Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Βαφτίζουν τους εργαζόμενους εργολάβους στο νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σήμερα Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου θα συζητηθεί στο Δ.Σ του Νοσοκομείου Μυτιλήνης η πρόσληψη με μπλοκάκι 2 τραυματιοφορέων εφαρμόζοντας την υπουργική απόφαση του Λοβέρδου Υ4α/οικ.43954 .

Θα επιχειρηθεί να βάλουν απ την πίσω πόρτα για ακόμα μια φορά ύστερα από τα συνεργεία καθαρισμού με τους εργολάβους ακόμα μια μορφή αποκρουστικής ελαστικής εργασίας.

Βαφτίζουν τους εργαζόμενους «εργολάβους» και έτσι δεν έχουν την υποχρέωση να πληρώσουν ΙΚΑ ούτε καμιά άλλη υποχρέωση αποζημίωσης απόλυσης δώρα κλπ. Ενώ ο εργαζόμενος πρέπει να πληρώσει ΟΑΕ ΦΠΑ και στο τέλος μα του μείνει μισθός πείνας.

Το Δ.Σ του συλλόγου εργαζομένων έλαβε την απόφαση ότι είναι αντίθετο σ αυτή την ενεργεία καθώς και την προσφυγή σε γενική συνέλευση στις 17/9 προκειμένου να εξηγήσει στους εργαζόμενους ότι αυτή η λύση μπορεί τώρα να λύνει το πρόβλημα να πάρουν την άδεια τους, υπονομεύει όμως μακροπρόθεσμα τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Αποφασίστηκε επίσης να συμμετέχουν και τα άλλα Α’βάθμια του νομού για μια εφ όλης της ύλης ενημέρωση για τα τεκτενόμενα στη χώρα μας και τι περιμένει από δω και πέρα τους εργαζόμενους.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: ergasiakodeltio

ΠΗΓΗ: nosokomeiolimnou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου