Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Κλαίνε οι χήρες κλαίνε και οι παντρεμένες!!

Κάπως έτσι θα παρομοιάσω τα γεγονότα στο alter.

Όλοι αισθάνονται αδικημένοι από τα τελευταία γεγονότα. Αδικημένοι όμως αισθάνονται και κάποιοι, που 18 μήνες δεν δείχνανε ότι είναι σύμφωνοι με τον αγώνα που κάποιοι άλλοι κάνανε, δεν θα μπω στο τρυπακι να πω ότι δεν πατάγανε στην περιφρούρηση που κάποιοι ξημεροβραδιάζονταν εκεί μέσα.

O.k ο καθένας έκανε αυτό που πίστευε σωστό.

Μιλάω όμως για κάποιους τύπους και τύπισσες που όταν κάναμε απεργίες, αυτοί και αυτές δουλεύανε κανονικά εις βάρος των συναδέλφων τους.
Θα μου πεις πως είναι δικαίωμα τους να μην συμμετέχουν στην απεργία, αλλά δεν παύει να δουλεύεις εις βάρος κάποιον άλλων, δεν παύει να δείχνεις στο αφεντικό ότι ΕΣΥ είσαι ο καλός και οι υπόλοιποι είναι κακοί.


Όπως λέγαμε στους διαδρόμους (και όχι μόνο) το alter είναι η μικρογραφία της Ελλάδος. Δηλαδή κάποιοι τα φάγανε και οι υπόλοιποι τα τραβάνε και τώρα επιβεβαιώθηκε με τη λίστα ''Λαγκάρτ''.

Για να φτάσω στο ρεζουμέ της υπόθεσης και μην κουράσω άλλο το θέμα, δε με ενδιαφέρουν τα άτομα που βρίζουν τους συναδέλφους που υπέγραψαν την περιβόητη λίστα γιατί αν ήταν το ονοματάκι τους μέσα θα είχαν κάνει τουμπεκί και μιλάω πάντα για τα άτομα που δεν τους ενδιέφερε ο αγώνας που κάναμε. Αυτά τα άτομα, που ότι και να κάναμε ότι και να λέγαμε στις συνελεύσεις πάντα ήταν απέναντί μας.

Αυτά τα άτομα θέλανε να γυρίσουν στην δουλειά ΤΣΑΜΠΑ και τώρα που βλέπουν ότι παίρνουν λεφτά αυτοί που αγωνίστηκαν, ουρλιάζουν και βρίζουν θεωρώντας ότι αδικήθηκαν.

Αυτοί που πέρσι τα Χριστούγεννα διασκέδαζαν σε μαγαζιά με ''V.I.P'' φίλους και καμαρώνανε ανεβάζοντας φωτογραφίες στο facebook (και μαγκιά τους δεν το κρίνω) ενώ κάποιοι άλλοι κάνανε Χριστούγεννα μέσα στο alter.

Τώρα όσον αναφορά τη λίστα και την τριάδα που σχετίζεται με την λίστα...



Την λίστα την φτιάξατε εσείς οι 3. Γιατί μην μου πείτε ότι ο Κουρής σας είπε ονομαστικά τα 250 άτομα που ήθελε...!! Σίγουρα είπε τα κλασικά ρουφιανάκια που χρειάζεται και από εκεί και πέρα συμπληρώσατε εσείς. Όσο και να λέτε ότι δεν παίξανε φιλίες και διάφορα άλλα, συγνώμη αλλά δεν σας πιστεύω.

Δεν γίνεται να υπάρχουν άτομα που δεν πάταγαν στην περιφρούρηση παρά μόνο σε κάποιες συνελεύσεις και να είναι στην ίδια κατηγορία με άτομα που ήταν πολύ πιο ενεργά...

Δεν γίνεται να είναι μέσα άτομα εργοδοτικά και φιλοκουρικά...Θα μου πεις ότι τα έβαλε ο μπάρμπα Γιώργος, θα σου πω δεν με ενδιαφέρει ας έμπαινε κάποιος άλλος που είναι εκτός λίστας και είχε δείξει κάποιο ενδιαφέρον για τον αγώνα ή τα λεφτά που παίρνει το ρουφιανάκι του μπάρμπα Γιώργου να μοιράζονταν στους υπόλοιπους.

Δεν γίνεται να μπαίνει στην λίστα άτομο επειδή είναι συγγενής με κάποιον από τους εκπροσώπους (εκτός των 3) ενώ ερχόταν σπάνια στις περιφρουρήσεις έως καθόλου.

Και το βασικότερο απ'όλα δεν γίνεται να έχουμε ψηφίσει ΟΛΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ και να μας βάζετε να υπογράφουμε να γυρίσουμε με 7, 9 και 10 χιλιάρικα ενώ μας χρωστάει πάνω από 19 χιλιάρικα.

Όπως κάνατε τόσο καιρό έπρεπε να κάνατε και τώρα. Έπρεπε να μας φωνάζατε να ψηφίσουμε και όχι να μας καλέσετε για συνάντηση-ενημέρωση όσων έχουν υπογράψει πτώχευση και μόνο!!

Μετά το λάθος που κάνατε τον Μάιο που πήραμε πίσω την επίσχεση, κάνετε τώρα ένα ακόμη πιο τραγικό λάθος.

Κλείνοντας θέλω να πω, πως αν και είμαι και εγώ στην λίστα 
(όπως ήταν το παλιό σλόγκαν ήμουνα και εγώ στο κότερο) δεν σημαίνει ότι είμαι ευχαριστημένος. Υπέγραψα γιατί δεν έβλεπα άλλη εναλλακτική λύση και από το να του χαρίσω όλα τα λεφτά πίστεψα πως είναι καλύτερα να πάρω λίγα αλλά να συνεχίσω τον αγώνα διεκδικώντας τα υπόλοιπα.

Μαθαίνω ότι έχουν αρχίσει και παίρνουν τηλέφωνο και τα υπόλοιπα παιδιά που είχαν υπογράψει την αίτηση πτώχευσης για να μπουν και αυτοί στη λίστα. Πως ξαφνικά βρέθηκαν και άλλα χρήματα; Επικοινωνήσανε με τον Κουρή και έδωσε το ok ή θα έχουμε πάλι παρατράγουδα; Μήπως όσοι υπογράψαμε, να πάρουμε πίσω τις υπογραφές μας για να τον πιέσουμε να δώσει ακόμα περισσότερα και σε περισσότερους; Μήπως επειδή φάνηκε πλέον ότι ΟΝΤΩΣ θέλει να το ανοίξει, έχουμε τώρα ΕΜΕΙΣ το πάνω χέρι;

Τέλος, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στον εκπρόσωπο των δημοσιογράφων του ALTER, Βασίλη Τζήμτσο που και αρνήθηκε τα συμμετάσχει στην λίστα, το οποίο θέλει μεγάλα αρχ... για να το κάνεις και συσπείρωσε τους εκτός λίστας και συνέχισε να παλεύει για να πάρουν ΟΛΟΙ τα χρήματά τους ΟΛΑ!!!


Υ.Γ: Αλήθεια δεν με νοιάζει πόσα πήραν τα δυναμικά άτομα που περιφρουρούσαν το κανάλι και για να λέμε την αλήθεια δικαιούνται να πάρουν τα περισσότερα απ'όλους μας, αλλά ας πάρουμε όλοι αυτά που μας χρωστάει ο γέρος και αυτοί που ξημεροβραδιαζόντουσαν στο κανάλι να βρεθεί ένας τρόπος να πάρουν παραπάνω για τον αγώνα τους.


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ALTER

3 σχόλια:

  1. Αυτή η ενέργεια να το γράψετε δείχνει πως έχετε φιλότιμο και μπράβο σας που το παραδέχεστε κατά τη γνώμη μου καλά κάνατε και υπογράψατε οποιοσδήποτε και να ήταν στη θέση σας θα υπέγραφε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΕΠΙΣΤΕΨΕΤΕ ΤΑ ΓΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΝΕΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ ΡΕ ΓΕΛΟΙΟΙ, ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΥΣ ΠΛΑΚΩΣΑΝ ΤΑ ΜΑΤ, ΓΟΝΑΤΙΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ξεφτιλες σκαταγωνιστές συνδικαλιστές πουλήσατε ακομη και τη μάνα σας για να τσεπώσετε 150% των χρημάτων που θα πρεπε να πάρει καθε εργαζόμενος,υπολογίσατε να δώσετε στους παρατρεχάμενους και τους φίλους σας 60% και πετάξατε ψίχουλα σε κάποιους άλλους,απλα επειδή μόνο έτσι θα εξυπηρετούσατε το σκοπό σας.Δεν σας έβγαιναν τα άτομα αλλιως.Απο τον Μάρτιο το είχατε στήσει το παιχνιδι,μεταχειριστηκατε τους πάντες μόνο για δικό σας όφελος.Παίξατε με την αγωνία,την απελπισία και το οικονομικό αδιέξοδο όλων.Τελικά καταφέρατε να τους πείσετε πως νοιαστήκατε και γι αυτούς.Κρίμα που με μια υπογραφή παραιτήθηκαν απ τα δικαιωματα τους και δεν ειναι και σίγουρο οτι θα πάρουν και το μικρο αυτο χρηματικο ποσό για να καλύψουν τις αμεσες αναγκες τους (γιατί μονο γι αυτό εβαλαν υπογραφές), μην νομίζετε οτι ειναι μαζι σας.Απεγνωσμένοι είναι οι καημένοι,όπως και το 80% οι εκτός λίστας,μόνο που οι τελευταίοι ήξεραν τι είστε και που θα καταλήξετε το δήθεν "ενωμένοι σαν γροθιά" ,επειδή το είχατε ξανακάνει.Το φινάλε έρχεται και θα είμαστε όλοι εκει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή