Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Έκθεση έργων τέχνης για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Αθήνα

Έκθεση έργων τέχνης για τα ανθρώπινα δικαιώματα θα παρουσιάσει το Κέντρο Προάσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε συνεργασία με τον πολιτισμικό οργανισμό του δήμου Αθηναίων στο Πνευματικό Κέντρο, από 7 έως 17 Απριλίου 2011.

Μέρος των εσόδων από τη διάθεση των έργων, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε προσιτές τιμές, θα χρησιμοποιηθεί για τα προγράμματα του ΚΕΠΑΔ για την προστασία και αρωγή ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και την εκπαίδευση για την καταπολέμηση των διακρίσεων και το κοινωνικού αποκλεισμού.



Μεταξύ των 80 έργων ζωγραφικής παρουσιάζονται και έργα των Αγγελίδου, Αδαμάκη, Ανδρεαδάκη, Αντωναρόπουλου, Kανά, Καρά, Κτιστοπούλου, Λασηθιωτάκη, Μαδένη, Μιγάδη, Μιχαλιτσιάνου, Μπότσογλου, Παλλαντζά, Παντελιά, Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, Παπανικολάου, Παππά, Ραζή, Σάμιου και Χάρου, ενώ ανάμεσα στα 20 χαρακτικά και γλυπτά βρίσκονται και τα έργα των Βασιλείου, Γέρου, Γκόνου, Σαρακατσιάνου, Σόργκα, Τέτση, κ.α.

Το Κέντρο Προάσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι μία μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1998 με σκοπό την προαγωγή και προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου