Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ''ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94FM"

Νέες κινητοποιήσεις στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής,
ο δήμος χρωστάει δεδουλευμένα 7 μηνών!



Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στον Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό Ηρακλείου Αττικής «Επικοινωνία 94FM» κηρύσσει 24ωρη απεργία την Τετάρτη 7 Μαρτίου και επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας διεκδικώντας για τους εργαζομένους στο δημοτικό ραδιόφωνο δεδουλευμένα επτά μηνών : Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2011, καθώς και Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2012. Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σωματείου:

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Δημοτικό Ραδιόφωνο «Επικοινωνία 94FM» καταγγέλλει ότι οι οφειλές των δεδουλευμένων μας έφτασαν στους 7 μήνες, γεγονός που μας έχει εξαντλήσει οικονομικά και ψυχικά…!
Αντιλαμβανόμαστε την γενικότερη ζοφερή οικονομική κατάσταση και τις επιπτώσεις της στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής, κάτι που αποδεικνύεται από την ιώβεια υπομονή που έχουμε επιδείξει έως σήμερα. O κόμπος όμως έφτασε πια στο χτένι…!
Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων αδυνατούν
πλέον ακόμη και να προσέλθουν στο χώρο εργασίας, αφού δεν δύναται να καλύψουν ούτε καν τα μεταφορικά τους έξοδα…! Αποτέλεσμα της άθλιας κατάστασης στην οποία έχουμε περιέλθει είναι να αναγκαζόμαστε να κάνουμε χρήση υπηρεσιών του Κοινωνικού Παντοπωλείου…!
Επιπροσθέτως, οι συνθήκες στον χώρο της εργασίας μας οδεύουν από το κακό στο χειρότερο με απλήρωτα και κομμένα τηλέφωνα, δίχως θέρμανση και χωρίς καθαριότητα, κι αυτό διότι η καθαρίστρια πλέον απασχολείται αποκλειστικά στο Δήμο…! Στο Δήμο απασχολούνται, εξάλλου, αρκετοί ακόμη συνάδελφοι, οι οποίοι δεν έχουν όμως αποδεσμευτεί / αποσπαστεί επισήμως από το Ραδιόφωνο.
Οι υποσχέσεις του Δημάρχου Παντελή Βλασσόπουλου και της Δημοτικής Αρχής, μάλιστα από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου (17.01.012) ότι εξασφαλίστηκαν χρήματα και ότι μέχρι… τέλη Γενάρη θα λαμβάναμε τουλάχιστον 3 μισθούς, έμειναν στα λόγια.
Σας γνωστοποιούμε ότι στο σύνολο των 34 εργαζομένων στο Ραδιόφωνο του δήμου οφείλονται δεδουλευμένα από τον Αύγουστο του 2011. Έχοντας εξαντλήσει όλα τα περιθώρια αντοχής και καλής θέλησης κι ενώ έχουμε αντιμετωπίσει ήδη περικοπές και μειώσεις μισθών αλλά και απειλές για συγχωνεύσεις, εφεδρείες, απολύσεις, είμαστε αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουμε αν δεν δικαιωθούμε…!
Ξεκινάμε με 24ωρη απεργία την Τετάρτη 7/3/2012 και συνεχίζουμε με κυλιόμενες στάσεις εργασίας δηλώνοντας την πρόθεσή μας να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις, μέχρι να εξοφληθεί το σύνολο των χρωστούμενων δεδουλευμένων…!
Καλούμε τη διοίκηση του Ραδιοφώνου και τον Δήμο Ηρακλείου να σταματήσει την ασυνέπεια και να φροντίσει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους 34 εργαζομένους στο Ραδιόφωνο που ταλαιπωρούνται την ώρα που εντείνονται οι βιοποριστικές δυσκολίες, ώστε να επιστρέψει και πάλι σε ομαλή λειτουργία ο ραδιοφωνικός σταθμός της πόλης μας, πράγμα που ΠΡΩΤΟΙ ΕΜΕΙΣ θέλουμε….!


Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του «Επικοινωνία 94 FM»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου