Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Μαρτυρια απο την δολοφονικη επιθεση στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Αφωνος
από παλιος 1:51πμ, Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011
(Τροποποιήθηκε 1:59πμ, Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011)

Ειμαι στους δρομους πλεον πανω απο 25 χρονια και τα ματια μου εχουν δει πολλα. Δεν εχω αυταπατες περι ανθρωπινων δικαιωματων κλπ ουτε πιστευω οτι οι μπατσοι ειναι υπαλληλοι που κανουν τη δουλεια τους κλπ. Ξερω πολυ καλα τι σημαινει κρατικη καταστολη, εχω σπασει κοκκαλα, εχω προσαχθει, εχω τραμπουκιστει. αυτο που εγινε σημερα στο Συνταγμα μετα τη ληξη της συνελευσης ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ. Το εκλαμβανω ως οροσημο περασματος στην παντελως απροσχηματιστη ΧΟΥΝΤΑ.

Μετα απο ελασσονες αψιμαχιες στο πανω μερος της πλατειας, αφιονισμενες διμοιριες, εμφανως ντοπαρισμενες, με 3-4 μπροσταρηδες-παληκαραδες, εσπρωξαν και τσαλαπατησαν κοσμο στα σκαλια, ανοξαν κεφαλια(ηρθε ασθενοφορο) αδειασαν ολη την πλατεια επιχειρωντας αδιακριτως, ορμαγαν στα γεματα. Στη συνεχεια κηνυγησαν μερικες δεκαδες κοσμου,ποτυ ειχε ηδη απωθηθει στην αρχη της Ερμου, στη συνρτιπτικη τπυς πλειοψηφια παρατηρητες, περαστικους, με εκδηλη την παντελη ελλειψη προετοιμασιας και διαθεσης για συγκρουση.

Την ωρα που ξεκινουσε αυτος ο λεονταρισμος, μια απο τις 6 διμοιριες που ειχε κανει σηματισμο και ξεκινησε συντονισμενα τροχαδην προς το προαναφερθεν ασκερι, σταματησε αιφνης εξω απο τα Everest ,πιθανως γιατι
καποιος κατι σχολιασε μεγαλοφωνως, παρατησε την αρχικη της αποστολη, και βαλθηκε να τον καταχεριαζει ομαδικα και λυσσαλεα, μαζι με εναν ατυχη συνδαιτημονα, που ισως να ηταν συνενοχος του στο σχολιασμο, ισως απλα να περιμενε τη σειρα του για τυροπιτα. Οι λιγοστοι θαμωνες των Everest που παρακολυθησαν την σκηνη και συμφωνα με την αυθαιρετη κριση μου ΔΕ συμμετειχαν στην ετσι κι αλλιως εμμονικα ειρηνικη συγκεντρωση της πλατειας, αντεδρασαν και ζητησαν το λογο χωρις χειροδικια. Το αποτελεσμα ηταν ενα πρωτοφανες τουρλουμπυκι στα πολυπαθη και πρεσβυωπικα πλεον ματια μου, που κατεληξε με εναν εμφανως ντοπαρισμενο ματα να σπρωνχει δολοφονικα ενα μεσηλικα κοντοχοντρο με σωματοδομη ταξιτζη.Ταυτοχρονα εγιναν 2 ή 3 προσαγωγες -δυσκολο να πεις μεσα στον πανικο και την κλωτσοπατιναδα. Υπαρχουν βιντεο-ελπιζω να ανεβουν. Πανω που τα συγκεκριμενα τσογλανια αρχισαν να υποχωρουν, επεστρεψε αλλη μια διμοιρια του σχηματισμοου και εξαπελυσε νεα απροκλητη επιθεση.

Ο κοσμος συνηλθε απο το σοκ και απαντησε με καρεκλιες , και γιουχαρισμα. Οπισθοχωρησαν στη γωνια με τη Νικης. Και εκει που ολα εδειχναν οτι τελειωναν, και ο κοσμος ειχε μεινει αποσβωλομενος και εξοργισμενος να κοιταζει και να σχολιαζει, μισοος στο ενα οδοστρωμα της Σταδιου και μισος στο αλλο, χωρις την παραμικρη προκληση, χωρις να πεταχτει ενα μπυκαλι νερο, χωρις καποιος να βρισει ή εστω να απιτησει την απελευθερωση των καταφανως αδικα προσαχθεντων, τα γουρουνια αιφνιδιαστικα κανουν φρενιασμενο ντου ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΣΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΗ ΣΤΑΔΙΟΥ με αποτελεσμα κοσμος να κινδυνευσει να πατηθει, κοσμος σχετικος και ασχετος, περαστικος, τουριστες, ΕΝΑΣ ΟΔΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ και ενα μικρο λευκο σκυλακι φοξ τεριε (οπως ακριβως τα λεω).

Οι πραιτωρες εξαπελυσαν ΤΕΣΣΕΡΙΣ επιθεσεις, ολες παντελως απροκλητες, κηνυγωντας κοσμο που ειχε μεινει να απορει και να ρωταει αν τρελαθηκαν μεχρι την Πνανεπιστημιου μεσω της Βουκουρεστιου, αλλα και μια παρεα 4-5 παιδιων που ειχε μειναι αρκετα μεσα στο πεζοδρομιο της Σταδιου κια αυζητουσε. Πως δεν πατηθηκε κανεις, ειναι θαυμα.

Συμπερασματα 1) Η χουντα ειναι χειροτερη απο ποτε, στην κυριολεξια πλεον απο τους λυσσασμενους ανεγκεφαλους προατωρες, που ξεκαθαρα σε καποιες περιπτωσεις δεν εκτελουν απλα εντολες, τις υπερβαινουν, κινδυνει ο οποιοσδηποτε περαστικος
2)Υπηρχε σαφης πολιτικη προθεση να διαλυθει εν τη γενεσει του το restart της πλατειας, μαλλον του ς ενοχλει.
3) Τα φληναγληματα περι μη βιας γιατι η βια προκαλει την καταστολη ειναι πασε και μπαναλ. Αυτα last year.

Α, να μην ξεχασω:Δεν πρεπει να ψεκασαν παρα 1 ή 2 φορες(ισως και καμια). Αυτο τους μαρανε.


http://athens.indymedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου