Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Θ. Πάγκαλος: Κομπίνα τοπικών συμφερόντων η Κερατέα


Κομπίνα τοπικών συμφερόντων χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος τις συνεχιζόμενες αντιδράσεις για τη δημιουργία ΧΥΤΥ στην Κερατέα, εκτιμώντας πως δεν αποτελεί πολιτική άποψη η θέση «όχι στην αυλή μου, στην αυλή του γείτονα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Είναι μία κομπίνα τοπικών συμφερόντων για να συνεχιστεί ακατάπαυστα η καταπάτηση των δημοσίων εδαφών και η αποψίλωση του δάσους και η οικοπεδοποίηση της περιοχής. Είναι βλακώδες το όλο εγχείρημα», υποστήριξε ο κ. Πάγκαλος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Radio 9, για να προσθέσει στη συνέχεια:

«Η άποψη όχι στην αυλή μου, στην αυλή του γείτονα είναι πολιτική άποψη; Αμα πάτε στο γείτονα, ο γείτονας θα πεί όχι στη δική μου αυλή, να πάτε παραπέρα. Λύσεις είναι, δεν είναι πολιτικές, δεν υπάρχουν πολιτικά κόλπα. Δεν υπάρχει τρόπος να το αποφύγουμε πολιτικά. Είμαστε ενώπιος ενωπίω, εμείς και τα σκουπίδια μας. Τα σκουπίδια μας δεν τα θέλουμε κοντά μας είτε γιατί μπορεί να μας ενοχλούν πραγματικά είτε στην περίπτωση της Κερατέας που δεν ενοχλούν πραγματικά τα σκουπίδια εκεί που τα πάνε, γιατί στην Κερατέα υπάρχει το ενδεχόμενο να μειωθεί η τιμή των οικοπέδων που κάποτε ελπίζουμε ότι θα πουλήσουμε».

Κληθείς να σχολιάσει την ενέργεια του Μίκη Θεοδωράκη να μεταβεί στα μπλόκα της Κερατέας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απάντησε πως ο μουσικοσυνθέτης ανήκει στην πολιτιστική ιστορία του τόπου και δεν θα έπρεπε να επεμβαίνει στα πολιτικά πράγματα του τόπου: «Ο Μίκης ανήκει στην ιστορία, ανήκει κυρίως στην πολιτιστική ιστορία του τόπου. Κάποιοι συνεργάζονται μαζί του, κάποιοι μιλάνε μαζί του, κάποιοι ενισχύουν και εγκρίνουν αυτές τις απόψεις που εκφράζει τώρα. Δεν θεωρώ ότι ο Μίκης από εκεί πάνω που είναι πρέπει να επεμβαίνει στα πολιτικά πράγματα της χώρας και να πηγαίνει στην Κερατέα. Δεν ξέρει τί είναι η Κερατέα και δεν τον έχει ενημερώσει κανείς», σημείωσε με νόημα.

http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου