Πέμπτη, 7 Απριλίου 2011

1000 + 1 μυστικά ενός ενυδρείουΜέχρι σήμερα η μαγεία του βυθού και η μοναδικότητα της θαλάσσιας ζωής, αποκαλυπτόταν στα μάτια του επισκέπτη, μέσα από 60 δεξαμενές που με πάνω από 2500 θαλασσίους οργανισμούς που τον μυούσαν στον «θαλασσόκοσμο».
Τώρα ο «θαλασσόκοσμος» δίνει την ευκαιρία στους φίλους του, να ανακαλύψουν την «αθέατη» πλευρά του. Τα «παρασκήνια» του. Ένα ειδικά σχεδιασμένο δίωρο πρόγραμμα ξενάγησης στα «παρασκήνια» του «θαλασσόκοσμου» σας αποκαλύπτει όλα του τα «μυστικά». Σίγουρα είναι πολλά και ενδιαφέροντα.
Κατά την ξενάγηση αυτή ο επισκέπτης θα γνωρίσει την τεχνολογία που στηρίζει την καθημερινή λειτουργία του Ενυδρείου Κρήτης -CRETAquarium. Θα μάθει για τους ελέγχους που πρέπει να γίνονται καθημερινά στις δεξαμενές, θα δει από κοντά τις «καραντίνες».
Τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους όπου προσαρμόζονται τα νέα ζώα του ενυδρείου πριν τοποθετηθούν στις δεξαμενές, όπου περιθάλπονται όσα ζώα αρρωσταίνουν και όπου τέλος επιτυγχάνεται η αναπαραγωγή και ανάπτυξη ορισμένων οργανισμών.
Θα μάθει για τη φροντίδα των ζώων και την ετοιμασία της τροφής τους ενώ το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του CRETAquarium είναι έτοιμο να απαντήσει στις διάφορες ερωτήσεις του επισκέπτη.
Πως κατασκευάστηκε το Ενυδρείο; Τι τρώνε οι καρχαρίες και όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί του Ενυδρείου; Μπορεί ένα ψάρι να κολυμπήσει από την μια δεξαμενή στην άλλη; Πόσα κιλά τροφή χρειάζεται καθημερινά το ενυδρείο; Το νερό στις δεξαμενές από πού έρχεται; Τι γίνεται το βράδυ που κλείνουν τα φώτα; Ίσως να είναι μερικές από αυτές.

Το πρόγραμμα , θα ξεκινήσει τη Κυριακή 10/04 και θα προσφέρεται για τον μήνα Απρίλιο στην Ελληνική γλώσσα. Από τον μήνα Μάιο που ξεκινάει και το καλοκαιρινό ωράριο του Ενυδρείου (9:30 – 21:00) το πρόγραμμα θα προσφέρεται σε περισσότερες γλώσσες και περισσότερες ημέρες.

Για να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα 1000+1 μυστικά ενός Ενυδρείου είναι απαραίτητο να δηλώσετε συμμετοχή, δεδομένου ότι υπάρχει περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων.

Για κρατήσεις θέσεων, διευκρινήσεις ή  επιπλέον πληροφορίες οι φίλοι του Ενυδρείου μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2810-337888.

flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου