Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Συνεχίζεται η εκ περιτροπής εργασία στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Η νέα πρόκληση της εργοδοσίας έρχεται 10 μέρες μετά την άγρια καταστολή, τη βία, την τρομοκρατία και τις συλλήψεις που δέχτηκαν οι εργαζόμενοι από τη συγκυβέρνηση, ως απάντηση στο αυτονόητο δικαίωμά τους, το οποίο διαδήλωναν στο προαύλιο του υπουργείου Άμυνας  για δουλειά με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα και για την απρόσκοπτη λειτουργία του ναυπηγείου.

Το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας με 4 μεροκάματα το μήνα έχει επιβληθεί από την εργοδοσία σε βάρος των εργαζομένων του ναυπηγείου από τις 18 Απρίλη και ήδη έχει καταδικάσει 1.000 εργατικές οικογένειες στην ανέχεια. Τα αραβογερμανικά μονοπώλια είχαν δεσμευτεί ότι το μέτρο θα εφαρμοζόταν έως τις 17 Ιούλη. Στη συνέχεια, το επέκτειναν ως τις 18 Οκτώβρη. Τώρα η εργοδοσία με την πλήρη κάλυψη της συγκυβέρνησης, επανέρχεται δριμύτερη. Εξέδωσε φιρμάνι ότι το μέτρο της εξαθλίωσης για τους εργαζόμενους θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Οι ξεπουλημένοι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ άρχισαν την προσπάθεια καταστολής εκ των έσω υπηρετώντας άλλη μιά φορά τα συμφέροντα εργοδοσίας και εξουσίας

«Θα γινόντουσαν οι εικόνες της ντροπής στο προαύλιο του υπουργείου αν υπήρχε έστω μία διμοιρία αστυνομικών στην εξωτερική πύλη, όπως γίνεται σε κάθε υπουργείο;»

Επίσης ευχαριστούν «ιδιαίτερα τη ΓΣΕΕ και τον πρόεδρό της» στέλνοντας το …μήνυμα. Μήνυμα συμβιβασμού, υποταγής και κοινωνικού εταιρισμού αλά ΓΣΕΕ.

Μόλις έγινε γνωστό το νέο φιρμάνι της εργοδοσίας, τα μέλη της διοίκησης έστειλαν επιστολή στο προεδρείο, απαιτώντας έκτακτη γενική συνέλευση αύριο Τετάρτη 17 Οκτώβρη.

ΠΗΓΗ: ergasiakodeltio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου