Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Alter: Αν δεν μπουν υπογραφές μέχρι τις 15 Απριλίου, τότε...

Το Alter από την Δευτέρα επανήλθε στην κανονική του λειτουργία, χωρίς ωστόσο να καταβληθούν στους εργαζόμενους τα οφειλόμενα. Σύμφωνα με την δέσμευση του δ/νοντος συμβούλου κ. Κώστα Γιαννίκου, αυτό θα συμβεί μέχρι τις 21 Απριλίου.

Στην πραγματικότητα όμως, οι εργαζόμενοι δεν θα χρειαστεί να περιμένουν μέχρι τότε! Κι αυτό γιατί ο ίδιος ο κ.Γιαννίκος, στην πρόσφατη συνάντησή του με τα σωματεία, ενημέρωσε ότι από την ημέρα που θα μπουν οι υπογραφές με τους νέους επενδυτές, απαιτούνται 5 εργάσιμες για να ξεκινήσουν οι πληρωμές.

Συνεπώς, για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι την Πέμπτη 21 Απριλίου, θα πρέπει το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 15 Απριλίου, να έχουν μπει οι υπογραφές και να έχει γίνει η ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών και το ΕΣΡ. Αν αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι τότε, τότε θα είναι φανερό ότι δυστυχώς οι μισθοί δεν θα καταβληθούν για μία ακόμη φορά!

Γιατί έδωσε πίστωση χρόνου το ΕΣΡ

Στο μεταξύ, το ΕΣΡ είχε καλέσει την Τρίτη 5 Απριλίου τους εκπροσώπους του Alter προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις, σχετικά με τη διακοπή προγράμματος, της προηγούμενης εβδομάδας, αλλά και με την πορεία της οικονομικής κατάστασης της επιχείρησης, στο πλαίσιο των όσων προβλέπει ο ν.2328/95, ώστε να ενημερωθεί η ολομέλεια και να αποφασίσει τη στάση της

Όπως ενημέρωσαν ο διευθυντής ειδήσεων του καναλιού, κ. Κοσμάς Σφαέλος, και η νομική σύμβουλος της επιχείρησης, κ. Μαρία Κωστοπούλου, το κανάλι διευθετεί τα προβλήματα που υπάρχουν και στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα θα υπάρξουν εξελίξεις. Δεν έγινε λόγος για "λύσεις" αλλά για "εξελίξεις"- με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό!

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr, οι εκπρόσωποι του Alter, ενημέρωσαν τον πρόεδρο του ΕΣΡ κ. Λασκαρίδη ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις των μετόχων με τις τράπεζες, αλλά δεν έκαναν καμία αναφορά στο Argo Capital Investments, η οποία διαχειρίζεται επενδυτικό κεφάλαιο που έδειξε ενδιαφέρον για το Alter -σύμφωνα με την προ ημερών ανακοίνωση της εταιρείας στο Χ.Α

Η αλήθεια είναι ότι οι εκπρόσωποι του σταθμού ζήτησαν να μην πουν κάτι περισσότερο σχετικά με το επενδυτικό ενδιαφέρον, δεδομένου ότι η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και οι ίδιοι δεν είχαν ακόμη κάτι συγκεκριμένο να ανακοινώσουν. Το ΕΣΡ, πείστηκε από τις εξηγήσεις και έδωσε πίστωση χρόνου στο σταθμό μέχρι να βρεθεί η όποια λύση.

Θα μάθουμε ποτέ τους επενδυτές;

Βάσει του ισχύοντος νόμου, πάντως, το Alter είναι υποχρεωμένο από τη στιγμή που θα προχωρήσει στην υπογραφή συμβολαίων να ενημερώσει το ΕΣΡ, προκειμένου να διεξαχθεί ο απαραίτητος νομικός και οικονομικός έλεγχος. Aν η νέα εταιρεία μέτοχος του καναλιού, έχει έδρα την Κύπρο - όπως φημολογείται- τότε το ΕΣΡ δεν μπορεί να ζητήσει περαιτέρω στοιχεία για τους μετόχους της και κατά συνέπεια δεν θα γνωρίζει κανείς το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείες, μέχρι φυσικού προσώπου. Στην περίπτωση μάλιστα που πρόκειται για επενδυτικό κεφάλαιο -όπως συμβαίνει με το Argo και το Alter- τότε ο έλεγχος, περιορίζεται στο αν ο επενδυτής ή η εταιρεία, δικαιολογούν την ύπαρξη του κεφαλαίου για την αγορά των μετοχών!

Με μεγάλο ενδιαφέρον επίσης, αναμένεται μέχρι τις 8 Απριλίου η έκδοση των οικονομικών στοιχείων του 2010 για την εταιρεία Ελεύθερη Τηλεόραση (Alter), αφού από τα μέχρι τώρα γνωστά στοιχεία του έτους 2009, οι υποχρεώσεις της εταιρείας ανέρχονταν σε 570 εκατ. ευρώ!!

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου