Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ 20/10/2011

Θα σας πω τι έζησα, αν και μπορεί να μην σας ενδιαφέρει, γιατί πολλά ακούστηκαν για το πως εξελίχθηκαν σήμερα τα γεγονότα στην Πλατεία Συντάγματος. Όπως χτες, έτσι και σήμερα είπαμε να κατέβουμε μαζί με έναν φίλο Σύνταγμα, για να διαμαρτυρηθούμε και όχι για να πάμε για καφέ και σουβλάκι όπως είδαμε κάποιους να κάνουν. Πηγαίνοντας πρώτα από το σπίτι του φίλου μου για να αφήσει το αυτοκίνητό του, ακούγαμε στο ράδιο ότι κουκουλοφόροι πλακωνόντουσαν με ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ. Ότι οι κουκουλοφόροι πετάγανε πέτρες στους ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ. Ξενερώσαμε αμέσως και αρχίσαμε να τους βρίζουμε. Είπαμε ότι είναι οι γνωστοί μπαχαλάκιδες και αρχίσανε την προβοκάτσια.
Φτάνοντας στο Σύνταγμα, αυτό που είδαμε ήταν μια τελείως διαφορετική εικόνα. Άτομα από το ΠΑΜΕ να έχουν κάνει αλυσίδα και να μην μπορείς να περάσεις. Μάλιστα την ώρα που πήγαμε, πέσαμε σε περιστατικό όπου ένα ζευγάρι ήθελε να περάσει, να πάει προς το πεζοδρόμιο της Βουλής και δε το άφηναν. Όσα μπόρεσα να ακούσω από τον διάλογο ήταν τα εξής:
Άτομο του ΠΑΜΕ: Απαγορεύεται να περάσεις.
Νεαρός: Ποιος μου το απαγορεύει;
Άτομο του ΠΑΜΕ: Εμείς
Νεαρός: Και τι είσαι εσύ; Μπάτσος; Με ποιο δικαίωμα μου το απαγορεύεις;
Εμείς προχωρήσαμε κατά μήκος του δρόμου (χωρίς να μπορέσουμε εννοείται κι εμείς να περάσουμε απέναντι) για να βρούμε και τους υπόλοιπους που είχαμε δώσει ραντεβού. Βρίσκουμε τα παιδιά και καθόμαστε και σχολιάζουμε τι έγινε με τους τύπους του ΠΑΜΕ. Λέγαμε λοιπόν πόσο επικίνδυνο ήταν αυτό που είχανε κάνει οι άνθρωποι του ΠΑΜΕ, στην περίπτωση που κάτι γινόταν. Από που θα έφευγε ο κόσμος; Κάτι ακόμα που μας τράβηξε την προσοχή ήταν ότι κατά την διάρκεια της "περιφρούρησης", οι ματατζήδες
μόνο που δεν είχαν βγάλει τα ρούχα τους για να κάνουν ηλιοθεραπεία. Αλλού τα κράνη, αλλού οι ασπίδες.
Μετά από καμιά ώρα βλέπουμε τους τύπους του ΠΑΜΕ να φεύγουν σχετικά γρήγορα. Ο κόσμος άρχισε να χειροκροτάει ειρωνικά και να γιουχάρει. Ξαφνικά αυτοί άρχισαν να τρέχουν και μετά από λίγα δευτερόλεπτα κατεβήκανε τα ΜΑΤ. Τυχαίο; Μάλλον, ε; Με το που εξαφανίστηκαν οι άνθρωποι του ΠΑΜΕ πέσαν και τα δακρυγόνα. Εκεί φύγαμε και εμείς.

Η απορία μας είναι ποιους ακριβώς περιφρουρούσε το ΠΑΜΕ.

Aνακοίνωση Αναρχικών για το ΚΚΕ


Κλείνοντας θα θέλαμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του ανθρώπου που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του.

1 σχόλιο: