Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Η ρατσιστική παραπληροφόρηση του Νewsbomb.gr

Ράδιο αρβύλα είναι τελικά η είδηση ότι Πακιστανοί κατέβασαν τη σημαία στο Κάστρο των Ιωαννίνων. Η είδηση άρχισε να εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στα αθηναϊκά ΜΜΕ, με πρώτο και καλύτερο το newsbomb.gr, γνωστό για τη ρατσιστικού τύπου -και όχι μόνο- παραπληροφόρηση. Ωστόσο δεν υπήρξε η παραμικρή αντίστοιχη αναφορά σε κάποιο γιαννιώτικο μέσο.

Παράλληλα και οι αρμόδιες αρχές διαψεύδουν κατηγορηματικά τη συγκεκριμένη είδηση, τονίζοντας ότι πρόκειται για παραπληροφόρηση.

Ο χώρος όπου βρίσκονται οι σημαίες να τονισθεί ότι είναι καλά κλειδωμένος και δύσκολα προσβάσιμος.

Όπως αποδεικνύεται τελικά το «Ράδιο Αρβύλα» καλά κρατεί... και στις μέρες μας, ειδικά για να διαβάλλει μετανάστες.

ΠΗΓΗ: LEFT.gr

Ρατσιστική παραπληροφόρηση βλέπουμε και στο site: eglimatikotita.gr

Όπως διαβάζουμε στο συγκεκριμένο site, στην Παροικιά της Πάρου οι αστυνομικοί εντόπισαν γάτες σκοτωμένες και στοιβαγμένες στο ψυγείο σε ένα σπίτι, στο οποίο διέμεναν Πακιστανοί! Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα αρέσκεται σε τέτοιες "ειδήσεις" προκειμένου να αποδείξει τη βλαπτική δράση των μεταναστών!


Το zoosos.gr επικοινώνησε με το αστυνομικό τμήμα Παροικιάς, όπου ο αστυνομικός Δημήτρης Λώλος και ο διοικητής του τμήματος, Γιώργος Αβραμίδης διέψευσαν το δημοσίευμα!

Εγκλήματα σε βάρος των ζώων γίνονται σε ολόκληρη τη χώρα καθημερινά και οι συνήθεις εγκληματίες είναι 'Ελληνες!!!! Το να κατασκευάζει κάποιος τέτοια δημοσιεύματα για να πλήξει συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων είναι άκρως ρατσιστικό και φασιστικό!!!

Όπως αναφέρει το zoosos.gr "Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στο θέμα της σφαγής των ζώων συντροφιάς, αν και εφόσον αυτό αποδεδειγμένα συμβαίνει κάτι, που φυσικά δεν αποκλείεται, αφού το κρέας του σκύλου και της γάτας σε κάποιες χώρες της Ασίας καταναλώνεται νόμιμα. Ο νόμος στην Ελλάδα φυσικά το απαγορεύει, αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, δεν διαφέρει σε τίποτα η σφαγή των γατιών και των σκυλιών από την σφαγή αρνιών, κατσικιών, χοιρινών και μοσχαριών κ.ά. ζώων, τα οποία καθημερινά τρώμε όλοι εμείς. Ή είναι έγκλημα, να σφάζουμε και να τρώμε όλα τα είδη των ζώων ή δεν είναι. Και φυσικά αυτό δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως επιχείρημα στα χέρια ακροδεξιών, φασιστών, εθνικιστών και νεοναζί (εντός και εκτός Βουλής), για να δείξουν πόσο κακοί είναι οι ξένοι, που τρώνε ακόμα και τα σκυλιά και τα γατιά μας, ενώ οι δικές μας διατροφικές συνήθειες είναι η αιτία, που κατακρεουργούνται χιλιάδες είδη ζώων και της ήρεμης και της άγριας πανίδας… Όμως υπάρχει και η αντίθετη άποψη, που τονίζει, ότι στην Ελλάδα δεν μπορούμε να αποτρέψουμε την σφαγή των παραγωγικών ζώων, ας σώσουμε τότε αυτά, που ο νόμος ούτως ή άλλως απαγορεύει, να σφάζονται και να τρώγονται από τους ανθρώπους. Είναι βέβαιο πως πρόκειται για ένα τεράστιο θέμα, που όταν τίθεται προς συζήτηση ξεσηκώνει θύελλες και χρησιμοποιείται ποικιλοτρόπως!"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου