Κυριακή, 3 Απριλίου 2011

Ανένδοτη η Τζάκρη για την Κερατέα

«Η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω» δηλώνει η υφυπουργός Εσωτερικών για το ΧΥΤΑ
Λάδι στη φωτιά ρίχνει με δηλώσεις της, στο αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων, η υφυπουργός Εσωτερικών, Θεοδώρα Τζάκρη, σχετικά με την κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή της Κερατέας, το Γραμματικό, Φυλή και σε άλλες περιοχές.
Μολονότι οι δυναμικές διαμαρτυρίες των κατοίκων της Κερατέας που δεν αποδέχονται την κατασκευή Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) στην περιοχή τους, μονοπωλούν την επικαιρότητα, καθώς οι συγκρούσεις με τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ συνεχίζονται, στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων το Γραμματικό και η Φυλή στην Αττική, το σχέδιο για την κατασκευή ανάλογων χώρων προχωρά με γοργούς ρυθμούς σε υλοποίηση του μεγαλύτερου και πλέον φιλόδοξου προγράμματος επενδύσεων στη διαχείριση τους, σε σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).
«Η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω ούτε στην Κερατέα ούτε σ΄άλλη περιοχή, αφού και το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει ανάψει το «πράσινο φώς», καθώς θεωρεί πρώτη προτεραιότητα τις επενδύσεις στη διαχείριση των απορριμμάτων διότι, εκτός των άλλων, κάνει πράξη ένα σημαντικό μέρος της πράσινης ανάπτυξης και επιλύεται το περιβαλλοντικό πρόβλημα που ακόμα μαστίζει πολλές περιοχές της χώρας, ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν 2-3.000 νέες θέσεις εργασίας.
Σε περίοδο που η χώρα έχει ανάγκη όσο ποτέ από νέες επενδύσεις, οι επενδύσεις στις υποδομές απορριμμάτων είναι πραγματικά εθνικής σημασίας από κάθε άποψη», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Τζάκρη.
thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου