Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Η μοναδική ελληνική σχολή σκύλων – οδηγών τυφλών στο ae tv (VIDEO)

Το ae tv συνάντησε την Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου, την τυφλή πρόεδρο της μοναδικής σχολής σκύλων-οδηγών τυφλών στην Ελλάδα. Μία δυναμική και ανεξάρτητη κοπέλα που έχει βάλει σκοπό της ζωής της να κάνει και τους υπόλοιπους τυφλούς της Ελλάδας ανεξάρτητους προσφέροντάς τους το πιο ωραίο δώρο … έναν σκύλο!
Στην ελληνική πραγματικότητα βέβαια, το να είσαι τυφλός με σκύλο-οδηγό, συνεπάγεται
πολλών προβλημάτων. Δεν είμαστε εξοικειωμένοι και έχουμε πολλές προκαταλήψεις. Δεν σεβόμαστε γενικά έναν τυφλό, πόσο μάλλον έναν τυφλό με σκύλο!!!
Θα θέλαμε να αναφέρουμε κάποια πραγματάκια που ρωτήσαμε την Ιωάννα-Μαρία αλλά δεν έχουν μπει στο βίντεο και θα θέλαμε να σας τα πούμε. Ρωτήσαμε πόσο βοηθάνε τους τυφλούς οι πλάκες-οδηγοί που υπάρχουν σε κάποιες περιοχές. Η απάντηση ήταν ότι δεν βοηθάνε καθόλου για τον απλούστατο λόγο ότι δεν οδηγούν πουθενά! Μόνο οι πλάκες-οδηγοί που βρίσκονται στο μετρό και στον ηλεκτρικό βοηθάνε γιατί εκεί σε πάνε κάπου. Συγκεκριμένα σε οδηγούνε στο σημείο που πρέπει να σταματήσεις για να περιμένεις τον συρμό. Και αυτό το είδαμε με τα μάτια μας!
Ρωτήσαμε ποιες ράτσες σκυλιών μπορούν να εκπαιδευτούν για να γίνουν σκύλοι-οδηγοί. Η συνηθέστερες ράτσες είναι τα λαμπραντόρ ριτρίβερ και οι γερμανικοί ποιμενικοί. Τώρα γίνονται και κάποιες προσπάθειες με αδέσποτα.

8 σχόλια:

  1. εξαιρετικο ρεπορταζ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γνωριζω αυτη την κοπέλα και είναι αξιοθαύμαστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστούμε πολύ, το team της σχολής ΛΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολλά συγχαρητήρια Άννα Μαρία για την προσπάθεια σου. Και πολλά μπράβο στη Μέη, που είναι μία κούκλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχάριστούμε πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια. Να ευχαριστήσουμε πολύ την Ιωάννα-Μαρία για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε και την υπομονή της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κατερίνα Γιαννακάκη19 Ιουλίου 2011 στις 2:02 μ.μ.

    Μπράβο σας που αναδεικνύετε τέτοιες προσπάθειες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όντως πολύ καλό ρεπορτάζ. Έτυχε να γνωρίσω και εγώ την Ιωάννα-Μαρία και είναι εξαιρετικό άτομο. Μπράβο της για άλλη μια φορά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ένα μεγάλο μπράβο στην Ιωάννα Μαρία και την Μέη,για το κουράγιο τους και την δύναμη τους!Επίσης ένα μεγάλο μπράβο στον εκπαιδευτή του σκύλου οδηγού, εξαιρετική προσπάθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή