Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ!

 
Απογοητευτική, το λιγότερο, είναι η εικόνα που παρουσιάζουν μεγάλα νοσοκομεία της χώρας λόγω των ελλείψεων σε βασικά είδη, τόσο ιατρικά, όσο και αναλώσιμα που έχουν να κάνουν ακόμα και με την υγιεινή ασθενών και επισκεπτών.
'Οπως καταγγέλουν, γιατροί όσο και συγγενείς ασθενών η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Συγγενείς, λένε οτι το νοσηλευτικό προσωπικό τους ζήτησε να φέρουν από χαρτι υγείας μέχρι και σεντόνια από το σπίτι τους γιατι δεν υπήρχαν στο νοσοκομείο!



Και όλα αυτά σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας!

Όπως καταγγέλει στο Νewsit o πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, καρδιολόγος Ηλίας Σιώρας "οι ελλείψεις είναι τραγικές σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ίδια η κατάσταση και στα υλικά. Ελλείψεις υπάρχουν σε βαμβάκι, σε γάντια, επίδεσμοι, μάσκες οξυγόνου, ειδικοί καθετήρες, ειδικές βελόνες και σύριγγες. Είναι κάποια λεπτά πράγματα στα υλικά χωρίς τα οποία δεν μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου. Λείπουν αντιδραστήρια από τα εργαστήρια. Επίσης οι ασθενείς φέρνουν χαρτί υγείας από το σπίτι τους και παραπονούνται για την αύξηση των ράντζων τις ημέρες των εφημεριών. Στην τελευταία εφημερία για παράδειγμα η Α' Παθολογική από 30 ράντζα έφτασε να έχει 60.   Ένα ακόμη τραγικό συμβάν είναι οτι καθαρίστρια του νοσοκομείου απολύθηκε γιατί αρνήθηκε να υποκύψει στον εκβιασμό του εργολάβου και να υπογράψει ότι παίρνει παραπάνω χρήματα απο αυτά που λαμβάνει κανονικά".Οι γιατροί καταγγέλουν επίσης για την καθυστερημένη καταβολή υπερωριών 4 μηνών σε όλο το προσωπικό, ενώ στους γιατρούς οφειλωνται ολόκληρες οι εφημερίες απο το Μάρτιο.
newsit.gr

ΠΡΕΖΑ TV
6-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου