Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011

Διακοπή στην πρόβα του θεατρικού των φοιτητών λόγω…συνθημάτων


Γράφει ο Γιάννης Συμψηρής
Πραγματικά έχουμε πολλά να δούμε ακόμα. Μέχρι σήμερα διακοπή λόγω…συνθηματολογίας σε θεατρικό έργο δεν είχαμε δει στα μέρη μας και δεν θυμόμαστε από πότε έχουμε να ακούσουμε κάτι ανάλογο σε πανελλαδική κλίμακα. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες μας, χτες στις πρόβες που γίνονται υπό την αιγίδα του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου για την θεατρική ομάδα των φοιτητών της πόλης και όπου ανεβαίνει το έργο του Ντάριο Φο «Η μεγάλη παντομίμα», είχαμε το εξής καταπληκτικό: Σε κάποιο σημείο του έργου παρουσιάζεται μια ομάδα φοιτητών που διαδηλώνουν απέναντι στην εξουσία και τις επιταγές της και ακούγεται το σύνθημα «Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι». Αυτό φυσικά έγινε και στο συγκεκριμένη πρόβα στην πόλη μας, ενώ καλό είναι να θυμάται κανείς ότι το ίδιο έργο έχει ανέβει και από την θεατρική ομάδα του ΤΕΙ Ηρακλείου αλλά και από το θεατρικό του Φυσικού της Θεσσαλονίκης.
Μόλις, λοιπόν, ακούστηκε το εν λόγω σύνθημα στον χώρο του φουαγιέ του θεάτρου έκανε την εμφάνισή του ένας αριθμός αστυνομικών που ζητούσε εξηγήσεις για το σύνθημα. Στην αρχή υπήρξε ένταση και διαμαρτυρίες από τους φοιτητές αλλά και από την σκηνοθέτιδα του έργου κ. Φρύνη Θετάκη ενώ, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, υπήρξε πυροσβεστική παρέμβαση από αυτοδιοικητικό παράγοντα που ήταν μάρτυρας στο περιστατικό και που ζήτησε την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών από το χώρο. Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η αστυνομικοί δεν εισήλθαν στο χώρο του θεάτρου αλλά παρέμειναν στο χώρο υποδοχής και ότι μέσα σε μερικά λεπτά η όλη υπόθεση είχε λήξει.
Όμως παραμένουν τα ερωτηματικά για το πόσο… τσιτωμένοι είναι τελικά οι αστυνομικοί σε σημείο που να βλέπουν παντού εχθρούς. Όπως παραμένει και το ερώτημα για το αν θα συμβεί τίποτε χειρότερο στο μέλλον πόσο ψύχραιμοι θα είμαστε όλοι να το αντιμετωπίσουμε.
Το agrinionews από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε το γεγονός έκρινε ότι πρέπει να το δημοσιεύσει για να καταδείξει μια υπερβολική αντίδραση της αστυνομίας που οριακά δεν έγινε αυθαιρεσία.
Το ΔΗΠΕΘΕ από τη πλευρά του κάνει λόγω για «μια παρεξήγηση» που δεν επιθυμεί να έχει συνέχεια.

http://www.agrinionews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου