Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Ο ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ ΤΟΥ ALTER ΑΡΧΙΣΕ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ...

Στην τελευταία ανάρτησή μας σχετικά με το θέμα του κυρίου Καταγή, αναφέραμε ότι δεν θα αναφερθούμε ξανά στο πρόσωπό του, μετά όμως από την απειλητική απάντηση που μας έστειλε, θεωρήσαμε ότι πρέπει να απαντήσουμε. Πήραμε λοιπόν κομμάτι-κομμάτι τα προηγούμενα μηνύματά του καθώς και το τελευταίο και τα αναλύσαμε...

Τι μας απαντά ο κ. Καταγής (σ.σ. δεν αναφέρουμε τα υβριστικά ή ειρωνικά του σχόλια για να μην χάνουμε την ουσία της υπόθεσης):

1. «Ο νέος νόμος έχει μεταβατικές διατάξεις βάσει των οποίων δεν εφαρμόζονται όλα και παντού.! Υπάρχουν προϋποθέσεις και δεν είστε αρμόδιοι να τις εξετάσετε».

Τι λένε οι «μεταβατικές διατάξεις» του νέου νόμου;

Διαβάστε τι αναφέρει η παράγραφος 13 του Νόμου 4072/2012 που έχει δημοσιευτεί από τις 11 Απριλίου 2012 με ΦΕΚ 86/Α/11-4-2012:
«Η προθεσμία των δύο (2) μηνών της παραγράφου 1 του άρθρου 101, του Κώδικα αυτού, όπως η παράγραφος αυτή αντικαθίσταται με τον παρόντα νόμο, δεν συμπληρώνεται πριν από την παρέλευση ενός (1) μήνα από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εκτός αν η προθεσμία των τεσσάρων (4) μηνών που προέβλεπε η αντικατασταθείσα παράγραφος 1 συμπληρώνεται νωρίτερα».

Στην προκειμένη περίπτωση η προθεσμία των 4 μηνών έχει παρέλθει από τις 9 Απριλίου, καθώς ο κ. Καταγής ορίστηκε ως διαμεσολαβητής με την υπ’ αριθμ. 1002/2011 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που δημοσιεύτηκε στο Δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων & Ταμείου Νομικών στις 9 Δεκεμβρίου 2011.

Άρα οι …μεταβατικές διατάξεις αφορούν και την περίπτωση του Άλτερ την οποία χειρίζεται ο κ. Καταγής.

Τι πρέπει να κάνει ο δικαστικός μεσολαβητής; Διαβάστε τι προβλέπει η παράγραφος 5 του άρθρου 102 του Νόμου4013/2011.

«Αν ο μεσολαβητής διαπιστώσει ότι η επίτευξη συμφωνίας είναι ανέφικτη ή ότι ο Οφειλέτης εγκαταλείπει την προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας εξυγίανσης, ενημερώνει χωρίς καθυστέρηση τον πρόεδρο του πτωχευτικού δικαστηρίου, ο οποίος εισάγει αμελλητί την υπόθεση στο δικαστήριο, προκειμένου να ανακαλέσει την απόφαση που άνοιξε τη διαδικασία και να θέσει τέλος στην αποστολή του μεσολαβητή. Η απόφαση του δικαστηρίου κοινοποιείται στον οφειλέτη».


2. Σε άλλο σημείο της απάντησης ισχυρίζεται:

«ΜΗΝ καίγεστε για τις νέες διατάξεις οι οποίες εφαρμόζονται για τις υπό αίτηση εταιρείες στο άρθρο 99».

Τι λέει ο νέος νόμος στην παράγραφο 13:
«Οι διατάξεις του έκτου κεφαλαίου του Πτωχευτικού Κώδικα, όπως τροποποιούνται με τον παρόντα νόμο, εφαρμόζονται και επί διαδικασιών εξυγίανσης που έχουν ήδη αρχίσει κατά την έναρξη εφαρμογής του».

Συμφωνούμε απολύτως με τον κ. Καταγή που λέει πως οι νέες διατάξεις εφαρμόζονται για τις υπό αίτηση εταιρείες στο άρθρο 99. Μια τέτοια εταιρεία είναι το Άλτερ.

Άρα έχει λήξει το διάστημα των τεσσάρων μηνών και πρέπει ο μεσολαβητής να πάει στο Πτωχευτικό Δικαστήριο και να το αναφέρει.


3. Σε άλλο σημείο της απάντησης του ο κ. Καταγής

«Η παράταση ήτο αναγκαία, και την ημερομηνία την συνέταξε το σεβαστό Πρωτοδικείο Αθηνών βάσει των Πινακίων τα οποία προσδιορίζει νομίμως και προσηκόντως βάσει της σειράς προσέλευσης των αιτήσεων προς προσδιορισμό δικασίμων εφαρμόζοντας την ισχύουσα νομοθεσία. ΕΑΝ κάτι ήτο παράνομο δεν θα προσδιόριζε ο δικαστής δικάσιμο».

Η απάντηση μας: Ο δικαστής εύλογα όρισε δικάσιμο από τη στιγμή που γνώριζε πως ισχύει ο νόμος 4013/2011.

Δεν είχε ως δεδομένο το δημοσιευμένο από τις 11 Απριλίου νέο νόμο με τις τροποποιήσεις του Πτωχευτικού Κώδικα.

Τώρα που έχουν αλλάξει τα δεδομένα, δεν πρέπει ο κ. Καταγής να τα αναφέρει στο δικαστήριο;

Εμείς δεν είμαστε νομικοί αλλά απλοί blogger και ρωτάμε…


4. Σε άλλο σημείο κ. Καταγής αναφέρει:

«Ο ρόλος μου ως κοινωνικός λειτουργός είναι να λειτουργήσει η αιτούσα εταιρεία».

Η δική μας απάντηση: Ο κ. Καταγής είναι ο δικαστικός μεσολαβητής που έχει οριστεί για την εξέταση της υπαγωγής του Άλτερ στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Σαφώς στόχος του είναι να λειτουργήσει η αιτούσα εταιρεία.

Όμως κατά πόσο δρα ως κοινωνικός λειτουργός όταν η πρόταση της εργοδοσίας προς τα σωματεία των εργαζομένων, είναι να βρεθούν στο δρόμο 284 άνθρωποι που είναι ήδη απλήρωτοι εδώ και ένα χρόνο και δεν μπορούν να ζήσουν τις οικογένειες τους;


5. Κλείνοντας αναφέρουμε ακόμα μια κουβέντα του κ. Καταγή:

«ΜΗΝ γράφετε ανακρίβειες δεν αμείβομαι με 5000 ευρώ».

Αυτό πώς να το σχολιάσουμε. Το αφήνουμε ασχολίαστο, όταν ο ίδιος ο κ. Καταγής έχει αναφέρει παρουσία δεκάδων εργαζομένων του Άλτερ πως η αμοιβή του είναι πάνω από 4.900 ευρώ.

Τώρα αν τα έχει βάλει στην τσέπη ή αν θα τα πάρει μετά την υπαγωγή του Άλτερ στο άρθρο 99, για μας δεν έχει σημασία.

Όμως προκαλεί αλγεινή εντύπωση στους απλήρωτους εδώ και ένα χρόνο εργαζόμενους να τους κουνάς το δάχτυλο και να τους λες να περιμένουν μέχρι το Σεπτέμβριο, αδιαφορώντας πως θα ζήσουν τις οικογένειες τους.

Πόσο μάλλον όταν ισχυρίζεσαι ότι είσαι κοινωνικός λειτουργός…


ΥΓ1. Επειδή δεν είμαστε νομικοί, σας παραθέτουμε τι λέει η παράγραφος 6 του άρθρου 106ι του Νόμου 4013/2011:

«Οι εμπειρογνώμονες, ο μεσολαβητής και ο ειδικός εντολοδόχος έχουν υποχρέωση να μην γνωστοποιούν πληροφορίες που περιέχονται σε αυτούς κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, εφόσον αυτό δεν είναι αναγκαίο για τη σύναψη της συμφωνίας».

Αλήθεια κύριε Καταγή είναι σύννομο αυτό που κάνετε με τα αλλεπάλληλα σχόλια, τις επιστολές, τις ύβρεις αλλά και τις απειλές ότι θα μας στείλετε στη Δικαιοσύνη;

Είναι αναγκαίο για τη σύναψη της συμφωνίας να έρθετε σε ρήξη με το blog μας;


ΥΓ2
Για να μην εκτεθείτε δημόσια, δεν δημοσιεύουμε το τελευταίο κατά σειρά σχόλιο σας, ούτε τα όσα απειλητικά και υβριστικά αναφέρετε σε βάρος μας.

8 σχόλια:

  1. βρε μην αγχώνεστε... έχει κλείσει το αλτερ...
    πηγαίνετε σε αυτούς που σας πληρώνουν για να είναι κλειστό να πάρετε το παραδάκι...
    και μετά βουτήξτε στο φαληρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ "φίλε" εάν αναφέρεσαι σε εμάς να σε ενημερώσουμε ότι δεν πληρωνόμαστε από πουθενά. Εάν θέλαμε να πληρωθούμε θα βάζαμε και διαφημίσεις στο blog μας κάτι που όπως βλέπεις δεν κάνουμε!!!

      Διαγραφή
  2. Κύριε ΑΝΩΝΥΜΕ σωστά τα λες. Αυτά τους έλεγε στο blog 'ae tv' ο κ. Καταγής¨ οτι τα παίρνουν και ότι είναι μιά παρέα των εξαρχείων. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ;; ΤΟΥΣ ΤΣΟΥΖΕΙ. ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ θα τολμήσει ο μεσολαβητής να στείλει τους ασυνείδητους "ΑΕΤΙΒΙΤΕΣ" ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ εκεί που τους πρέπει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ ανώνυμε Ανώνυμος May 1, 2012 10:41 PM, από που ακριβώς ξέρεις τι λέει το μήνυμα που μας έστειλε ο κ. Καταγής;;;;;;; Μήπως είσαι ο ίδιος ή φίλος του;;; Γιατί εμείς το μήνυμά του δεν το δημοσιεύσαμε!!!! Οπότε άφησε τους χαρακτηρισμούς και ότι μας τσούζει!! Δεν μας τσούζει τίποτα. Σε προκαλούμε κι εσένα και όποιον συμφωνεί μαζί σου, να μας πεις από που τα παίρνουμε... Και να το αποδείξεις εννοείται!!!

      Διαγραφή
  3. Αυτά που σας έγραψα και δεν δημοσιεύετε δεν είναι ύβρεις, αλλά το ΕΞΩΔΙΚΟ που σας έστειλα με αριθμό ΑΔΤ κοινοποίηση στην ΓΑΔΑ και αποκαλύπτει ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ; ΑΣΥΝΑΡΤΗΤΟΙ ΚΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΕΙΣΤΕ. ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΝΕΑ.
    καταγης 02.05.2012, 08:53 πμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αποκαλύπτει τι κύριε Καταγή;;;;;; Τίποτα δεν αποκαλύπτει. Απειλές είναι μόνο και ύβρεις!!! Δεν θα μας υποδείξετε εσείς τι θα δημοσιεύουμε και τι όχι!!! Στο τέλος του blog μας γράφουμε το παρακάτω: "Οι διαχειριστές έχουν δικαίωμα να αφαιρέσουν σχόλια που είναι υβριστικά ή προσβλητικά." Το έχετε δει όλοι εσείς;;;;; Εάν χρειαστεί το έχουμε κρατήσει το μήνυμα και θα το δείξουμε στην ΓΑΔΑ που τόσο πολύ σας καίει να πάμε για να μας γνωρίσετε. Γιατί εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Ούτε σας απειλήσαμε, ούτε σας βρίσαμε και ούτε σας εκβιάσαμε. Απλά κάναμε κάποια ερωτήματα και ζητήσαμε απαντήσεις.

      Διαγραφή
  4. Κύριε Καταγή, σας παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες μέσα από τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας στα μπλογκς.
    Γιατί δεν απαντάτε επί της ουσίας στις νομικές παρατηρήσεις και ερωτήματα που θέτουν οι Απλήρωτοι Εργαζόμενοι-ΑΕ ΤV;
    Αντί να απαντάτε με απειλές περί ΓΑΔΑ και χαρακτηρίζοντας "αμόρφωτους" τα παιδιά του μπλογκ, γιατί δεν απαντάτε στην ουσία των ερωτημάτων που αφορούν 650 εργαζόμενους του Άλτερ;
    Νομικά έχει τελειώσει το άρθρο 99 για το κανάλι;
    Γιατί δεν απευθύνεστε στο αρμόδιο Πτωχευτικό Δικαστήριο να κρίνουν οι δικαστές αν πρέπει να τελειώσει η διαδικασία μετά τη δημοσίευση του νέου νόμου;
    Απλά εύλογα ερωτήματα θέτω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΜΟΡΦΩΤΟΙ ΚΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΕΞΥΟΝΟΒΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΚΑΤΑΓΗ O ΑΜΟΡΦΟΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΥΝΑΙΑΚ ΜΕΣΩ ΤΟΥ FACEBBOK ΕΛΕΟΣ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΒΑΖΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΓΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΝΑΝ ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΡΑ ΕΧΕΙΣ ΝΙΩΣΕΙ ΠΟΤΕ ΡΕ ΚΑΘΑΡΜΑ ΠΕΙΝΑ ΚΡΥΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΡΟΥΧΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΡΕΥΜΑ ΝΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΔΟΣΕΙΣ ΣΕ ΡΑΠΕΖΕΣ ΕΣΥ ΖΕΙΣ ΡΕ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΤΟ ΑΛΤΕΡ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΑΙ ΤΟΥ ΑΛΤΕΡ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΑΛΤΕΡ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΜΕ ΚΑΛΗ ΘΕΛΗΣΗΣ ΚΙ ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή