Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΝΔ: Στηρίζουμε τον Π. Ψωμιάδη, σεβόμαστε τη Δικαιοσύνη

Τη στήριξή της στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας εξέφρασε η ΝΔ, επισημαίνοντας πάντως πως δεν σχολιάζει δικαστικές αποφάσεις, τις οποίες και σέβεται.

Ο κ. Ψωμιάδης κρίθηκε ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για παράβαση καθήκοντος και καταδικάστηκε σε 12μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή για παράνομη μείωση προστίμων σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων που είχε κατηγορηθεί για νοθεία.

«Ασφαλώς στηρίζουμε τον κ. Ψωμιάδη και ευχόμαστε να ξεπεράσει σύντομα τη δικαστική και τη διοικητική περιπέτεια» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος ανακοίνωσε πως ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς είχε δύο φορές τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Ψωμιάδη, μια πριν την ανακοίνωση της απόφασης και μια μετά.

Στη ΝΔ υπενθυμίζουν πως ο κ. Ψωμιάδης προτού να προχωρήσει στη μείωση του προστίμου είχε τη σύμφωνη γνώμη και της νομικής του υπηρεσίας, ενώ επισημαίνουν πως ο τότε νομάρχης προέβη στην κίνηση αυτή για ανθρωπιστικούς λόγους.

Υπενθυμίζοντας πως η διοικητική ποινή δεν επιβάλλεται από δικαστικά όργανα, αλλά από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης και ουσιαστικά από τον αρμόδιο Υπουργό, ο εκπρόσωπος της ΝΔ ζητά από τον κ. Ραγκούση να λάβει υπόψη του ότι ο νόμος για τον "Καλλικράτη" ισχύει από 1-1-2011 και δεν έχει αναδρομική ισχύ, όπως και το γεγονός ότι η επιβολή της αργίας διατάσσεται όταν η ποινική παράβαση έχει τελεστεί από πρόσωπο που έχει την ιδιότητα του Περιφερειάρχη κατά το χρόνο που συνέβη η παράβαση

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου