Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΗΘΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: parallhlografos

Του Mind the Gap



Mind the Photo – κενού διάλογοι …
Σουρεαλιστικοί διάλογοι στο κενό, μια σειρά φωτοπαρεμβάσεων στην στυγνή πραγματικότητα για να αποκτήσει η γκρίζα καθημερινότητα το λαμπρό χρώμα της χολής.
Το θέμα είναι το καπέλο !
Καλύτερα καπέλο στις πατάτες, παρά πρωτοβουλίες χωρίς το καπέλο του κόμματος, ε σύντροφοι ; Καλύτερα λοιπόν μεσάζοντες στα προϊόντα, παρά ακτιβισμοί και κινήσεις χωρίς μεσάζων κόμμα ; Φτηνές πατάτες δεν γίνονται χωρίς το ΚΚΕ ;
Από αύριο λοιπόν σύντροφοι να καταγγελθεί και η χρήση του τροχού και της φωτιάς ως προβοκατόρικης ανακάλυψης του κεφαλαίου, διότι ανακαλύφθηκαν πριν την ίδρυση του κόμματος. Προφανώς η αντιμονοπωλιακή θέση του Κόμματος δεν ισχύει για το μονοπώλιο των πρωτοβουλιών. Αν το κόμμα δεν μεσολαβεί στην πρωτοβουλία τότε φυσικά η πρωτοβουλία είναι εξ ορισμού ύποπτη, ε σύντροφοι ; “Η θρησκεία είναι όπιο του λαού”, αλλά μάλλον σύμφωνα με το Κόμμα υπάρχει μια εξαίρεση, αφού η επανάσταση είναι μία :
η Αυθεντική, η Κύρια, η Ζωοποιούσα, το εκ του Κόμματος εκπορευόμενη, η συν ΚΝΕ και ΠΑΜΕ συμπροσκυνούμενη και συνδοξαζόμενονη, η λαλήσασα διά του Ριζοσπάστη. Όλα στο μπλέντερ της μητέρας όλων των επαναστάσεων, μασημένη τροφή, πουρές πατάτας για να μην πνιγεί το βρέφος και απαραίτητα καπελάκι με υψηλό δείκτη προστασίας από την αυτοοργάνωση και μια γραμμή για να μπουσουλάει, μόνο και πειθαρχημένο, στην ευθεία. Μασημένη τροφή, καπελάκι και γραμμή για ένα βρέφος που μπαίνει πια στα 95 του …
Επανάσταση δεν γίνεται χωρίς το ΚΚΕ ; Τι να σας πω ρε σύντροφοι, ειλικρινά δεν ξέρω, εγώ είμαι εξ άλλου ανήθικος και άθρησκος προβοκάτορας, σκέφτομαι και υπάρχω χωρίς την έγκριση του Κόμματος, αναπνέω χωρίς καθοδήγηση. Εγώ δεν γνωρίζω. Δεν ξέρω πως μια επανάσταση μπορεί να επιτύχει έχοντας προδιαγεγραμμένους κανόνες, χωρίς αυθορμητισμό, ανεξάρτητη δημιουργική σκέψη και ελευθερία έκφρασης. Δεν ξέρω πως μια νομενκλατούρα μπορεί να σχεδιάσει μια επανάσταση, χωρίς και ενάντια στην νομενκλατούρα. Δεν ξέρω πως η κομουνιστική θεωρία μπορεί να είναι άλλοθι για την ιερατική ποδηγέτηση οποιασδήποτε αυθόρμητης κοινωνικής αντίδρασης. Έχω μπερδευτεί γιατί με παρασύρουν οι σκοτεινοί κύκλοι της μαύρης αντίδρασης και κάνω αυθόρμητες σκέψεις. Προφανώς όταν ο Μαρξ έγραφε το Κεφάλαιο, πήρε την πρωτοβουλία να θεμελιώσει τον κομουνισμό έχοντας την πρότερη έγκριση του Κόμματος. Δεν γίνεται να διατύπωσε μια τόσο ξεκάθαρη και αποτελεσματική θεωρία χωρίς να ταυτίζεται με την γραμμή των καθοδηγητών. Μάλλον το Κόμμα υπήρχε πριν από τον Μαρξ, αυτό είναι ! Φωτίστηκα σύντροφοι ! Στην αρχή δεν υπήρχε τίποτα, μετά το Κόμμα είπε εγένετο Μαρξ και την έβδομη μέρα έφτιαξε πατάτες κομουνιστικές !
Φωτίστηκα σύντροφοι ! Επιτέλους κατάλαβα ! Μέχρι να γίνει η επανάσταση όπως ακριβώς ορίζει το Κόμμα, θα πρέπει να γίνω Μάρτυρας ! Θα πρέπει να λιμοκτονήσω. Αν ο μεσάζοντας μου φάει το μηνιάτικο να του χαρίσω και το άλλο. Δεν το λέει βέβαια πουθενά αυτό ο Μαρξ, αλλά οι προφήτες του Κόμματος το λένε ξεκάθαρα : ή ΚΚΕ ή τίποτα ! Πρέπει να αυτοκτονήσω Προσδοκώντας επανάσταση νεκρών …
Μind the Gap

parallhlografos.wordpress.com

3 σχόλια:

  1. Γιατι δεν τους εχουμε παρει ακομη με τις πατατες να καταλαβουν ποσο καλες ειναι,και πολυ πιο φτηνες απο τα γιαουρτια και κανουν και καλυτερη δουλεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περι μεσαζοντων...
    Ξερω οτι τα πραγματα ειναι δυσκολα και μαλιστα για τους περισσοτερους πολυ δυσκολα... Ενα θα σας πω... Θα παρουμε πατατες κατευθειαν απο τον παραγωγο... καθε ποτε? Καθε ποτε θα μπορει ο παραγωγος να βρισκεται... δεν ξερω κι εγω που... Τι θα γινει μ' αυτο τον τροπο? ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ!!! Μη φανταστειτε πως θα βαλουν τα μαρκετ τη γατα τους να κλαιει... Οταν λοιπον κλεισουν τ...α... μπακαλικα... οι λαικες.... Τοτε το σουπερ μαρκετ θα ειναι μονοδρομος! Να λοιπον ο δρομος για ενα ακομα καρτελ! Δεν ξερω παντως εμενα αυτο το..." ξαφνικα ανακαλυψαμε την Αμερικη" μου βρωμαει... Τα μικρα εμπορικα ειναι σε κατασταση "σπρωξε με να πεσω"... Ας μην δωσουμε εμεις τη χαριστικη βολη.... Το χουμε ξανακανει εις βαρος ντοπιων μαρκετ, μια και τα τοτε νεα μεγαλα μαρκετ ηταν αδιαμφισβητητα φθηνοτερα... Εκλεισαν τα ντοπια, νατα τα καρτελ των μεγαλων μαρκετ, τα οποια πουληθηκαν σε ξενες αλυσιδες... και να μαστε στην κατασταση που βιωνουμε σημερα. Βοηθοντας τις ντοπιες αγορες, βοηθαμε την κοινωνια μας και μακροπροθεσμα και την τσεπη μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστή η τοποθέτησή σου αλλά υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα στην συγκεκριμένη περίπτωση!!!! Οι μεσάζοντες δεν έχουν ένα μικρό κέρδος από όλη την ιστορία ώστε να βγαίνουν όλοι κερδισμένοι (και οι παραγωγοί και οι μεσάζοντες και οι καταναλωτές). Το κέρδος τους είναι τόσο μεγάλο ώστε μπορούμε να τους παρομοιάσουμε με τους τοκογλύφους!!!! Εάν λοιπόν ήταν σωστά τα πράγματα και ήμασταν όλοι κερδισμένοι, θα επικροτούσαμε φαντάζομαι πολλοί την άποψή σου. Δυστυχώς δεν είναι έτσι...!!!

      Διαγραφή