Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Αποχή αποφάσισαν οι 15 συμβασιούχοι στον τομέα Καθαριότητας



Απέχουν από χθες από τα καθήκοντα τους οι 15 συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας, οι οποίοι προέρχονται από το Δήμο Ν.Αλικαρνασσού και παραμένουν εδώ και πέντε μήνες απλήρωτοι, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις που τους δικαιώνουν.

Οι εργαζόμενοι συναντήθηκαν χθες με το δήμαρχο Ηρακλείου, ο οποίος έδωσε εντολή στις υπηρεσίες να κινήσουν την διαδικασία για την πληρωμή τους, δεσμευόμενος ότι θα τακτοποιηθεί άμεσα. Τα εντάλματα των εργαζομένων οδηγήθηκαν προχθες από την Οικονομική Υπηρεσία στη νομική υπηρεσία και σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της δημοτικής Αρχής, στη συνέχεια θα σταλούν στον επίτροπο για να τα υπογράψει. Ωστόσο οι εργαζόμενοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί, καθώς γνωρίζουν ότι στη διαδρομή αυτή ενδέχεται να προκύψει και νέα εμπλοκή που θα οδηγήσει σε νέες καθυστερήσεις, τις οποίες δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι άνθρωποι αυτοί που πιάνουν δουλειά από τις 4.30 τα ξημερώματα, για να καθαρίσουν την πόλη, διαπραγματεύονται την πληρωμή των χρημάτων τους για τους για το Γενάρη και τον Φλεβάρη, ενώ ακόμα εκκρεμεί το πότε θα γίνει εξόφληση του Νοεμβρίου και του Ιανουαρίου. Στους μήνες αυτούς δεν έχει συνυπολογιστεί ο Μάρτιος που τυπικά τελειώνει σήμερα, και κανείς δεν τους έχει δώσει περιθώριο να ελπίζουν ότι θα πληρωθούν άμεσα.

Όπως είναι φυσικό η υπομονή τους και οι ανοχή τους έχει εξαντληθεί, καθώς έχουν απλήρωτα ενοίκια δάνεια και λογαριασμούς, που έχουν «τινάξει στον αέρα» τους οικονομικούς προϋπολογισμούς των νοικοκυριών τους. Γι’ αυτό δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στη Λότζια και να μην επιστρέψουν στη δουλειά τους μέχρι να ξεκαθαριστεί επιτέλους πότε θα πάρουν τα χρήματα που δικαιούνται και ο δήμος έπρεπε να τους έχει εξοφλήσει εδώ και μήνες.
http://www.patris.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου