Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Alter: δεν υπάρχει “φως” από πουθενά!

Παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι του Alter έδωσαν μία τελευταία ευκαιρία στην διοικηση του σταθμού, δυστυχώς οι πληροφορίες δεν είναι καλές για την τύχη του Alter.

Η μοναδική ελπίδα για σωτηρία

Από την Τετάρτη το μεσημέρι, υπάρχει έντονη φημολογία για αδιέξοδο που εκτιμάται ότι μπορεί να είναι και οριστικό! Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr, δύο είναι οι βασικοί λόγοι που το κανάλι κινδυνεύει άμεσα να οδηγηθεί σε "ναυάγιο".

1. τα υπέργοκα ποσά που η διοίκηση του εχει προεισπράξει από τις διαφημιστικές εταιρίες
2. τα χρέη της εταιρείας που οδηγούν τις πιστώτριες τράπεζες -που ουσιαστικά είχαν στα χέρια τους την τύχη του Alter- στο συμπέρασμα ότι η σωτηρία του σταθμού είναι ανέφικτη

Η μοναδική ελπίδα θα ήταν η διοίκηση και οι διαφημιστές, δηλαδή οι δύο πλευρές που έχουν τις μεγαλύτερες ευθύνες για την κατάσταση του σταθμού, να αποδεχτούν την "χασούρα" και να χρεωθούν εκείνοι το ποσό των 180 εκατομμυρίων που σύμφωνα με εκτιμήσεις έχουν "φορτώσει" στο Alter!! Μόνο τότε, το λουκέτο θα μπορούσε να αποφευχθεί- και μαζί του το τσουνάμι που θα συμπαρασύρει ολόκληρο το σύστημα των ελληνικών ΜΜΕ. Οπως όλα δείχνουν όμως, οι κύριοι υπεύθυνοι "σφυρίζουν αδιάφορα"!

Τι θα γίνει με τις πληρωμές της 21ης Απριλίου

Είναι σαφές ότι για να πραγματοποιηθεί η υπόσχεση του κ. Κώστα Γιαννίκου περί πληρωμών στις 21 Απριλίου, θα πρέπει το αργότερο την Παρασκευή 15 Απριλίου να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαπραγματεύσεις.

Οι ασφαλείς πληροφορίες του newsbomb λένε ότι κάτι τέτοιο αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι η πλευρά Κουρή ουδέποτε δεσμεύτηκε για καταβολή μισθών αφού γνωρίζει ότι απαιτείται κι άλλος χρόνος!

Στην τηλεοπτική αγορά, αποτελεί θέμα συζήτησης το πώς οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, πείστηκαν τόσο εύκολα από τις υποσχέσεις του κ. Γιαννίκου, χωρίς καν να ζητήσουν την επίσημη τοποθέτηση του μεγαλομετόχου κ. Κουρή- ο οποίος ουσιαστικά είναι ο άνθρωπος που κάνει όλες τις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης.

Το μεγάλο ερώτημα τώρα, είναι πώς θα αντιδράσουν οι 720 απλήρωτοι υπάλληλοι του σταθμού αν στις15/4 δεν έχει υπάρξει καμμία εξέλιξη- συνεπώς οι υποσχέσεις για πληρωμές αποδειχτούν "αέρας"!

Στον αέρα όλοι οι εργαζόμενοι

Να θυμίσουμε ότι αυτή τη στιγμή - δεδομένης της ανάκλησης επίσχεσης εκ μέρους των τεχνικών- κανένας εργαζόμενος του Alter δεν έχει εξασφαλίσει νομικά τα δεδουλευμένα του σε περίπτωση "ναυαγίου"!

Η ευθύνη που βαρύνει τους επικεφαλής των σωματειων είναι πολύ μεγάλη, αφού ήταν εκείνοι που έπεισαν τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στις δουλειές τους αποποιούμενοι κάθε νόμιμου δικαιώματός τους!

Το newsbomb.gr παρακολουθεί τις εξελίξεις στο Alter και θα σας ενημερωνει με την ελπίδα ότι άμεσα η διοίκηση του σταθμού θα προχωρήσει σε πανηγυρική διάψευση του ρεπορτάζ μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου