Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

Απάτη εις βάρος ηλικιωμένων

Πληθαίνουν οι καταγγελίες ηλικιωμένων, οι οποίοι εξαπατήθηκαν από κυκλώματα απατεώνων που, προφασιζόμενοι τους γιατρούς, τηλεφωνούν μέσα στην νύχτα, ειδοποιούν δήθεν ότι το παιδί τους είναι βαριά τραυματισμένο στο χειρουργείο κάποιου νοσοκομείου και ζητούν άμεσα μεγάλα χρηματικά ποσά προκειμένου να γίνει μεταμόσχευση και να σωθεί.

Τελευταίο θύμα οι γονείς δημοσιογράφου της εφημερίδας «Το Βήμα», από τους οποίους απαίτησαν 16.000 ευρώ, προκειμένου να γίνει μεταμόσχευση καρδιάς μετά από οξύ έφραγμα που δήθεν υπέστη η κόρη τους!
Οι Αστυνομικές Αρχές συστήνουν τους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, όταν δέχονται παρόμοια τηλέφωνα από αγνώστους, να μην ενδίδουν σε τέτοιες πιέσεις, ενώ, αν αντιληφθούν πως πρόκειται για απάτη, να την καταγγέλλουν άμεσα στις Αρχές.
Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Μαρία Πασχάλη, οι επιτήδειοι κάλεσαν τηλεφωνικά το βράδυ τους γονείς της και τους είπαν ότι είχε πάθει έμφραγμα και πως χρειαζόταν μεταμόσχευση για να σωθεί η ζωή της. Επιπλέον, τους είπαν πως το μόσχευμα είχε βρεθεί στο Ρίο και πως θα πρέπει να καταβάλουν 16.000 ευρώ για να γίνει άμεσα η επέμβαση.
Μάλιστα, έστησαν ολόκληρη «παράσταση» από τηλεφώνου, αφού, την ώρα που μιλούσε ο υποτιθέμενος γιατρός, μια κοπέλα - προσποιούμενη προφανώς τη... νοσοκόμα - φώναζε «τρέξτε, είναι κλινικά νεκρή»!
Τους τελευταίους μήνες η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής έχει καταγράψει πάνω από 50 περιστατικά τέτοιου είδους εξαπάτησης. Οι περισσότεροι σκέφτονται ότι δεν θα έπεφταν στην παγίδα, αλλά τι γίνεται όταν ο πανικός υπερτερεί της λογικής;
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η ευφάνταστη μέθοδος της συγκεκριμένης σπείρας έχει πια βρει μιμητές και στην επαρχία, γι' αυτό και οι Αρχές συστήνουν προσοχή σε τέτοιου είδους εκβιασμούς.


http://news.pathfinder.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου