Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 3:00 - 5:00 ΜΜ-2ωρη Στάση Εργασίας και Γενική Συνέλευση-Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων ΤΙΜ (WIND)-ΠΑ.Σ.Ε.ΤΙΜ

2ωρη Στάση Εργασίας και Γενική Συνέλευση

Η Γενική Συνέλευση του Σωματείου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31/8 αποφάσισε την κήρυξη Στάσης Εργασίας και έκτακτη Γενική Συνέλευση για την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στο εστιατόριο της Λ. Αθηνών τις ώρες 3 μ.μ. έως 5 μ.μ.

Ο λόγος είναι πως πρέπει συλλογικά να συζητήσουμε τους τρόπους που θα επιλέξουμε για να προστατέψουμε τις θέσεις εργασίας.

Η διοίκηση της εταιρίας αρνείται να διασφαλίσει τις δουλειές μας σε ενδεχόμενη συγχώνευση με τη VODAFONE. Χαρακτηρίζουν παράλογο το δικαίωμά μας στην εργασία. Αδιαφορούν για τις θυσίες που έχουμε κάνει δουλεύοντας ατελείωτες ώρες για την εταιρία, όταν μας καλούσαν να συμβάλλουμε στο εταιρικό όραμα. Τόσο γρήγορα ξέχασαν τα αμύθητα κέρδη που πρόσφερε η εργασία μας σε μετόχους και διευθυντές.

Μας αντιμετωπίζουν με
παγερή αδιαφορία, όταν κυνικότατα δηλώνουν πως «έτσι είναι η αγορά» σαν απάντηση στην ανεργία που μας οδηγούν.

Βάζουν σε ορατό κίνδυνο τις δουλειές μας και με άλλους τρόπους, αφού έχουν προχωρήσει σε συμφωνία με την κινέζικης προέλευσης εταιρία HUAWEI για τον εκμοντερνισμό του δικτύου και την πλήρη ανάθεση της συντήρησης και επίβλεψης, ώστε σε λίγους μήνες εκατοντάδες συνάδελφοί μας θα είναι χωρίς αντικείμενο εργασίας.

Δεν μπορούμε να καθόμαστε απαθείς και μοιρολατρικά να περιμένουμε το μοιραίο που θα μείνουμε χωρίς δουλειά.

Να αντιδράσουμε το συντομότερο συλλογικά και αποφασιστικά και με μορφές αγώνα που να δείχνουν την θέλησή μας. Έχουμε την εμπειρία από τους αγώνες για την ετοιμότητα (stand-by) και τις απολύσεις της προηγούμενης άνοιξης, που τις αντιμετωπίσαμε με δυναμικές απεργίες.

Το χτύπημα των θέσεων εργασίας θα είναι το ίδιο και στην VODAFONE - γι’ αυτό κοινά οι συνάδελφοι και τα σωματεία των δύο επιχειρήσεων πρέπει να κινηθούμε.

Το πρώτο βήμα σ’ αυτή την κατεύθυνση έγινε με την συνάντηση των ΔΣ των δύο σωματείων και την θέληση για κοινή δράση.

Η συνέχεια ανήκει στις Γενικές Συνελεύσεις των δύο σωματείων.

Η διασφάλιση των θέσεων εργασίας είναι στα δικά μας χέρια.

Αξίζει να πιστέψουμε στην δύναμη της ενότητάς μας και να συμμετέχουμε μαζικά στην Στάση Εργασίας και στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου.



Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων ΤΙΜ (WIND)-ΠΑ.Σ.Ε.ΤΙΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου