Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Κατάληψη σε ζαχαροπλαστείο Χατζή στη Θεσσαλονίκη (video)

Η εταιρεία γαλακτοζαχαροπλαστεία ΧΑΤΖΗΣ Α.Ε. διατηρεί 3 ιδιόκτητα καταστήματα στην Θεσσαλονίκη και 2 στην Αθήνα καθώς και μια μονάδα παραγωγής στο Λάκκωμα Χαλκιδικής. Όλα τα προηγούμενα χρόνια έβγαλε εκατομμύρια ευρώ από την δουλειά μας αλλά εδώ και 2 χρόνια εκμεταλλευόμενη την κρίση και την ανεργία δε μας πληρώνει κανονικά, σε σημείο να μας χρωστάει εώς και 5 μισθούς,επιδόματα,δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα.
Η εταιρεία έχοντας συσσωρεύσει χρέη πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε Δημόσιο και Ι.Κ.Α.(και μετά αναρωτιόμαστε γιατί το δημόσιο και τα ταμεία μας δεν έχουν λεφτά) και εργαζόμενους και δρομολογεί την ίδρυση μιας νέας εταιρείας με διαφορετικό Δ.Σ. έτσι ώστε μεταβιβάζοντας όλα τα περιουσιακά στοιχεία της παλαιάς στην νέα, να κάνει στάση πληρωμών στην παλιά, πτωχεύοντάς την και έτσι να αποφύγει την αποπληρωμή όλων των χρεών.Ο εργοδότης μας εκμεταλλευόμενος και πάλι την κρίση και την ανάγκη μας για εργασία, θα μας μεταφέρει στην καινούρια εταιρεία με συμβάσεις-ντροπής μερικής απασχόλησης, με μισθούς των 400 και 500 ευρώ και με 12ωρη απασχόληση καθημερινά, δουλεύοντας αργίες, βράδια και Κυριακές.Ήδη η εταιρεία απασχολεί προσωπικό χωρίς πρόσληψη ή με 12 ένσημα το μήνα που δουλεύουν όμως 6ημερο.Επίσης αναγκάζει το προσωπικό να υπογράφει μαζί με την πρόσληψη και το έντυπο της οικειοθελούς αποχώρησης,με ανοιχτή ημερομηνία,έτσι ώστε να μην είναι αναγκασμένος να καταβάλλει αποζημιώσεις σε περίπτωση που θελήσει να απολύσει.
Για όλους τους παραπάνω λόγους αποφασίσαμε να καταφύγουμε στην επίσχεση εργασίας από τα μέσα Δεκεμβρίου,αφού για εμάς πλέον είναι θέμα επιβίωσης.Πολλοί από εμάς είμαστε αντιμέτωποι με εξώσεις από τα σπίτια μας,κάποιοι άλλοι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους από τις τράπεζες και κάποιοι άλλοι που μεγαλώνουν παιδιά δεν έχουν να τους προσφέρουν ούτε τα απαραίτητα.Έχουμε κινηθεί νομικά καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα και καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας.Αντίθετα ο εργοδότης συνεχίζει αδιάφορος σε όλα τα παραπάνω,απαξιώνοντας την Επιθεώρηση Εργασίας μη δίνοντας καμία σημασία σε όλα τα νόμιμα μέσα που έχουμε χρησιμοποιήσει και συνεχίζει απρόσκοπα να καταπατάει όλους τους νόμους. Γι'αυτό και εμείς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το δίκιο μας με κινητοποιήσεις όπως οι συνάδελφοί μας στα Goody's,στο Alter,στην Χαλυβουργία.
Σας καλούμε όλους να συμπαρασταθείτε στον αγώνα μας γιατί έτσι και αλλιώς όλοι οι εργαζόμενοι και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα βιώνουμε τα ίδια προβλήματα :
απολύσεις,εφεδρείες,απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία,κατάργηση των δικαιωμάτων μας,τρομοκρατία με στόχο την πλήρη μετατροπή μας από εργαζόμενους σε δουλοπάροικους.Ήδη η κυβέρνηση,ΔΝΤ,ΕΕ συζητάνε για καινούρια μέτρα όπως κατάργηση βασικού μισθού και του 13ου και 14ου μισθού,κατάργηση συμβάσεων,περικοπή συντάξεων και μεγαλύτερη φτωχοποίηση της ζωής μας.
Γι'αυτό και εμείς ζητάμε :
-ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΜΑΣ
-ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ
-ΝΑ ΤΗΡΕΙΤΑΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ                                                                                                                                     

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΧΑΤΖΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου