οι φοιτητές δεν έχουν επιστρέψει ακόμα).

Είχαμε δύο μεγάλα πανό, από τα οποία το ένα έγραφε "Europeans vs. Austerity" και το άλλο "Schulden, Sparen, Sterben" (χρέη, λιτότητα, θάνατος ή "να χρωστάς, να μαζεύεις, να πεθαίνεις"). Επίσης είχαμε πλακάτ, ένα με την ελληνική σημαία με το Siemens στην θέση του σταυρού, ένα "πωλείται η Ελλάδα: λιμάνια, αεροδρόμια, νερό, ρεύμα" κι ένα με επιλεγμένα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

Ο Παπανδρέου, ως υψηλός καλεσμένος, έφτασε τελευταίος και με μεγάλη καθυστέρηση. Λίγο πριν την άφιξη της λιμουζίνας, βγήκαν διοργανωτές και δημοσιογράφοι από το συνεδριακό κέντρο να τον υποδεχτούν, κι εμείς φωνάξαμε συνθήματα, μεταξύ των οποίων κάποια που περιγράφουν την πραγματικότητα ("Το ΠαΣοΚ είναι εδω και ληστεύει τον λαό") και άλλα που εκφράζουν αισιοδοξία για το μέλλον ("Μια νύχτα μαγική, σαν την Αργεντινή..."). Το σκηνικό θύμιζε έντονα γάμο, την στιγμή
που μαζεύονται οι καλεσμένοι και ο γαμπρός, να υποδεχτούν την νύφη. Ο Πρωθυπουργός βγήκε από το αυτοκίνητο και κατευθύνθηκε με γοργό βήμα, σχεδόν τρέχοντας, στο εσωτερικό του συνεδριακού χώρου.

Όσο περιμέναμε τον Παπανδρέου μας πλησίασαν γερμανικά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά συνεργεία και δημοσιογράφοι, τόσο γερμανοί όσο και ξένοι, οπότε είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε μια άποψη διαφορετική από την επικρατούσα στα ΜΜΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν μας πλησίασε κανένας Έλληνας δημοσιογράφος, καθώς επίσης και ότι ο Παπανδρέου δεν έκανε δημόσια εμφάνιση.

Το κάλεσμα στην διαμαρτυρία (ελληνικά) εδώ











http://realdemocracynowberlingr.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου