Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Τριήμερη απεργία των δικηγόρων

Σε τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους βρίσκονται από την Τρίτη 23 Μαρτίου οι δικηγόροι όλης της χώρας. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κατερίνης συμμετέχει σ' αυτήν την προειδοποιητική αποχή από τις 23 έως τις 26 Μαρτίου με καθολική συμμετοχή διαμαρτυρόμενος για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο επιβάλλει αύξηση του ΦΠΑ στις νομικές υπηρεσίες. Ο πρόεδρος του συλλόγου Χαρίλαος Τζαμακλής εξηγεί πως τα νέα μέτρα δεν αφορούν μόνο τους δικηγόρους, αλλά και συμβολαιογράφους και δικαστικούς επιμελητές. Προσθέτει επίσης πως επικρατεί μια παραπληροφόρηση, αφού αυτοί που θα πληρώσουν το φόρο δεν θα είναι οι επαγγελματίες του χώρου, αλλά αυτός θα μετακυλιστεί στους πολίτες.
Ο κ. Τζαμακλής επισημαίνει πως με το νέο φορολογικό καθεστώς το κόστος πρόσβασης στις νομικές υπηρεσίες για τους οικονομικά ασθενέστερους θα γίνει δυσβάστακτο, κάτι που, όπως τονίζει, αποτελεί υποβάθμιση και γελοιοποίηση του θεσμού της δικαιοσύνης.
Προσωπική εκτίμηση του κ. Τζαμακλή είναι πως η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου είναι μια κίνηση για να χρυσωθεί το χάπι σε μισθωτούς και συνταξιούχους, αφού ουσιαστικά δεν υπάρχει επιπλέον φορολόγηση των δικηγόρων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου