Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΑΧ. ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ (video)

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στη μεγάλη ιστορική του διαδρομή, συνέβαλλε τα μέγιστα στην ανάτπυξη της πατρίδας μας. Χρηματοδότησε μεγάλα έργα όπως, η Λίμνη του Μαραθώνα, Λιμάνια, πολύ μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου μετά το πόλεμο, υδρευτικά έργα υποδομών κλπ. Πρόσφατα χρηματοδότησε με 450 εκ. ευρώ το έργο της Εγνατίας Οδού, ενώ έχει στηρίξει ΝΠΔΔ, τη ΔΕΗ, τον ΟΣΕ και πολλές αναπτυξιακές προσπάθειες.
Ως Οργανισμός με κοινωνικό χαρακτήρα (για τον οποίο παλεύουμε να διατηρηθεί) στάθηκε δίπλα σε σεισμοπαθείς και άλλες ευπαθείς ομάδες σε κάθε δύσκολη στιγμή. Παράλληλα οι ίδιοι οι εργαζόμενοι οργανώσαμε μέσα απο την Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΚΑ) του Συλλόγου διάφορες δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και μέχρι σήμερα μαζέψαμε τρόφιμα, φάρμακα ακόμα και ιατρικό εξοπλισμό τα οποία έχουμε παραδώσει σε οργανώσεις και πρωτοβουλίες που μάχονται ενάντια στο κοινωνικό κανιβαλλισμό και τις πολιτικές της εξαθλίωσης.

Το Ταχ. Ταμιευτήριο, έχει αυτή τη στιγμή (2012) τον καλύτερο δείκτη επισφαλειών σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη ιδιωτική τράπεζα (συστημική ή μη). Έχει τη μικρότερη εξάρτηση απο την ΕΚΤ και την ΤτΕ και ένα απο τα καλύτερα χαρτοφυλάκια χορηγήσεων. Δεν επιβαρύνει ούτε στο ελάχιστον τον κρατικό προϋπολογισμό και είναι το μοναδικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που μέσα απο το δίκτυο συνεργασίας με τα ΕΛΤΑ εξυπηρετεί τους πολίτες ακόμα και των πιο απομακρυσμένων περιοχών της χώρας. Το μοναδικό πρόβλημα προέρχεται απο το σκανδαλώδες PSI στο οποίο αναγκάστηκε να συμμετάσχει και την άμεση ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης που χρησιμοποιείται ως εργαλείο για τη λεηλασία του.

- Παλεύουμε για μια λαϊκή δημόσια αποταμιευτική τράπεζα στην υπηρεσία της κοινωνίας και όχι των τραπεζικών καρτέλ.
- Λέμε όχι στο ξεπούλημα και τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας.Οχι στο ξεπούλημα του Ταχ. Ταμιευτηρίου με 110 χρόνια ιστορία προσφοράς.
- Ζητούμε την άμεση ανακεφαλαιοποίηση του Ταχ. Ταμιευτηρίου από το κράτος ως έχει υποχρεώση μετά το PSI.

     

ΠΗΓΗ: oka-sett.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου