Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011

1η Συνάντηση Εθελοντών Special Olympics Αλεξανδρούπολης και Φερών για τον Έβρο.


«Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής, είναι κατάθεση ψυχής και αποτελεί τη σημαντικότερη μορφή κοινωνικής δράσης και προσφοράς. Η συνεισφορά σας στη διάδοση και καλλιέργεια της ιδέας του εθελοντισμού, μέσα από τη συμμετοχή σας στους Special Olympics, είναι πολύτιμη και ουσιαστική. 

Η μεγάλη αυτή συμμετοχή σας είναι ένα ενθαρρυντικό μήνυμα αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης. Πραγματικά νοιώθει κανείς πολύ όμορφα και αισιόδοξα όταν βλέπει τόσο πολλούς ανθρώπους, στη σημερινή εποχή, να πλαισιώνουν τέτοιες προσπάθειες, όπως αυτή των αγώνων των Special Olympics» τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου μιλώντας στην 1η Συνάντηση Εθελοντών Special Olympics Αλεξανδρούπολης και Φερών που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

«Για το νομό μας, είναι τιμή το γεγονός ότι επιλέχθηκαν η Αλεξανδρούπολη και οι Φέρες να φιλοξενήσουν αθλητές των Special Olympics από τη Ρωσία και τη Βουλγαρία. Όλοι εμείς ως απλοί στρατιώτες, θα πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι καλύτερο, να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, για να νοιώσουν όμορφα και να περάσουν καλά στον τόπο μας, για τις τέσσερις αυτές ημέρες φιλοξενίας, οι αθλητές των Special Olympics. Η Οργανωτική Επιτροπή για ένα και πλέον χρόνο κάνει μεγάλη προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή. Εμείς θα είμαστε μαζί σας σε όποια εκδήλωση διοργανωθεί και η δική σας συμμετοχή είναι απαραίτητη, γιατί χωρίς τη βοήθεια σας, χωρίς το μεράκι και το περίσσευμα ψυχής, δεν μπορούν να γίνουν όλα αυτά» πρόσθεσε.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση των εθελοντών έγινε ενημέρωση από τη Συντονίστρια της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής κ. Ευαγγελία Κοσμαδάκη για τους στόχους και τις επιδιώξεις του παγκόσμιου κινήματος των Special Olympics,για το πρόγραμμα εθελοντισμού καθώς και για τους αγώνες που θα γίνουν τον Ιούνιο στην Ελλάδα. Η κ. Κοσμαδάκη τόνισε ότι οι αγώνες αυτοί που φιλοξενούνται στη χώρα μας, αποτελούν το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο για το 2011 και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα φιλοξενίας των αθλητών και των αποστολών, πριν την έναρξη των αγώνων, στην περιοχή μας. Ανέφερε ότι το εγχείρημα είναι μεγάλο και χρειάζεται την υποστήριξη ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας, η οποία έχει επιδείξει, όπως είπε, ιδιαίτερη ευαισθησία σε ένα τόσο σημαντικό θέμα προσφοράς προς τους αθλητές με διανοητική αναπηρία.

Στη συνάντηση επισημάνθηκε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια από όλους για την όσο το δυνατόν καλύτερη φιλοξενία των αθλητών, η οποία θα περιλαμβάνει εκτός από τις προπονήσεις τους και γνωριμία με τις ομορφιές και τον πολιτισμό του Έβρου, ενώ θα διοργανωθούν εκδηλώσεις από τώρα μέχρι και τον Ιούνιο, με στόχο την ενημέρωση και την ακόμη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Επίσης, στο τέλος Μαΐου οι εθελοντές θα εκπαιδευτούν από εξειδικευμένα στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων που θα έρθουν στην Αλεξανδρούπολη.

Στη συνάντηση απηύθυναν χαιρετισμό ο Κήρυκας Εθελοντισμού σε όλη την Ελλάδα, πατέρας Απόστολος Καβαλιώτης και ο Αντιπρόεδρος της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής κ. Γεώργιος Κελεσίδης.Πηγή: e-evros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου